LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

8gwpaca0r

Használ valaki Raspberry Mini PC Linux CNC hez?

4a8dg8sxf

Elkészült egy Linuxos kis eszterga.
Évekig egy raktárban hevert, most újra életet leheltük bele.

http://www.imgserv.com/images/2016/02/05/VQzNyh.jpg" border=0>

7snm9r7t

Szia Miki![#eljen]Várom a beszámolóidat a tapasztalatokról!
Azt a szerszámtartót fotózd már le több nézetből!ez valami kézi revolverfej?

8gwpaca0r

A szerszámváltó engem is érdekelne.
És főként ha programból megy akkor hogy oldottad meg a szerszámcserét.

Én most csináltam egy szerszámváltót az esztergára, de egyenlőre csak Mach3 alatt tudom használni de készül az új elektronika Linuxcnc alá is.

4a8dg8sxf

Szia Lajos!
Igen, az egy nyolc állású kézi revolver fej.
Úgy működik, mint a hagyományos 4 késes késtartók, csak vízszintes tengelyen forog.
A visszaállási pontossága meglepően jó, átmérőben 0.02 mm-nél nem tévesztett többet.
Egyébként stabilan dolgozik a kis gép.
2.5 mm-es leszúró késsel meg se pisszent a főorsó, vagy a rudak.
Az igaz, ez a konstrukció úgy lett kitalálva, hogy a rudak alatt az "ágy" köszörűlve van, és arra támaszkodik a hossz-szán.

4a8dg8sxf

Itt van egy közelebbi kép a szerszámváltóról:

http://www.imgserv.com/images/2016/02/06/bW16gD.jpg" border=0>

iic5pfy9i

Sziasztok!
Érdeklődnék valakinek van itt Orange Pi Plus2 eszköze?
Nem nagyon vagyok othon linuxban és linux kernek alapú rendszerekben sem!
Az lenne a kérdésem hogy Orange Pi Plus2 hez való android menyiben eltérő ami telefonokon van vagy egyforma kompatibilisek?

yxrx8tcch

Sziasztok,
Tudja valaki, hogy a mesa kártyák milyen áramköröket használnak az analóg szervók +-10 voltjához és az enkóder jelekhez?  
Üdv  
Kornél

bj34emsd7

enkóder: ds26ls232,a kimenetekről nincs képem, nem tudom megnézni, majd talán hét végére, ha addig valaki más meg nem mondja.

yxrx8tcch

Szia. Köszi a segítséget. 26LS32 így találtam rá. Te esetleg használsz ilyen kártyát? Szeretnék venni egy fpga kártyát, de sokalom a 70000Ft-t az analóg szervó kártyáért

bj34emsd7

Van egy 7i77 es kártyán, csak nincs nálam, de talán holnap meg tudom nézni

yxrx8tcch

Pont ezt néztem ki. Yaskawa sigma II vezérlőim vannak, step/dir-esek. Ahogy olvasgattam +-10V-ra kell állítanom, hogy zárt hurokban tudjam vezérelni. Te milyen vezérlőket használsz?

bj34emsd7

Sigma 2 sztem elmegy stepdirrel is. Nekem fanuc dc szervo vezérlőhöz kell majd. Csak jussak el odáig.

yxrx8tcch

Igen megy stepdirrel, de gondoltam bekötöm az encodert a mesa kártyába és így a linuxcnc analóg jellel vezérelné a motort.

vc886isf9

Sziasztok!
 Valaki tud linux cnc-hez valós 4 tengelyes g-kód generátort?