LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

837pzgjm7

Ötletes a "svájci" bicskád! [#eljen]
(Látom, hogy nem most készült a videó, de jó hogy beszúrtad.)

7snm9r7t

Elektronnak akartam hogy: ilyen! - beszúrni egy videóval egybekötve, de pofára estem a link-kel, mert nem tudtam elnevezni mint régen[#nemtudom]

s7manbs8

Ez ám a termelékenység, erre emlékszem amúgy, de jó, hogy felelevenítettük. :)

7snm9r7t

Ez egy nagyobb méretű gép, EU-175, de itt az elforduló átmérő sugárban van megadva ( valóságban átmérő 365 még elfordul!) 2T a súlya.Majdnem E-400!
Van benne anyag az biztos!
A főorsóház fedlapban asszem 1950 van beleöntve!

2. topicromboló!

000000000

Windows alat van lehetöség vagy esély hogy  ext4 partition valo fájlokat lehesen szerkeszteni valahogy?[#wilting]

99cwyhfhj

Hát erre a telibe fúrásra nem számítottam...  [#taps][#eljen]

fahzgvxn8

7snm9r7t

A MachTech-en is mindíg sárgarézbe döngetnek a cnc esztergák!
Gondoltam, én is.

2auxr3m7m

Szia Lajos.
Gratulálok,ez remek kés,munka,ötlet kombináció :)

mjfpgx8v0

Sziasztok!

Ha már szóba jött a lefejtő marás, és az elektronikus áttételezés, van valaki, aki meg is értette már, hogyan kell ezt bekonfigurálni? Nekem nem igazán sikerült átlátni a nem túl részletes dokumentációt, amit Andy Pugh készített.
De lehet, én vagyok a béna.
Ellenben összehoztam Arduinoval a dolgot, de azért vannak korlátai, íme:

Az áttétel
Fogaskerék készül...
A mű

A hardver maga egy eszterga+vertikális szán, persze azon is léptetőmotor.
A vertikális szán forgatható a függőleges tengely körül, a maró+fogferdeség által kívánt szögben.

Maga a G-kód nem nagy csattanás, lineáris előtolás a maró szögének  megfelelően.

mutz8958e

Hát, jó nézni!  [#eljen]

000000000

Gépen a Ext4 ezt látja....[#wilting][#wilting][#wilting][#conf]

99cwyhfhj

Ezt win alatt próbáltad? Mert a win gyagya,  semmit sem lát a linuxból :)  Linuxot futtatva írd be:  df -T   és az majd megmutatja a partícióid típusát.

fahzgvxn8

Még nem próbáltam. De ha más nincs akkor egy live linuxos Pendrive boot, majd mindent megoldasz alóla amit akarsz. Ha más nincs, akkor Hiren boot. Ezzel szintén sok mindent megcsinálhatsz.
Nem tudom mit akarsz, így nehéz segíteni érdemben.