LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Helyed van itt is[#wave]

000000000

isvarga: Mit értesz az alatt, hogy nem kell?
Egyébként az USB-s verzión nem ARM proci volt, hanem PIC és ott se volt soros ellenállat, az ethernetesen nem tudom mi van.
Mindenesetre én biztos kötném így be, mert még ha vannak is a pin-en megfogó diódák, ha nincsen soros ellenállás, akkor azok hamar megadják magunkat akár egy kisebb túlfesz esetén is.
Arról nem is beszélve, hogy 5V toleráns I/O-k ról ír, de ha például külső táplálásból kap egy bemenetet egy 5V toleráns bemenet úgy, hogy a mikrovezérlő nincs megtáplálva az kiakaszthatja induláskor a mikrovezérlőt, már csak ezért is célszerű volna valami ha puffer nem is egy ellenállás osztó némi szűréssel... na de mindegy, nem az én dolgom, ha valaki úgy gondolja, hogy ezt így kell csinálni, az csinálja így, nem akarok ezen vitatkozni. :)

Sneci: Köszönöm.  

xw705sph

Annyi biztos, hogy elorebb vagyok kicsit a motor beallitasaban. Teljesen megszunt a remeges. Sajnos a Machban az impulzus szelesseg 1-5 usec nem volt eleg, a 15 sem. Mondjuk nem tudom, hogy az figyelembe vette e az 5-nel nagyobb erteket.
Viszont sebesseget itt sem sikerult novelnem, kezdek gyanakodni, hogy nem a szoftver a bunos :)

wcsxp0uxa

Nem láttam konkrét típust , csak tippeltem a lábszámból , kialakításból.(meg a cucc árából)
Amiket én ismerek ARM-okat (de nagyon gyártó függő ,hisz az ARM-ot kapják a körítést meg hozzáteszi mindenki ahogy tudja) azok teljes körű védelemmel vannak ellátva a lábai. (fordított tápfesz ugyanúgy kinyírja viszont) túlfeszültség , zaj ellen. A zajvédelmet kipróbáltam magasan jobb mint a pic , működnek a felhúzók rendesen stb. (a túlfeszültséget érthető okokból nem akartam tesztelni , de azt mondták az egyik marketing előadáson)
Én nem preferálom a soros ellenállást (főleg nem 3,3V nál és nagy jelsűrűségnél).
Ha tennék optót ,azt csak azért mert nem ismerek olyan motormeghajtót ami 3,3V-al működne (de ha minden második nem működik vele, az is ciki) , így oldanám meg a motorvezérlő meghajtását.
Na persze vagy 2-3 órával ezelőtt néztem a honlapot halványulhatott az emlékem azóta ....

wcsxp0uxa

az 5V-os túlfeszültség toleranciát még nem próbáltam sem meleg , sem hideg indítással.  
Itt nem foglalnék állást.

w987wzmm

http://store.mesanet.com/image/cache/data/Products/AIO_Daughter_Cards/7i73colo-500x500.png" border=0>

000000000

3.3V PIC-eknél külön kitérnek az adatlapban, hogy az 5V tolerant I/O-kra nem szabad 3.3V fesznél nagyobbat adni ha a PIC táp lábain nincsen feszültség, mert megpróbálja meg-"vámpírkodni" a tápot ami bizonytalan működést, helytelen indulást okozhat. ARM-okat nem tudom, hogy van-e ilyen megkötés.

7snm9r7t

A Linuxcnc 2.7.6 verziója alapértelmezésben g64 szerint működik de gyorsjáratban is! ezért az ini fájlban meg kell adni a g61-et! ami flülírja a g64-et.
Esztergáról van szó és nem előnyös ha gyorsjáratban levágja a sarkokat!

7snm9r7t

Jahhh! és ráadásul rádiusz mód az alapértelmezés! így még egy g7 is kell az ini-be!

x4rhew5r3

Hát igen, az ini-ben be kell állítani az alapértelmezéseket. A linuxcnc egy általános alaprendszer, nem csak maróhoz, vagy esztergához használnak, ami derékszögű koordináta rendszerben dolgozik, hanem robot, tripod és még sokféle mechanikai felépítésű géphez alakalmazható.

Az ini-ben, az [RS274NGC] szekcióban add meg a következő sort:
RS274NGC_STARTUP_CODE = G21 G7 G64 P0.001
és gyorsjáratban is 1 mikron pályakövetéssel mozog (persze túlzás az 1 mikron, de itt megadhatod az alapértemezéseket). Nem kell G61.

Nem állítom, hogy mindent tud, de azért nem kispályás:) Hogy kevesebben használják esztergára mint másra, az tény. Nem róható fel hibának, hogy nem az eszterga az alapértelmezés:)

w987wzmm

Sziasztok!
A hibaüzenetet, mivel lehet véglegesen eltüntetni? Minden indulásnál elöjön...

http://kepfeltoltes.hu/150812/hiba_b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4im2adcie

system setting--software & updates---kapcsold ki a frissítéseket-

znyj7btbe

Sziasztok!

Használta már közületek valaki a 7i76E ethernetes Mesa kártyát Linuxcnc-vel?

9ji0dz7t

Pont ezzel szemeztem én is de nem túl biztató a dolog még.

7snm9r7t

[#eljen]Te használod esztergán a Linuxcnc-t?
Merthogy' meg kell adni hogy eszterga mód, x z koordináta stb!
Szerintem ez azt jelentené hogy akkor életbe lépnek az eszterga beállítások! de nem azok lépnek elő hanem egy alap-conf, ami mindenhez jó!

Csak! esztergához nem!Sokat kell itt tapasztalni még!A realtime controll ellenére is!