LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Én is szenvedtem a tuxplot-tal, lenyitva nem fért el a kis monitoron. Nem sikerült beletuszkolni.
Aztán maradt az ablak le-fel tologatása, hogy az alját is lássam :)

kcj98hg3n

Tiszteletem mindenkinek,,, egy kis segítség kellene ,,,  hogyan tudom lefrissíteni a 2.5 linux cnc-met  egy 2.7.re????
Segítséget előre is köszönöm !!!

000000000

windows alat *.bat fájlban  parancsokat lehet futatni!

ez linux alat milyen kiterjesztét fájlban lehet megadni ugyanezt a funkciós fájlt?

kcj98hg3n

Nos sikerült,  de van egy kis gond  hibával nem idul a program .. Help

bj34emsd7

Nem a fájl neve, kiterjesztése dönti el, hogy egy fájl futtatható e. Van egy execute(futtatható) attributuma a fájloknak, könyvtáraknak azt kell beállítani pl a chmod a+x fájlneve paranccsal.

bj34emsd7

Hibaüzenet vagy valami?

kcj98hg3n

Az van  egy egész regény ,,,,  :D
Vissza kellene állítani a 2.6.11 re az működött ,,  hogyan tudom törölni az egészet ??

8gwpaca0r

Van olyan lehetőség a Linuxcnc esztergán, hogy egyszerre két darab kézikereket használni Z,X tengelyeket?

99cwyhfhj

A dos/win alatt használt batch fájlt, a linuxban bash fájlba kell szerkeszteni. A futtatandó programot futtathatóvá kell tenni.
 Minderre a legegyszerűbb a wines nc linuxos megfelelője, ami mc (midnight commander)névre hallgat.
Itt könnyen tudsz jogosultságokat adni, átruházni, fájlt létrehozni, szerkeszteni (akár az "nc" norton commanderben).  
Keress rá a bash programozás témára. Lehet akár időponthoz, egyéb eseményhez kötni a fájlok futását.  
Ha csak pl. egy *.py fájlt akarsz futtathatóvá tenni, akkor az mc-ben chmod menüre kell kattintani, ott bejelölni, kik futtathatják.  

kcj98hg3n

Szép estét,  
Sajnos még mindig nem sikerült megoldani a problémát.

000000000

köszi!
rá keresek...

4utepsca

Szerintem érdemes kijavítani a hibákat, és maradjon a 2.7. Mi a hibajelenség? Másold be ide a fórumra.

Egyébként ugyanaz a módszer mint a 2.5-ről 2.6-ra váltáskor (http://linuxcnc.hu/upgrade-2-5-rol-2-6-ra/" TARGET=_fnew>itt írtam le a részleteit), itt pedig a http://linuxcnc.org/docs/2.7/html/getting-started/updating-linuxcnc.html" TARGET=_fnew>leírás angolul , hogy hogyan kell 2.6-ról 2.7-re átállni.

4utepsca

Van lehetőség, függetlenül attól, hogy eszterga vagy bármi más. Annyi kézikereket teszel be ahányat akarsz: tengelyenként egyet, még egyet az előtolásnak, x-ediket meg a főorsó fordulatnak. Csak legyen elég enkóder bemeneted.. :)

kcj98hg3n

Köszönöm , a segítséget.

Igen ezen leírás mentén csináltam ,,,  ubuntu 10.4 a rendszer  előbb frissítettem 2.6-ra ami 2.6.11 lett,   itt remekül működött a dolog ,,, majd  frissítettem 2.7.2 re  és itt Kernel hiba lépet fel ,,   ezt szeretném vissza módosítani ,,,, 2.6.11-re  de ez már nem megy ......    

8gwpaca0r

És akkor teljesen egymástól független, nem kell váltani, hogy melyik tengely menjen?