LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Amennyiben a kérdés a Linuxcnc-re vonatkozik, akkor HID alapon konfigurálható.
http://hidcomp.sourceforge.net/" TARGET=_fnew>Itt találsz információt a telepítésről.

wcsxp0uxa

Igen pl a remastersys , de ez specko amikor utoljára néztem elérhetetlen volt.

gfvbk036

xw705sph

Vegulis kiprobaltam mindkettot. Volt egy kis gondom az Nvidia illesztovel, nem is lett tokeletes a kep.
De nem baj, nemsokara lesz annyi helyem, hogy elferjen egy iroasztal a lakasban, akkor ugy is beszerzek egy asztali gepet, majd olyat nezek, ami van parhuzamos port.
Addig atkoltozok a TurboCNC topikba (ha van) :) Illetve talaltam egy olyat, hogy CNC Zeus, annak is utanannezek.

4im2adcie

Már hogyne http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1122704642&order=timeline" TARGET=_fnew>lenne! Én csak jót tudok róla mondani mint ahogy a Linuxcnc-ről is.

xw705sph

Koszonom, meg nem kerestem utana, de igy mar nem is kell :)
Majd biztosan lesznek kerdeseim.

s2k5ycubj

Mennyi a valós esélye,hogy http://www.poscope.com/PoKeys57E" TARGET=_fnew>ez (pokeys57) jól működik a linuxxal? Ismeri valamelyikőtök? Tudom,UC300,de ez lényegesen többet tud.

wcsxp0uxa

dll-van benne , ha megmoccan akkor is playon linuxal csak

000000000

Gondolkodtam rajta, hogy beleszóljak-e, mert mi gyártjuk az UC100/300-at és így lehet kicsit hiteltelennek tűnhet amit írok, de érdemes talán azon elgondolkodni, hogy a linkelt eszközön a mikrovezérlő 3.3V-os lábai közvetlenül kivan kötve sorkapcsokra bármi soros ellenállás netán puffer nélkül. Aki jártas az elektronikában az ebből az egy tényből letudja szűrni a konzekvenciákat...

Egyébként meg Linuxcnc-vel szerintem nem működik, ahhoz a Mesa kártyák amiket lehet használni.

wcsxp0uxa

Nem biztos....
A legtöbb ARM-nak nem kell .....

s2k5ycubj

Jogos a két pont. de ennek van optós verziója is,de meg tudom én is építeni hozzá. Viszont a tudása eléggé elvarázsolt. Esztergára szeretném és gondolván a jövőre is (szinkron hajtott szerszám pl.)nagy felbontású,ipari enkóderekkel lehetne használni. De ez még csak egy elméleti lehetőségként merült fel bennem.

s2k5ycubj

Egyébként nagyon örülök neki,hogy pont te válaszoltál,mert biztos vagyok benne,hogy nagy tapasztalatod van e téren! És amúgy egy UC300 már van a műhelyben,talán a héten meg is fog mozdulni vele a marógép... Gratulálok hozzá,igényes,szép munkának tűnik!

000000000

Igen, persze, lehet köré építeni puffert meg optót meg miegymást. :)
Viszont sajnos nem csak ezeknek a hiánya a probléma, a közvetlen pin rákötést csak azért hoztam fel, mert abból már érzékelhető a termék "igényessége". Volt a kezeim közt még az USB-s verzió és nem volt a megbízhatóság mintapéldánya. A végén nem is került beépítésre oda ahová annak idején szántuk.
Illetve biztos forrásból tudom, hogy azzal a verzióval is vannak problémák amit belinkeltél. A forrást nem akarom megnevezni, mert ki tudja hogy ki olvassa ezt a fórumot és nem akarok ebből magamnak bajt, hogy ilyen infókat kiszivárogtatok.

De lehet venned kéne egyet és kipróbálni mit tud, aztán ha nem jó arra amit szeretnél, akkor visszaküldöd a feladónak. :)

000000000

Köszi. :)
De szerintem be is fejezem a "szemetelést", mert most látom csak, hogy a LinuxCNC topikban vagyunk ... elnézést, hogy ide írkáltam nem a témába vágó dolgokat.

x4rhew5r3

A Linuxcnc-ben ugyan van modbus kezelés, de userspace-ben fut, tehát nem realtime. Az generátotokat és enkódereket pedig "illik" realtime szálon kezelni:)