LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

total commander Ext4 plugin is csak olvasni tudja semi más irni nem boot fájt szeretnék szerkeszteni Ext4 particiorol (android) win alat..
sajnos linuxom nincs helyem sem...

000000000

Probáltam még hasonlo eszközöket pl
Ext2 Volume Manager is csak olvasni tudja irni nem...[#nemtudom]

fahzgvxn8

Egy 8GB vagy nagyobb pendrive-od? Ha van akkor, dobj rá egy live Linuxot (pl. universal usb installer-el) de maradjon némi szabad hely rajta, mert akkor még telepíteni is tudsz rá. Felrakod a midnight commandert vagy gnome commandert, diskpart vagy gpart progikat és hajrá.

fahzgvxn8

Amit nem próbáltam win alatt a PartitionGuru progi. Talán...

000000000

ki probalom!
köszi!

008py5n5y

Korábban 2.6-os linuxcnc-t használtam eszterga módban.
Ott késbemérésnél /Touch-Off/ megjelent egy lenyitható menü /Coordinate System/ ahol ki lehetett választani az eltolásokat-P1 G52, P2 G55 Stb.- Az utolsó kiválasztható opció volt a "T Tool Table".
Jelen pillanatban a Linuxcnc 2.7.11 verzió van a gépemen és ez az utolsó "T Tool Table" menüpont hiányzik, ill nem jelenik meg késbeméréskor.
Mi lehet ennek az oka? Tapasztalta ezt már valaki?

7snm9r7t

Előtte referenciálni kell a tengelyeket!

008py5n5y

Igen tudom az megtörtént...

000000000

Ha már linuxcnc.
Egyszer, valamikor csinálnál egy trapézmenetű orsót anyával.
A menet hossza mondjuk 100 mili vona és olyan átmérővel, meg emelkedéssel, ami neked kényelmes.
Persze, néhány fotó jó lenne az eseményről.

Köszi!

7snm9r7t

Mostmár csak az lehet hogy: be kell töltened egy szerszámot, m6t1g43

008py5n5y

Természetesen a szerszámbetöltés is megvan...

Csatolok két fotót, amelyen pirossal bekeretezve jól látható, hogy a régi változatban megjelenik a tool table, az újban viszont nem.

4utepsca

Szia!

Erre ott a külön "Tool Touch Off" gomb (a Touch Off alatt)

008py5n5y

Szia János!

Látod erre nem is gondoltam, ott volt az orrom előtt csak hozzá voltam szokva a másik variációhoz...

Köszi![#integet2]

s7manbs8

Ma az AMD procis gépen a jitter teszt már csak 7000ns körüli érték, a másik gépen meg ez 50000 körül volt.

6mrgeizbx

Üdv!  
Korábban villámcsapás ért bennünket, egy csomó dolog tönkrement , például a hobbyCNC gép alaplapja (pupos kondik, de nagyon ) lefagy működés közben...
nosza, másik gép , felrak linuxCNC legfrisebb -et...
A helyzet az, hogy nem mozdulnak a motorok... led-es LPTpteszter semmi mozgást nem mutat....
Mit gondoltok merre lenne az előre?
A vezérlőt úgy vélem nemérte kár, a sérült alaplapos géppel teszi a dolgát amig le nem fagy...