LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xe44memnh

A Colorlight 5A-75 paneles projektet valaki kipróbálta már?

https://forum.linuxcnc.org/27-driver-boards/44422-colorcnc

8gwpaca0r

Én is egyenlőre, csak olvasgatom a fórumot, de van aki már használja egy kicsit át kell alakítani a nyákot.

z4b82jjzr

Köszönet  guliver83 fórum társnak, nagyon sok info összegyűlt a kártyáról.

Juhász Zoltántól megtudta, hogy nálunk Mo-n nyilt forráskódként ki van téve a github-ra.

Köszönet  guliver83 felkutatta, hogy nan egy kereskedelmi változata ami Braziliában készül,Erik Gusmão fejleszti  [engautomation]. De a fejlesztője nem tudja a magas adók miatt ide szállítani. Lsd. lenn.
Jelenleg ő már a 3-as verziónál tart.
Instagramon nyomul vele.

Juhász Zoltán útmutatásai szerint összeraktam a modulokat. A toolchains is összeállt (PlatformIO --> ESP32 mikroproci firmware, halcompile--> userspace HAL pinek, HAL2UDP.hal-->Linuxcnc).
A steppert már, I/O már  müxik. Tuningolás kell majd v.sz..

8gwpaca0r

Majd mi is gyártunk!

[#finom]
[#worship]

Ahogy kutakodok megy rendesen a fejlesztés más kártyákra is!

xe44memnh

Kb. egy éve rendeltem Colorlight 5A-75E kártyát hazai forrásból 75B nem volt elérhető.
Nem sikerült lelket bele vernem. :(
Ha lesz egy kis időm újra előveszem.

8gwpaca0r

Már van hozzá kód ha jól emlékszem.
Úgy tudom, hogy a input IC részét kell átalakítani, vagyis valami ilyesmit olvastam.
De megnézem a fórumot!

z4b82jjzr

Szia,
mi ez az a Colorlight 5A-75E  kártya?
Át lehet programozni linuxcnc-re?

üdv: Csaba

8gwpaca0r

Igen!
Mivel jobb mint ez a kártya?
CH32V307VCT6
MX Mester erre tervez és nagyon jó.
Csak azt nem értem, hogy ő most a programot árulni akarja, vagy csak, nem tette egyenlőre nyilvánossá.
És ezen a kártyán minden rajtavan ami kell.

z4b82jjzr

Ami látszik a képen két oldalt párhuzamsan ,
sorakoznak az I/O portok
80 van belőle!
nem kell hozzá W5500 külső ethernet port, mert integrálva van a boardon
tele van kimeneti portokkal: soros, usb , SPI,CAN, I2c, stb (nyilvan ezek lefogalalnak a 80 porból)

van két DMA memoria hozzáférése, mivel MX-mester 1 MHz-es vezérlés tud kiadni 2 steppere, 3. tengelyre pedig talán  400kHz-et.

kérdés, hogy kinek van szüksége ilyen sebességű vezérlésekre

8gwpaca0r

Sikerül esetleg felvenni a kapcsolatot MX_mesterrel ?

z4b82jjzr

Nincs nagy mozgás MX-Master körül mostanában.
Legutóbb nov 12 -én kérdezett rá valaki arra, hogy hol lehet megvenni a CH32-es kütyüt, de semmi visszajelzés a fórumjukon

8gwpaca0r

z4b82jjzr

ХОРОШО.[#vigyor]

z4b82jjzr

A brazil engautomation az Instagramon: nyomul a srác, sorozatgyártásba kezdet, de nem a ESP32-es platformon, hanem stm32V407-as CHIP dübörög a nyákon.
Az orosz MX-Mester viszont már  továbblépett az STM32-esről, bár csönd van, de ott 2 tengelyre már 1Mhz-t igér a CH32v307 CHIP upgrade-vel  [#csodalk]

8gwpaca0r

Ha meg lehet szeretni tőle bármit is, nem tudom mennyire lenne itt rá igény?