Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bundyland

Pontosan nem tudom, de amikor még néztem akkor a MESA kártyámmal mintha egy ár körül lett volna 60-80eFt.
De mivel a buszos szervó vezérlők olcsóbbak így nem drága :-)

kzoli

Sziasztok!

Linuxcnc-vel lehet lpt porton keresztül vezérelni egy Magi féle H2-es kontrollert? Vagy mindenképpen kell hozzá valami plusz kártya?

szabo janko

Jó volna tudni hogy a DR 2 A3AC NY41-el lehet használni?

horcsab

Semmi nem kell hozzá csak az lpt portra csatlakoztatod, majd beállítod a Linuxcnc-t.

000000000

Lehet vezérelni, de a H2 step/dir bemenetei nincsenek galvanikusan leválsztva, így egy optós leválasztó kártya erősen javasolt az LPT port és a H2 közé.

bundyland

Szia !

Nem tudom pontosan és Mitsubishi párti vagyok, de ott van support, szerintem meg lehet kérdezni, sajnos ebben nem tudok segíteni. De első körben azt kell megnézni hogy az általad beírt típus Mechatrolink II-t beszél e.

Üdv.
András

kzoli

Milyen leválasztó kártyát javasolnál? Sajnos ehhez nem igazán értek.

000000000

Nem használok ilyeneket (leginkább csak optós step-dir bemenetű hajtásokkal foglalkozom, oda meg nem kell ilyen fölöslgeses kacat), így nem tudom melyik a jobb. Vannak itt sokan, akik ebay-ról, vagy magyar forgalmazótól is vettek már ilyeneket, majd ők javasolnak neked konkrétan. Általában meg a Google-n keress rá az "LPT leválasztó kártya" vagy az "LPT CNC breakout ebay" szavakra, rengeteg találatot kapsz.

Vagy van még egy harmadik út, összedobsz magadnak béhány optokapu, ellenállás felhaszsnálásával egy alap leválasztó panelt.

btxtzhi26

Linuxcnc telepítésére keresek vállalkozót...

remrendes

Az egy alap Debian telepites. Akar telefonon is megoldhato.

horcsab

DE csak akkor, ha nem valami spéci dolgot akar...

kzoli

Egy ilyen illesztőkártya az LPT port és a H2 vezérlő közé megfelelő lehet? De gondolom ehhez még kell egy LPT port kifejtő panel is, hogy a vezérlő kábelét rá tudjam kötni.
Az 5v tápot pedig ha a PC usb portjáról adom neki azzal működhet?

https://www.cncpart.hu/lpt-illeszto-kartya-3v3?keyword=LPT

horcsab

Ha jól látom ezn nem galavanikusan leválasztott (csak szintillesztő). Mint Robsy is írta célszerű lenne egy galvanikus elválsztót keresned.

pl.: https://www.aliexpress.com/i/4000007358156.html

Vagy valami hasonló...

kadaszog

Van a CNCPart-os 3V3-ban optós leválasztás.

TBS-TEAM

A föld nincs galvanikusan leválasztva.
Olvasd el a használati utasítását.
Az elején oda van írva.
József