LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Vásároltál egy Tormach.CNC-ét ?

4h4344ty

A gépem jól megy a Mesa-val, de néha latency error-t ír ki (J1900-as gép). A base period jitter 25000 körül van. Még nem hibázott, de nem jó érzés látni. Lehet valamit tenni/ beállítani, hogy ne jelenjen meg, az erősebb gép vásárlásán kívül?

8gwpaca0r

Szia
Nem dehogy!

Olvasom a sok külföldi oldalakat hogy mennyi mindent csinálnak a LinuxCNC vel

2am4nwzib

Ez egy ,,PathPilot,,(Tormach) felület, igaz hogy az alapja LinuxCNC de mégsem ,,free,, Tormach csak a saját  hardverjéhez adja .Vannak próbálkozások valami hasonló felület létrehozására LinuxCNC.Forum

8gwpaca0r

Nekem egy eszterga van készülőben ami LinuxCNC vel megy majd.
Már régebben használtam és egész jónak tűnik!

7snm9r7t

Nekem, mint esztergályosnak!A cnc vezérlő felületről az adatok kellenek, amire kíváncsi vagyok.
Na itt vannak! a jobb oldali sávban.
Na és a tökéletes szerszámpálya kirajzolás is,ami 0.01mm-ig nagyítható a képernyőre!
A bejárt szerszámpálya törlése automatikus, de tudjuk várakoztatni is, az esetleges korrekciók utáni újrabetöltés látványossága érdekében.

7snm9r7t

Valamit elbactam! itt megnézhető
[#t172p4673#]

4a8dg8sxf

Te készítetted ezt a felületet?
Mit rejtenek a felül található fülek?

7snm9r7t

Nem én készítettem a felületet, ez Halász Attila munkája, csak néhány instrukciót adtam hozzá!Nagyon ügyes, mindent megold!
Az axis felületet használom, mert a gmocca nem tudja ezeket...
Ezek a fülek, az ngcgui-k!
Subrutinok egymás után fűzhető láncolatát lehet vele elkészíteni.
A végén el lehet menteni egy ngc fájlba, amit ha másként mentünk, megnyitáskor újból ezeket a paramétereket tölti rá a szubrutinokra, tök jó!
Béni készítette annó,a hossznagyol , keresztnagyol , kolagomb stb ngcgui-kat de már én is tettem hozzá egyszerűbbeket.
A szubrutinokat átnevezve lehet sokszorosítani, hossznagyol 1, hossznagyol 2, stb.
A szubrutin ugyanaz alatta,csak a paramétereket tölti újra a név alapján, egymás után.
Az ngcgui-k használata a Bujtár János oldalán le van írva
http://linuxcnc.hu/g71-nagyolo-ciklus-ngcgui-bol/

3ztiz2p39

No és Nálad hogy áll a nyár eleji Linux project?
Letetted már a voksot valamelyik kártyára?

4a8dg8sxf

Őszintén?...
Félek hozzá kezdeni. Az 5I25 és a 7I76 kártyákat nézegettem erősen.
Sajnos a tudásomat nagyon kevésnek érzem ahhoz, hogy neki merjek kezdeni.
Eddig a Mach3-al csináltam minden gépet. Sajnos az UC300 5LPT ETH még mindig nem kezeli tökéletesen az eszterga gépeket.
Vannak még hiányzó dolgok, amikre szükség lenne egy gép normális működtetéséhez. Korábban az USB-s változatban kevesebb hiányt, hibát tapasztaltam.
Így most még mindig vacilálok, hogy Mach3 egy még kipróbálatlan és drágább másik mozgás vezérlővel, vagy LinuxCNC legyen a következő.

3ztiz2p39

Köszi a választ!

Bíztam benne hogy ha elkezdted tudsz erőt adni másnak.
Sajnos engem is mindig elriasztott a jelentős összeg amit a kártyákba kell befektetni.

akcut53

Azért az jegyezzük meg hogy az 5i25(6i25) 7i76 páros egy nagyon profi nagytudású vezérlő rendszer vannak a MESA-nak olcsóbb ezközei is!

4a8dg8sxf

Melyik az az olcsóbb megoldás, amit jól lehetne használni?
Paralel portos gépet már építettem a LinuxCNC-vel.
Sajnos a számítás technikai fejlesztéseknél ránk nem gondolnak.
Így a paralel porttól búcsút kell vennünk.

3ztiz2p39

Bizonyára, de itt már jó lenne kihagyni a szamárlétrát.
Ugye Mach3 UCXXX eszközökből is szinte minden verziót végigjátszottam már.