LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A BF20-at nézegetve ez a sebesség jó lenne, és ahogy nézem, nem egy fél kilós asztalt mozgat, így az erő is megfelelő lenne kezdésnek. A munkatér, az legalább 1000*600mm-es lenne. A pontossághoz, viszont ragaszkodnák. Az árat inkább az igények szabják meg majd. Maradnák inkább a golyósorsónál.

000000000

Most nézem mit linkeltél, itt viszont csökkentett áttétellel van hajtva az orsó. Én közvetlenre gondoltam, és lineárpályán futnának a szánok. Ha jól láttam, a BF20-on a prizmás és feszítőléces megoldás van alkalmazva. Oda egy picit több erő kell. Egyébként, nem ismerem agépet magát.

000000000

Na jó éjszakát mindenkinek!

bj34emsd7

Szia, léptetőmotoros hajtásra a Servo által vázolt megoldás a legegyszerűbb és legolcsóbb, tényleg pár 10 ezerből ki lehet hozni.
Ha ennél komolyabb megoldásban gondolkozol, akkor érdemes szétnézni a mesanet.com on, jó kis szervó vezérlések vannak itt, melyek legtöbbje kompatibilis a Linuxcncvel. Persze ez már egy nagyságrenddel drágább lesz a végén, de még mindig jóval olcsóbban kijössz, mint egy gyári siemens, vagy fanuc vezérléssel.

4a8dg8sxf

Szia!
Én nemrég csináltam egy 3000x1500 mm-es gépet.
Én fogaslécet használtam.

https://www.youtube.com/watch?v=yYQA_EWY4Uw" TARGET=_fnew>Rövid videó a marógépről.

000000000

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat.
Kedves Smalla!
 Mindenképp A Servo által javasolt összeállításnál fogok maradni, nekem tetszik, gondolom vannak nagyobb áramot tűrő hajtáskártyák is.  
Kedves Miki2!
A videót nézve, nagyon jól sikerül összeállítanod a gépet. Gyors és határozott mozdulatokkal teszi meg a leírandó utat. Gratula hozzá! Azt megkérdzhetném, hogy mekkora nyomatékú motorokat használtál fel a szánok mozgatásához?

etc77f5nr

Sziasztok!

Kiemeltem egy részletet Gkódból. A https://github.com/villamany/3dpBurner-Image2Gcode/blob/master/bin/Release/3dpBurner%20Image2Gcode.exe?raw=true" TARGET=_fnew>program lényege, hogy egy kép alapján készít lézerhez szerszámpályát, és a főorsó fordulat alapján küld pwm jelet, amit a lézer vezérlőre kötöttem. Működik is, viszont hiába van az elején beírva 800mm/p darál a gép. Kérdés annyi, hogy ezen lehet segíteni, vagy a sok "S" miatt a gép nem bírja egyidejűleg mozgatni az X tengelyt konstans sebességgel közben változtatni az egyik kimeneten a PWM jelet. A gép egy 2.8Ghz P4.

Ímeg a kód egy részlete:

F800

G0X0Y0
G1

M3

X0Y0S255
X0.18S0
X0Y0.18S255
Y0.36
X0.18Y0.18
X0.36Y0
X0.54
X0.36Y0.18S0
X0.18Y0.36
X0Y0.54
Y0.72S255
X0.18Y0.54
X0.36Y0.36
X0.54Y0.18

A lézert szépen kapcsolgatja, és ott ahol több soron keresztül ugyanazon S értéket használ ott megvan a konstans sebesség.

n2g2e5sms

Nehéz ügy. Szóval szerintem idő a felfutása a jelnek. Nem elsődrangú feladat. Így nem fog működni. Kellene egy szkóp megsasolni mi is van ott az lpt kimeneten. Amúgy is marógép főorsójának kell idő míg felveszi a fordulatot akkor ott nincs jelentősége a dolognak.

etc77f5nr

Bár lenne hasonló plugin, mint a mach 3 laser. Nagyon megtetszett a linuxcnc, de még a g-ray-es kódot sem eszi meg, mivel nem egy sorban van a tengelyen való elmozdulás és a feedrate érték.

000000000

Milyen lézered van, kék 1.6 W-os?

etc77f5nr

Igen, es linuxcnc!:-)

s7manbs8

Ezt nem lehet átkódolni utólag, vagy nagyon össze van zavarva a kód ?

n2g2e5sms

Van valami fizetős sw a kék fórumon, van fel le számoló elektronika ami 0-5 V ot ad ki, és Z áramgenerátor vezérléssel meg lehetne oldani a vezérlését az áramgenerátornak, de a maximum és a minimum között 256 lépést feltételezve eléggé sok idő fog eltelni. A 2.6 esetleg segít a helyzeten. Gond még az is nem írtad a verziót.  

Tibor fejleszt direkt lézerhez dolgokat.

000000000

Sziasztok!
Van 1 piros kínai tb6560 as vezérlőm. Beállítottam a tengelyeket működik is felveszem a refpontot az is jó. Már minden beállítást megpróbáltam. Sohase áll be ugyanoda a motor. Igazából úgy néz ki mintha nem tudná merre akar elindulni picit elindul a rossz irányba aztán megy a helyére csak nem pontosan. Leszerelt motornál is, már 1 fordulatnál is téveszt.
Van tippetek mit kell beállítani vagy mi a baj?