LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fahzgvxn8

A P tagot állítsd 1-re, a I tagot 1/4-re és finoman innen kezd el hangolni. Ha rákeresel a PID szabályzásra sok helyne találsz használható leírást arról, hogy miként kell behangolni.  

Biztos nincs a motoron tahogenerátor??? Volt már jónéhány néhány régi vezérlő a kezemben a hozzá való motorral, de mindegyiken volt tahó. Nem lehet hogy a kapcsodekniben van a bekötése. Tudsz a motorról képet feltölteni?

bj34emsd7

Egészen biztosan nincsen rajta taho. 2 csati van rajta, az egyikbe 3 vezeték megy: +-föld, a másikba quad encoder s hőkioldó. Ezeket apróra szedtem, nincs más benne. Képet este tudok készíteni.

7snm9r7t

Egy nagy talányra találtam ma megoldást a linux alatt!
Lehet hogy az én hibám!de nem tudtam beállítani azt, hogy ha, ott hagyom a gépet pár órára, akkor úgy várjon rám, startra készen!
Egy idő után kikapcsolta a monitort! és amikor visszajöttem, hiába mozgattam egeret, nyomkodtam gombokat,a lefagyás látszott rajta!
Nem segített csak az áramtalanítás!
A csúszkák fullon voltak az idő skálán, hogy kitoljam az időt,(hátha visszaérek addig!) mert kikapcsolást nem találtam!
Ma! véletlen lehúztam a csúszkát nullára! erre kiírta hogy SOHA! basszus!!!ez nem vinfos!:)))

xw705sph

000000000

Valaki jártas Raspberry Pi ben?
Több os egy SD kártyára érdekelne ami müködö képes is NOOBS probálkozom de nem igazán jön össze!

xe44memnh

Segítség béna vagyok!
A Gmoccapy –ban gyors billentyűzetet (hotkey) hogyan tudok hozzá adni. Normál billentyűzetről szeretném pl. a Program futtatása (RUN) gombot, ill. a Belépés AUTO modba gombot működtetni.
A nyilakkal tudom mozgatni a gépet.
Nem is értem miért vették ki ezeket a funkciókat.

7snm9r7t

A 'gémokka' nem az igazi![#hehe]

xe44memnh

Gond megoldva! :)
1-2 hét tanulás és bármilyen kezelőfelületet készíthetek magamnak.  

4utepsca

Szia!

Ahogy néztem a doksit, nincs lehetőség ilyen gyorsbillentyűre. Bármilyen külső hardver gombot lehet készíteni, meg a grafikus felület is bővíthető, de a billentyűhöz bele kéne nyúlni a forrásba. Vagy szólni a  német fejlesztőnek.

99cwyhfhj

Van valami limitje a linuxcnc-nek a g-kód sorokat illetően?
7200 soros kódba folyton belehalt, hibaként jelenítve meg a szerszámcserét, ami vagy 500 sorral odébb volt még. (persze tudom, hogy előre olvas)
Kínomban kettévágtam a fájlt és úgy folytattam, onnantól ment mint az angyal.
Volt ilyen mással is?

4utepsca

Szia!

Az egyedüli limit a memória mérete.  
Mi volt a pontos hibaüzenet?

fahzgvxn8

Ha jól emlékszem akkor a szerszámváltás szintaxisa kicsit más mint a Mach3-ban.  
Rossz: M06 T1, Jó: M6 T01
Vagy fordítva. :)

7snm9r7t

t1m6g43 ,így működik hiba nélkül nálam!

99cwyhfhj

Emlékem szerint csak hogy szerszámcsere szükséges, de hibaüzenetként, X-szel jelölve.

A fájl felezése után is ugyanaz volt a szerszámcsere sorban (M6), de hibátlanul dobta a szokásos ablakot, a folytatás opcióval.

Ma is martam 2500 soros fájlból, több szerszámcserével, de hiba nélkül ment.

Igazad van, lehet, hogy a memória volt neki kevés a 7200 soros, sok ívből álló cucchoz.