Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ygzhw8kag

Most már igen. Nagyon köszönöm.

ht0cjk58i

Üdv Urak! Mach3 beállításban kellene kis segítség: a jog sebességét (Shift lenyomva)hol lehet beállítani?Illetve a gép mozgás méreteit hol lehet beállítani?Köszönöm

ra8nsmk6w

A mach3-ban van egy "key grabber exe" file ezt kitöltve majd a programot ezzel az exe-vel inditva tudod használni a joyt vagy más játékvezérlőt

svejk

Ha a Shift-et nyomoda nyilak mellé akkor a max G0 sebességgel megy, ami a motortuningba van beállítva.
Ha nem nyomod a shiftet csak a nyilakat, akkor azt %-osan lehet beállítai, mégpedig a következő módon:
Alapképernyőnél nyomsz egy TAB-ot, ekker felugrik egy JOG ablak és azon alul a nyilaknál beállítható a JOG Feed Rate értéke.

A gép mozgástartományát, vagyis a szoftveres limitet értelemszerűen a config/Softlimit menűben lehet beállítani.

Béni

Az idegenkedők és angolul nem tudók kedvéért magyarítottam a Brain szerkesztő szövegeinek, üzeneteinek jelentős részét.

http://benishare.weebly.com/mach3-brain.html" TARGET=_fnew>Letöltés

svejk

Alig várom, hogy hazaérjek és megtekintsem :) [#worship] Köszönjük!
Majd egy pár Pilseni típusúval meghálálom! .)

3vv2btrhv

Béni a jelenség amit írtam a nem működő y és z egér gombról úgy módosult , hogyha új felületet kérek pl a plazmát akkor sikerült működtetnem . Ha a MIll felületet hívom be , csak a x működik .

000000000

Szia Tibi!
Hasonló módon jártam én is.
Megoldás:
1-írd ki papírra a mach3 beállításaidat,és nem  xml-t mensd ki.!!!
2-töröld le a jelenlegi mach3-adat.
3-töröld a teljes mappáját,a kukából is!
4-telepisd újra,a nyers mach3-at
5-válazd ki a mill-t és kézzel állísd be a régi beállításokat.

Meglátod müxeni fog minden!

KoLa

A drivert is törölni kell!

KoLa

3vv2btrhv

Jó lenne tudni mi is történik , mert szerintem ez nem normális .

3vv2btrhv

Amugy müködik .

torrente

Sziasztok! segítségeteket szeretném kérni mach3 alap beálljtásokkal kapcsolatban.  
Hogyan tudom beállítani a fordulatonkénti lineáris elmozdulást? Motortuningnál beállítom (200 lépés/3mm -ennyi az orsó emelkedése), de a program ablakban a számlálók teljesen mást mutatnak. Amig ez nincs rendben addíg a munkaterületet se lehet beállítani..
Nálatok ez hogy van beállítva?

xfg6v697j

Talán elfelejtetted átállítani colról milliméterre a  mach-ot.
config/select native units

torrente

az be van állítva