Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Akárhogy nézegetem, sokkal több agy kéne egy kellemes LinuxCNC felület összehozásához. [#szomoru1]

Révész Richárd

[#help]
Valaki homályosítson fel, hogy kell működnie a HOME kapcsolónak.
Nem igazán azt akarja csinálni amit kéne.

Révész Richárd

A kérdésem okafogyottá vált.Az általam kreált képernyő felületben volt a hiba.

sanka74

Sziasztok! Adott még mindig a forgatós cnc marógép, léptetőmotorral. 3D-ben megy szépen, semmi baj, csak a forgatóval gond.
Van amikor megy szépen, és vannak programok, amiknél téveszt a forgató, ugrik. Megnéztem, mindig pont ugyan annál a sornál, az egyiknél pont ennél csinálja:

N440 A-180 Y120.234 Z-56.349
N450 A180 Y120.234 Z-56.342

Tehát akkor amikor a forgató irányt vált, és a Z emelkedik 7 ezred mm-t. Ha átírom a 56.342-t 56.4-re, akkor nem csinálja. Már átállítottam a forgató és a Z tengely felbontását, a Z 520 lépés/mm, az A 533.33333 lépés/360 fok. Kipróbáltam a Béni féle stressz tesztet, azt minden gond és ugrálás nélkül csinálja, gyönyörűen muzsikál a gép közben, ezúton is köszönet érte Béni mesternek! Mi lehet a gond? Az ASP...ban nem tudom beállítani hogy ne ilyen finom mozgások legyenek, csak a smootolással, azt viszont használtam.

3vv2btrhv

Müködik rendesen , de a Z egérrel sem müködik , x y egérrel OK Béni segíst hol lehet kikapcsolva a z mozgatás ??

besirkyjh

Szia Tibor  

Küld el nekem az xml filet amit használsz  
az emailomra .

Ha még nem oldodott meg :)

sanka74

Javítom magam: 533.333333/1 fok

besirkyjh

Szia Tibor  

Ide irom mert meg akadtam ! :(

Hátha valakinek ismerös a jelenség .

Tehát Win7 32bit és a Mach3 nem kezeli a Z tengelyt billentyűzetről de szoftveresen megy .

Addig eljutottam hogy betöltöttem a küldött xml filet ( XP SP2 nekem ) .A szokásos billentyü beállitásokat nem fogadta el nekem sem .
Másik dolog ami nem teszik hogy minden beállitás modositásánál elkezd kommunikálni a nettel , ha a nettet kikapcsolom akkor teljesen kifagy az XP-m ( 3 szor egymás után kifagyott töle ) lehet a Win7 32bit miatt ?

Szerintem a Mach3 meghalt és egy másik Win7-es verzio vagy ez ujratelepitése segitene rajta .
Tovább nem tudom :(

3vv2btrhv

Köszi , de lehet hogy mégis nekem lesz igazam : ez egy virus , mert a memoria kártyáimat is tönkre tette ( átirta a fat táblát ) .

etc77f5nr

Sziasztok! Összeraktam a forgatóm elektronikáját, ami így néz ki. TB6560 4. tengelyére kötöttem egy Geckodrive G210-et féllépésben, és az egy 1Nm-es motort forgat. Aspireban megtanultam forgástestet szerkeszteni, relief, gravír megy szépen. Ezzel eddig semmi gond a motort is tudom kézi módban forgatni. A kérdésem az lenne, hogy mach3-ban mit/hogy állítsak egy forgatóhoz? Van e valami speciális beállítás, hogy forgatóként működjön mint A tengely? Ezt azért kérdezem, mert egy xyz 3 tengelyes maró beállítása nem nagy dolog, de egy hengernél az átmérővel nő a kerületi sebesség és én hiába írok be 1500mm/p-et ha a kerületis sebesség a Z mélységgel mindig változik. Vagy állítsam be az A tengelyt és ezt inkább a szerszámpálya generálásnál kell összerakni? Aspireban csináltam egy egyszerű gravírozást, de az aspire a forgatást nem A tengelyre írja hanem marad az Y tengelynél a .tap fájlban. Egyszerűen írjam át az összes Y-t A-ra? Valaki világosítson fel ezen dolgok szinkronizálásáról legyen szíves!

etc77f5nr

Addig eljutottam, hogy leesett és koppant, hogy aspireban lehet menteni a szerszámpályát másként is ... Elmentettem mach2/3 wrap X2A-ba. Eddig nincs is gond át is látom a kódot, de a sebességgel még mindig nem békéltem meg, hogy mit hogy kell állítani :(

xfg6v697j

A mach változtqatja automatikousan az A tengely sebességét,attól függően,hogy milyen távol van Az A tengely középpontjátol a szerszám.
De eddigi megfigyelseim szeritn,cak akkor változtatja helyesen a sebességet,ha a T0 egybeesik az A tengelyvonalával.
A settings képernyő jobb felső sarkában a rotation radius A dro-jába kell beírni,a Z0 távolságát az A tengelyvonaátol.
Ebben az esetben a szerszámpálya kirajzolása is helyes lessz.
De mint írtam,ha nem esik egybe a Z0 az A tengelyvonalával,akkor nem helyesen változtatja a sebvességet.

xfg6v697j

etc77f5nr

Elvileg alapból mikor az aspire generálja a pályát akkor ott azt választom ki, hogy a Z0 az a henger közepe legyen.

xfg6v697j

Akkor elvileg,ha távolodik a szerszám a középponttól ,akkor lassítania kelnne az A tengelyt.
Nemrégiben martam négytengelyes marást,és a Z0 44mm-re volt az aA tengelyvonala felett,ennek megfelelően be is írtam az A deo-ba a 44-et,és mikor közelített az A tengely közepéhez,lassítottan az A tenelyt,tehét,éppen fordítva,mint kellett volna.
Ez szerintem nyilván azért történt,mivel azt várja alapból a mach,hogy egybeessen a Z0 az A tengelyvonalával.
Viszont ennek még nem néztem utána,hogy be lehet e állítani ,hogy ne így legyen.