Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Messer

Tisztelt fórumtársak!
Találkozott már valaki olyan MACH "bővítménnyel" ami egy adott magasságon körbemászik egy közel hengeres alkatrészen és közben bedigitalizálja a "Z" metszetét?

D.Laci

A wizardok közt van egy 4th Axis Digitize.
Vagy lehet scriptet, macro-t írni hozzá.

Messer

Ja, az amúgy is vészesen rövid alvásidőm rovására.
(k.b. 100x annyi idő alatt mint Neked) [#rinya]
Azért köszi!

Messer

Adott magasságon kellene körbemászni egy alkatrészen. Elkezdtem átírni a Töled kapott fájlt. (ami nagy segítség volt eddig és köszönöm)
Átneveztem a koordinátákat, hogy ne Z irányú legyen a tapintás, hanem X vagy Y. De belegabalyodtam mint macska a cérnába. Meg így csak négy külön progival menne. X+ X- Y+ és Y- irányú G31-gyel. (mármint nekem talán így menne)

000000000

Milyen felbontást szeretnél a palást kerület mentén, és a sugár irányú mérésnél? Mert ezek nagyban befolyásolják a megoldási lehetőségeket.

Messer

Egy (hobbi célra használt)Mikron gépen van fenn a Rhenishaw tapintó.
Ezek után merem csak leírni, hogy 0,02mm már elég lenne.  :)  Most feltettem egy 5 Megapixeles kamerát és manuálba mentegetem le a koordinátákat. De így a tavaszi napfordulóra sem végzek.

000000000

Köszi. Ha gondolod, csörrenj rám. Nekem még nem teljesen világos, mi is a fő célod, alak és méretellenőrzés, vagy felület rekonstrukció.

torrente

Sziasztok!
Most úgy néz ki "számlálós probléma" megoldódott. Igazából nem tudom mit piszkáltam ami jótékonyan hatott, de minden esetre most ok. Köszönöm a hozzászólásokat!

svejk

Vasárnap voltam egy HobbyCNC-s fórumtársunknál Székesfehérváron.

Basszus... micsoda f@sza képernyőt kreált magának!!!
Hasonlít a Csike által belinkeltre.

No persze mag a gép is nagyon pipec, igaz egy gyári van CNC-sítve, de nagyon precízen megcsinált mindent.

Kár, hogy nem akar vele dicsekedni... :(((
De majd még győzködöm.

Messer

Idáig rosszul kérdeztem a "barátomat".
Most meg hiába kérdeztem jól.  :(

http://www.razordance.co.uk/probe25D.htm" TARGET=_fnew>2.5D probe

Nem töltötte le valaki régebben? Azért csak szeretném kipróbálni.

D.Laci

Messer

uzahitefr

sziasztok ! kellene egy kis segítség. az alábbi programnál szerszámsugár korrekciónál letér a szerszámpályárol a gép  6 mm maróval marnám a darabot

G0Z2
G0X1Y-4
M3S2200
G41T1D1H1M6

G1X0Y1
G1Y16
G1Y16X62F500
G1Y1
G1Y0X61
G1X57.05Y0
G3X51.13Y2.52R3.5
G2X40.87Y2.52R7.5