LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ct08vg7sp

Folytatás...

(Ja, a marógépet nem az első képeken látható laptop fogja müködtetni, hanem egy asztali PC!)

A Stepconfig Wizzard-ban nincs a listában a vezérlő és nem is találtam meg a neten az időzítési beállításokat.

Az 1. kép a Wizzard kérdéses lapja, a további képek a vezérlő adatlapján fellelhető info az időzítésről, de nekem "kínai" :-)

A kérdésem az, hogy milyen időzítési értékeket írjak be a Wizzardba?

ct08vg7sp

Folyt...

Kérdésem még a Paralell Port pin kiosztása, ami az 1.képen látható, a 2.-on az LPT kártya leírásában található kiosztás van.

(egyelőre csak a 3 tengelyt és az 1. pint állítottam)

Köszönöm előre is a segítséget!

ct08vg7sp

Sziasztok, a lejjebb feltett kérdéseim megoldódtak!!

ct08vg7sp

Sziasztok,

leírom itt is a tapasztalatomat valakinek hátha segíteni fog.

CW8060-as léptetőmotor vezérlőket építettem be a marógépem 8.7 Nm-es motorjaihoz.

Egy hétig próbáltam életre kelteni a motorokat, de semmi!!!

Aztán megtaláltam a mellékelt képen olvasható bejegyzést 2013.-ból. (Az én alkatrészeim is kb 10 éve vannak a szekrényben...)

Megcseréltem a CW és a CP kivezetéseket és minden működik!

(...a vezérlőn lévő feliratok fordítva lettek rányomtatva...)

axy5gjjmz

Szeretném megkérdezni, hogy ez a LinuxCnc melyik LinuxCnc?
A 2.9.1-et és a 2.9.2-őt töltöttem le, de egyik sem beszél magyarul!

ct08vg7sp

Hello,

holnap megnézem a műhelyben a pontos verziószámát.

Nekem semmit sem kellett beállítani, a Debian Linux magyarra lett állítva, a LinuxCnc automatikusan magyar lett (aminek annyira nem örülök, mert előtte 10 évig a másik LinuxCnc angol volt.)

ct08vg7sp

Üdv Mindenkinek,

összerakattam egy PC-t a marógépemhez, de ez valami szörnyű Latency Test-et produkál. A mellékelt "eredmény" akkor keletkezett, amikor egy ablakot arrébb húztam az asztalon... :-(

Kérlek, hogy ajánljatok használatban lévő PC összeállításokat LinuxCnc-hez, mert a számítógép szerelő nemigen ért a LinuxCnc beállításaihoz, én meg a számítógépekhez! :-)

Jó lenne ha valami konkrét PC összeállítást tudnék neki mondani...

Köszönöm!

ct08vg7sp

Elnézést, a jó kép itt található...

akcut53

akcut53

Ja hát ez elég régi lehet.

axy5gjjmz

Köszönöm!
Én még csak pendrivéről nézegetem!

ct08vg7sp

Üdv,

Ezt az infót találtam a Debianról...

axy5gjjmz

Köszönöm!
Amit letöltöttem az a Debian 12.
Ma vettem egy SSD-t és fel fogom telepíteni, hátha úgy könnyebben megy az ismerkedés!

xe44memnh

Ezzel a PC-vel elég jól elvan a LinuxCNC:
Dell OptiPlex 9020
Processzor   Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz, 3301 Mhz, 4 mag, 4 logikai processzor
SSD
8GB RAM

z4b82jjzr

Hj, ez a Dell OptiPlex 9020 -as milyen házban van?  Milyen a Latency Test-ed képernyője?

azaz az érdekelne hogy microATX alaplap van benne, vagy standard ATX azaz nagy méret.
Nekünk az a tapasztalatunk,  hogy a nagy standard ATX-ek rosszul teljesítenek Latency Test ben .