LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

akcut53

Ezeket bjam fórumtárs tesztelgette, de pl. ez is jó lehet:
mesa

ez csak 89$:
http://store.mesanet.com/index.php?route=product/product&path=83_85&product_id=303

4a8dg8sxf

Szia!
Még szeptember elején írtad, hogy te a 7I92 kártyát használod.
A kérdésem: kell-e hozzá valamilyen illesztő vagy jelelosztó kiegészítő kártya.
Lehet e hozzá rendelni kibontó kábelt, panelt.
Te mivel csatlakoztattad a  külsö egységekhez?

Köszönöm a válaszodat
       Miki

4a8dg8sxf

Lenne még egy kérdésem.
Főorsó enkodernek 100-as felbontást ajánlanak.
Az 500-as felbontást fel tudja dolgozni ez a kártya?
Normál esztergáról lenne szó.

e5e5h7ywe

Már az elején elnézést kérek a nagyon kezdő kérdésekért, de nem igazodok el a LinuxCNC-s kártyák tengerében.

Volt egy régi kis CNC-m, már eladtam, azt LinuxCNC-vel használtam, de csak simán párhuzamos porton. Most szintet szeretnék lépni, vettem DM556 léptetővezérlőket, egy 2.2kW marómotort, frekiváltót, a többi cucc még beszerzés alatt...

A néhány hozzászólással korábban említett 7i92H kártya szimpatikus (az ára is megfelelne), de ehhez még kell más kártya is?
http://store.mesanet.com/index.php?route=product/product&path=83_85&product_id=303

Az oldalon említést tesznek a breakout kártyákról:  7I74 through 7I78 and 7I85, 7I76

Inkább elektrós vagyok, azt a részt értem, hogy egy FPGA sokkal jobban tud precíz időzítéssel léptetőjeleket generálni, mint a számítógép a párhuzamos porton, tehát ehhez kell egy megfelelő kártya, de azt már nem látom át, miért van ezekből millió féle és miért használnak sok  helyen egyszerre többet is. Kell még egy breakout kártya is a léptetőmotorok, stb. illesztéséhez is?

(LinuxCNC a tudása miatt tetszik és az is tetszik hogy ingyenes sőt opensource a szoftver, ill. ebben van csekély tapasztalatom, ezért gondoltam, maradnék ezen a vonalon, de gondolkodom a Mach3 vagy UCCNC lehetőségeken is. Pl. az alin van szuperolcsó USB-s Mach3 kártya: https://www.aliexpress.com/item/32978217478.html

gsz03b27r

7I92 kártya univerzális be kimenet a leírása szerint.
0-5V.
Ezekhez rakható mindenféle kiegészítő kártya (Leválasztás, jelszint emelés , de használhatod igy is minden kiegészítés nélkülis a bemenetek felhuzó ellenállással rendelkeznek.
1 képen szereplő kifejtőn keresztül könnyen csatlakoztathatod az eszközöket, ha le szeretnéd választani galvanikusan a be-kimeneteket, jó hozzá pl: UCBB kártya amit teljesen ki tudsz használni.[#vigyor0]
Az Io-kat hozzá kell programozni.[#nevetes1]

e5e5h7ywe

b0zebwk2g

Mach3-ról szeretnék áttérni Linuxcnc-re. A gépem X tengelyén 2db léptető motor van. Telepítettem a LinuxCNC 2.7.14 Debian 7 Wheezy -t. A tengelyek mozognak ... stb.
Viszont az X tengely mellé az A tengelyt slave-be be kellene állítani.
Nem találok olyan leírást (angolul sem) ami "szájbarágósan" leírná, hogy mit kell írni az ini vagy a hal fájlokba!
Tudna ebben valaki segíteni?
Előre is köszönöm !

yxrx8tcch

Szia!
Úgy emlékszem a 2.8-ban már a config varázslóban be lehet állítani

b0zebwk2g

Köszönöm az infót ... megkeresem.

3ztiz2p39

Linuxos HDD-t hogy lehet egyszerűen olvasni Windows alatt?
Csak egy szöveges fil-t kellene elolvasnom.
Annyit tudok még, hogy ext2fs a file rendszere.

3ztiz2p39

a9iua0hi5

Azt olvastam, hogy Raspberry PI4-en már elméletileg működhet. Valakinek van ezzel közvetlen tapasztalata?