LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Igen, meg az asztalon. Elofordulhat, megfigyelem kicsit jobban, mert nem lattam, hogy visszafele is mozog.

xw705sph

Egyebkent ez a feature kikapcsolhato?

4utepsca

Ezek a dolgok mind részletesen le vannak írva a http://linuxcnc.hu/elso-lepesek-a-linuxcnc-vel/" TARGET=_fnew>LinuxCNC.hu oldalon. Első lépések a LinuxCNC-vel, 21.-24- oldalak és 31.-34., ábrával, magyarázattal, magyar nyelven.  

Ha további kérdés, van tegyétek fel!

xw705sph

Koszonom! Melyik a javasoltabb, ha a nyitasra vagy ha az ujrazarasra allitom a referenciapontot?

xw705sph

Ilyen lett pl az X tengelyem:
- Home Location: 5
- Table Trave: -10 - 484
- Home Switch Location: 0

4utepsca

Szia!

Majdnem mindegy, de jobb ha kétszer közelít ugyanabból az irányból, másodszor lassabban, (így van értelme) akkor elvileg amennyire a végállás kapcsoló pontos, annyira pontos lesz a ref. pont felvétel.

xw705sph

Letoltottem a wiki oldalrol a CAMWorks postprocessorat, de azt a kiterjesztest nem tudom betallozni a szoftverbe. Esetleg tudja valaki, hogy hol talalnek frissebbet, jo kiterjesztessel?

4u88hx8j6

Segítséget szeretnék kérni
MESA kártya beüzemelésébe

A következő hiba üzenetet  kaptam inditásnál.
Hogy lehet meg oldani vagy mit hiányol?

xe44memnh

marogep.hal:4
marogep.hal:9
Ezeket a sorokat nézd meg.

bj34emsd7

A sorvégeket át kellene konvertálni unix formátumra, szerintem az invalid paraméter hibát is ez okozza.

8gwpaca0r

Aki használja a Linuxcnc programot meg tudná mondani melyiket érdemes most letölteni?
A régi gépemen Debian 2.5 volt fönt azt hiszem.

akcut53

Legújabbat.

yxrx8tcch

Én 2.7.8-at használom. Lassan jön a 2.8-as is

8gwpaca0r

Köszönöm mindkettőtöknek a választ !
[#integet2]

008py5n5y

Ubuntu 10.04 Linuxcnc 2.6.9-3-at használok.
Hogyan lehet a 2.7.8-ra frissíteni a jelen oprendszerrel, illetve érdemes.e?