LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fahzgvxn8

A Xilinx oldaláról letölthető az ISE.
Nem kis méret, de felpakolod és a Linuxcnc lapon viszonylag értelmes leírás van, hogy mit hogyan kell.
Ez alapján próbálkozom én is, csak egy 7i92M-hez. Ma vagy holnap próbálom ki a generált bit file-t.

fahzgvxn8

Amit már látok, és nagyon tetszik benne, hogy szinte nincs jitter. 200kHz step frekinél tökéletes a kimenet (szkópon nézve).

fahzgvxn8

Kimaradt, hogy a fordításkor készíts magad mellé egy kávét. Nekem 7-8 perc mire lefordul a file.

fahzgvxn8

Közben megnéztem és a sima ISE csak a Spartan6-ot támogatja.
Neked az Embedded Edition kell az talán tartalmazza a az XC3S400-at.
Most töltöm le én is, mert kíváncsi vagyok rá. Eddig nem foglalkoztam Xilinx dolgokkal.

4u88hx8j6

Sikerült legenerálni a bit fájt, de még nem próbáltam ki hogy működik is. Én ISE Design Suite 14.5-tel meg YouTube segítségével csináltam.

fahzgvxn8

Kipróbáltam a saját BIT filet. Tökéletesen működik! Egyre jobban tetszik a MESA cucc. :)

2am4nwzib

Ezt hasznalja valaki ? ,,Tormach PatcthPilot,, nem tévedés ez egy LinuxCNC változat !!szabad  forrás itt

4utepsca

Sziasztok!

Nagyon meg lennék lepődve, ha ez a forráskód lenne.
Ez inkább egy telepítő DVD vagy USB image file.
Erről tudod telepíteni a szoftvert, operációs rendszerrel, mindennel együtt. De csak egy adott (Mesa kártya) kombinációval indul el. Lehet csinálni is ugyanilyen hardver konfigot, de akkor is még lesznek dolgok amik nem működnek.

Jah és sok idő, elszántság és Linux/LinuxCNC ismeret kell ahhoz, hogy a nem gyári gépen elindítsad.

Amúgy jó a szoftver (nem nyílt forráskódú a felület), kisebb erőfeszítéssel lehet már hasonló dolgokat összereakni "tiszta" forrásból is.  

Teszt erejéig felraktam anno egy ilyen rendszert és párhuzamos porton ment (CNC gép nélkül) de ennél tovább nem láttam értelmét foglalkozni vele.

Ha érdekel valakit, akkor teszek majd fel képeket egy-két hasonló megoldásról.

bj34emsd7

Én kiszedtem belőle az okosítást, ami nem nyílt forrású, de azon túl nem csináltam vele semmit idő hiányában.
A pathpilot arra lenne jó, hogy ad neked egy g-kód generátort, amivel egyszerű dolgokat könnyen megrajzolhatsz.

De minek ezzel foglalkozni, mikor ott van a fusion 360, ami 5 tengelyig tudja a kód generálást professzionális szinten, otthoni hobbysta felhasználásra ingyen?

2am4nwzib

A Google Fordítóval;

Általában nem a Hírekről van szó, de ez valóban nagy hír az alsó CNC vezérlő világában.
Most kaptam meg a bejelentést, hogy Tormach felszabadítja a PathPilot-et a Beta Testhez.
Volt egy esélyem arra, hogy egy ideig használjam a Path Pilot első megtestesülését a Tormach Slant Bed esztergommal, és nagyon szeretem ezt a vezérlőszoftvert. Keménynek bizonyult számomra, és mivel Tormach által előre konfigurálta a gyár a gépek, nem volt semmi fejét karcolás konfiguráció, hogy volt, amikor használtam Mach3 az én Mill. A felhasználói felület és a beépített társalgási varázslók is nagyon szépek voltak.
A Tormach elsődleges területei a PathPilot középpontjában a felhasználói felület kialakítása, a jobb mozgásvezérlés (újratervezték a pálya tervezőjét), a jobb beszélgetési rutinok, a megbízhatóbb operációs rendszer és az integrált offline eszköz magasságmérés. Ezenkívül hardveres változás is van. A párhuzamos port, amely olcsó volt, de meglehetősen sok bajt okozott a Mach3-ban, egy Mesa Card váltotta fel. Ezek a kártyák hasonlítanak a hardver támogatáshoz, amelyet a múltban említettem a Mach3 számára. Az új pályatervező és a hardver segédprogram között a PathPilotnak még jobbnak kell lennie, ha a szerszámokat egy szerszámút mentén vezette, mint a Mach3

4utepsca

Sziasztok!

Egy nagyobb fejlesztés eredményeként elkészült egy multifunkciós CNC gép. Természetesen LinuxCNC a lelke, de a minden részét igyekeztünk professzionális szinten elkészíteni.

3ztiz2p39

i49a9nm8c

xe44memnh

[#eljen][#taps]
A balmenetes orsó miértjére lenék kíváncsi?

4utepsca

A mechanika nem az én részem volt, de nem tudok semmi konkrét olyan okról ami miatt speciel balmenetes kellett volna.
Vagy a tudományos válasz: úgy tapasztaltuk, hogy a nyomtató szál ebben az irányban jobban tapad a lézer fény pedig jobban konvergál :)