LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Lépész tévesztés, oka: Én, elektronikus hibára gondolok.
Tippem a PC LPT portja nem működik megfelelően. EPP módba kell kapcsolni az LPT portot.
Másik tippem, zajos az LPT port. Jönnek ki rajta impulzusok feleslegesen, amik zavarják a vezérlő működését. Remélem, nem laptopon csinálod, azoknál elég gyakran előfurdaló jelenség.
Milyen PC-t használsz? Valami régit? Sajnos eltörekszenek a kondik az alaplapon... stb...

w987wzmm

Nincs néha mákdaráló hangja a léptecseknek menet közben? Ha igen, akkor biztos, hogy Lpt-port hiba.

etc77f5nr

Annyira nincs összezavarva, csak a tengelyelmozdulási sor után jön az F érték és nem egy sorban vele.

sanyi84 tudom, hogy fejleszt, nagyon szívesen használnám is, de keret nincs rá.A linux ingyenes, a mach is.. (igen lopom -.-), az abban lévő lézeres plugin lenne király linux alá :)

Szerintem ez az S dolog sosem lesz elég gyors a gép miatt, szóval nem is erőlködök vele. Megcsinálom az 555-s kapcsolást és marad a machos plugin.

000000000

Fujitsu-siemens asztali gépet használok. Időnként van mákdarálóhang. Meg fék üzemmódban lehet hallani a motorokból digitális zaj hangot (mint régen a betárcsázós net csak magasabb hangon). Ha rakok 1 másik lpt kártyát az megoldhatja a problémát, vagy probáljak meg 1 kölcsön pct?

7snm9r7t

A Linuxcnc ma cserben hagyott! és utána el akart még gázolni is!:)
Szóval a lényeg az hogy, a g54 kordináta rendszert, eldobta! messze a mozgástartományon kívüli részre!A piros vonalon kívülre!nem segített a home all!nem segített az újraindítás!
Elkezdtem tanulmányozni a Var file-t , az 5221 a g54 x eltolása, az 5223 pedig a z eltolása, aránylag értelmes adatokkal,de! volt még két paraméter szerkesztve, amit én soha nem alkalmaztam! (ez biztos mert, a legtöbb kódot magam írom)ezek az 5161 és az 5123 paraméterek a g56 x z eltolásai!hogy kerülhetett ez ide? és okozhatna-e ez, ekkora zavart?
Ez az Ubuntu alatt nem volt! az egy nyugodt világ volt!
Ez debián-os nem igazán teccik! a koordináta rendszer hiba már többször is előfordult!de most elveszett két óra az életemből, és tíz évet öregedtem!:))) mert minden sürgős lett volna!basszus! és pont most hagyott cserben!
A vége az lett hogy áramtalanítottam a gépet mint, anno, a mach3 alatt! és átballagtam itt a szomszédos dühöngőbe egy sörre!
Negyedóra múlva bekapcs! ugyanaz a probléma bejelentkezéskor mint eddig, a szerszámpálya mozgástartományon kívül, mint előtte!home all - minden ugyan az! - touch off z g54 és ekkor engedelmesen helyreállt az eszterga és az én lelkivilágom is, behozta a valós helyre a szerszámpályát, és még el is készült a sürgös munkadarab!
Ki érti ezt?

w987wzmm

Használj Ubuntut. Nálam rosszabb dolog történt. Áramszünet, majd a Debian végleg el is szált.

w987wzmm

No, nem a buszra szált, csak el szállt.

7snm9r7t

Ezt a telepítőt még Te linkelted anno!ez szívás!

7snm9r7t

"Használj Ubuntut.' Könnyű ezt mondani...

s7manbs8

Na, most jól lebeszéltél a Linuxcnc-ről, megyek inkább sörözni, vagy Mach3-ozni. :)

7snm9r7t

Visszadugom a régi jó Ubuntus winyót' és kész! gondom egy szál se! vagy van ubuntus telepítő is az újabb Linuxcnc-vel?

w987wzmm

Azt hiszem, 2.5 amit lehet 2.6-ra frissíteni.
De, utána nézek.

7snm9r7t

Sokan azt hiszik hogy én mennyire szívok a hobbi esztergámmal! pedig csak arról írok ami hibaként jelenkezik![#nevetes1]Ha valami jó az akkor, általában, átlagos, vagyis semmi!
A mach-al is tudtam jól dolgozni, de esztergára nem igazán való!hiányzik a 'lélek' belőle!

7snm9r7t

Na! ez van tartalékban az előző winyón!

a86ifm7g5

Szia Secy!

Olvasom, hogy Fujitsu-Siemens gépet használsz. Abban ha integrált a videokártya, és Mach3-at használsz, akkor valószínű, hogy kompatibilitási probléma lesz. Mint nálam anno. Rakj a gépbe videokártyát, az integráltat meg a BIOS-ban tiltsd le.  

Egy próbát megér.