LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Jo estet!
Van ajanlott verzio ebbol a szoftverbol? Szeretnem kikerulni a Mach3-at. Egy oregecske Dell D800-ra tennem fel XP-vel dual bootban.
Nem tudom, hogy az Ubuntus (2.5) vagy a Debianos (2.6) verziot tegyem inkabb fel.

bj34emsd7

Lényegében mindegy linuxcnc szinten, a debianos kvázi naprakész, az ubuntus meg elavultnak tekinthető oprendszer szinten. De ha gépet akarsz vezérelni s nem csak szimulátorban gondolkozol, akkor a d800 as laptop, meg úgy általában a laptopok nem túl jó választások real-time vezérlés alá.

000000000

"... meg úgy általában a laptopok nem túl jó választások real-time vezérlés alá."

Picit pontosítasnék, a csicsavilág típusú erőforrás pazarló vezérlők, op.renszerek esetére igaz ez.
Egészen véletlenül egy ilyen D800 laptop Robsy vezérlő esetén több mint 3 MHz step/dir frekivel nagyon komoly valósidejű szinkron feladatokra képes.

3ztiz2p39

Kezdődik? [#vigyor2]

4im2adcie

Micsoda kezdődik? :)

gfvbk036

Ubuntu 10.04 alapú LinuxCNC-t javaslom.
Telepítő itt: http://www.linuxcnc.org/iso/ubuntu-10.04-linuxcnc3-i386.iso" TARGET=_fnew>LinuxCNC 2.5

A gyakorlati tapasztalatok szerint (ami nekem nincs) a Debian verzió beteges.

w987wzmm

Az a gond, hogy pár napja szünt meg a 10.04 támogatása. Attól föggetlenül megy, csak később lehet gond.

w987wzmm

Szia, Tibor45!

Ez, nem a Robsy topik! Itt, mindenki a csicsavilágot szereti. És ennyi.

000000000

Szeressétek, de nagyon.:))))))))))
A valós műszaki képességekkel, tényekkel meg nem foglalkozzatok, minek is ......:))))))))))))

"Itt, mindenki a csicsavilágot szereti. És ennyi."  

Halkan jegyzem meg neked, a mostani CNC kiállításon azért beszélgettem pár Fórum olvasó emberrel, aki az idézett kijelentésednek az ellentetjét vallja.

Mellesleg én csak beírtam egy laptoppal kapcsolatos pontosítást, és egy műszaki tényt. Tudom hogy téged a tények nem érdekelnek, másnak talán fontos infó, hogy az említett P4 1.7 GHz laptop 30-szor nagyobb step/dir frekire is képes, mint a neked már "csodás" 100 kHz-es csicsavilág felső limit.
Ennyi csak ez a történet, a tények azok tények, ha már műszaki Fórumon vagyunk.

bj34emsd7

Hát, hogy őszinte legyek d800at pont nem próbáltam,de próbáltam d620at meg d500at, most egy e6320am van, de ezen is csak virtu gépen szimulátorban használom, mert ki se próbáltam, hogy mit tud.

bj34emsd7

S mi baja a Debiannak? A maróm ubuntus és erősen gondolkozom a frissítésen, mert lassan a cncn kívül semmi nem fog működni rajta, az e-maileket nem tudom megnyitni, mert elavult a böngésző...
De a szimulátoraim mind Debian alapúak, s nincs velük gond (van három).
Meg egyébként Debiant használok mar vagy 10 éve, igaz szervernek, s nem sok gondom volt vele.

u3xrz0cut

[#taps][#taps][#taps][#eljen][#eljen][#eljen]

4ybj8h3c8

Számoljunk (copy - paste, mint az összeröffenéseknél)

CSICSAVILÁG:
lazi

GAGYIVILÁG:

u3xrz0cut

[#taps][#taps][#nyes][#nyes]