LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

Alul vannak a csatornák! számozott gombok!  
Rá klikkelsz az 1-esre, a felugró ablakban megkeresed a phase A-t és ráklikk!ezzel betöltötted az egyik optokaput vizsgálatra az első csatornára!
Azután elvégzed ezt a 2-s gombra is phaseB-re  is! esetleg még a 3-as mezőbe behívhatod az index jelet!
Ezek után kicsit gyakoroljál vele!Indíts el a főorsót!  
A kijelölhető funkciókat ne változtasd meg! használd a görgetést, majd állítsd meg hogy tanulmányozhasd a mért eredményt!
A vízszintes csúszkákkal, fent, tudod nagyítani kicsinyíteni jobbra-balra tologatni a vizsgált részt!
Jobb oldalt a függőleges potikkal... már nem is emléxem pontosan mert windózon vagyok:))) de az egyikkel a kijelölt fázist lehet függőleges irányban mozgatni hogy áttekinthetőbb legyen, ne takarják egymást a jelek, vagy lehet hogy éppen ezt akarjuk! ha egy A B jelet vizsgálunk.
Jó ez a halscope mert minden csatornát más színnel mutat! Áttekinthető!

6x0ud2xg

Tudom eretnek dolog de én  rákötném az A és B csatornát egy kizáró VAGY kapura és a kapott egyfázisú jelet monitoroznám egy mezei egycsatornás szkóppal  ( addig kell tologatni az egyik optót ameddig a jelszélesség egyenlő nem lesz a szünet szélességével. )

8gwpaca0r

A Linuxcnc szkopja nem méri meg ugyan úgy?

7snm9r7t

A linuxcnc szkópjával legalább azt látjuk amit a linux lát a jelekből!

6x0ud2xg

Azért írtam hogy eretnek dolog mert most kezdesz foglalkozni a linux al .  Biztos ugyan azt fogod látni de én mérlegelni szoktam a befektetett időt . Amit írtam azt pik -pakk meg tudom csinálni ( van 2 db kétsugaras szkópom ) Azért írtam a kizáró vagy os megoldást mert egy hobbistáról feltételezem hogy valamilyen szkópja van otthon .

w9rn9a2ej

Pl szetoszkóp? ... :D

w9rn9a2ej

Rövidesen kipróbálom élesben is a LinuxCNC-t, MESA 5i25 - 7i76 kombinációval. A ceruzahegyező kis esztergára csak egy 100 réses tárcsát kell faragnom ...
Tegnap feltelepítettem a 2.7-es verziót notebookra, egész tűrhetően működik, meg lehet szokni ezt a debian-os környezetet is...

8gwpaca0r

Szia!

Ha kell tudok adni neked egy tárcsát!

8gwpaca0r

A szkóp az nem akadály van három darab is :)

w9rn9a2ej

Köszi, érdekel!

8gwpaca0r

A szinkron menetvágáshoz mit kell beállítani a Linuxcnc hal van ini fájljában?
A G kódot betöltöm és nem akar indulni vagyis a G33 kódnál megáll a program és várakozik.

8gwpaca0r

Na végre sikerült egy valamit vágnom, mert nem akarom menetnek nevezni.
Első tesztnek nagyon is jó volt hogy megnézzem, hogy megy szinkronba a tengely.
http://gulivercnc.ucoz.com/_si/0/62209310.jpg" TARGET=_fnew>Fotó

w987wzmm

Mi volt a gond, hogy most müködik?

w9rn9a2ej

Az Index jelre várt?

7snm9r7t

Az átmérőhöz képest, kicsit nagy a menetemelkedés, és a késed sem állt jó irányba, de elég pontosnak látom a menetemelkedést![#eljen]