LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zz9bffiye

Én kb 4 hete felraktam a 2.7 Debianos CNC vezérlést, ami egy héten belül 2.8-ra frissitette
magát. Három tengelyes marógép vezérlésére használom, azóta is hibátlanul működik. Azért biztonség kedvéért megvan a régi Ubuntu 2.6-os CNC vezérlésem is.

4im2adcie

Egy program jósága nem alapvetően az operációs rendszeren múlik amin fut, hanem azon, hogy kik és hogyan írták meg.
Aztán meg még azon, hogy letesztelték e minden részletét  többen több helyen.
Ezért jó a Linuxcnc  (meg  Mach is) mert világméretekben tesztelik, és javítják.
Olyan nincsen, hogy valaki megír egy programot és az jó legyen.
 Mindíg a műhelyben derül ki mi az igazság.

4im2adcie

Akkor nosza. Tedd lehetővé Kolának, hogy kipróbálja. Mi az akadálya?

000000000

Pl. a földrajzi távolság, időhiány. Semmi más akadálya nincs, mint az köztudott, minden komolyabb érdeklődőnek ingyenes a próbalehetőség, a bemutató, KoLa-nak de pláne.

A nulladik lépés pedig az lenne, hogy a honlapomról letölti a kedves érdeklődő a demo verziót, és próbálja megérezni, megérteni a csicsamentes, de korrekt és akár szinkron esztergálási feladatokra (a meneteken túl excenter, egyéb felületek) is alkalmazható Robsy CNC esztergavezérlőt.

4im2adcie

Te én úgy tudom, hogy az emailt nem a postás viszi ki, és lehet csatolni hozzá fájl-t is.
A Robsy pár kilós fájlmérete--ha nehezen is-- de át fog csúszni a dróton. [#wave]

4im2adcie

jav: nehezen is helyett : --könnyedén--

000000000

Hát persze, én is ezt mondom, az előbb írtam a letöltési lehetőséget. Az éles verziónál viszont talán megérted, hogy szeretnék ott lenni, ha már maga a teszt ingyenes, és csak érdeklődésről van szó.

000000000

Hazudozzál még többet, mint szinte mindig, ebből se igaz semmi, amit írtál. De ez a Linux CNC, húzzunk innen a szokásos idétlen reakcióid kapcsán, én meg egyébként is befejeztem, eleve KoLa-nak akartam csak segíteni.

4im2adcie

Ok akkor legyen úgy. :))

7snm9r7t

Teljesen igazad van!sokan tesztelik ezeket a programokat! de szerintem a profi programokat is legalább annyian szerte a világban! mint fanuc, siemens,fagor,stb...
Ma annyit teszteltem' az Ubuntus EMC2 2.5 verziót hogy 37 celsius fok lett a műhelyben 18h órára, prímán működik minden ahogy kell de a kezem nem nagyon állja a z hajtás 12Nm léptetőjét pedig reggel óta megy rá egy ventilátor.
Van egy 'Varsányi féle' lézeres hőmérőm az 65fokot mutatott rajta mikor leálltam vele egy félórája, ... most 34fok és a műhelyben is visszaesett 32fokra a hőmérséklet! na gyerünk![#nevetes1]

n2g2e5sms

:D Akkor aktív hűtő lett belőle. Tehát ha fűtöd árammal akkor hőt ad, ha hűt meg áramot ?  

A 2.6.1 10.04 el jó lesz esztergára ? Kell majd vágnom egy M22x1.5 menetet, meg tudom úgy csinálni hogy a főorsót kézzel forgatom? (az 500 as fordulat jelenlegi hajtásokkal sok lenne)

7snm9r7t

Szia! Ezt még nem próbáltam érdekes teszt lenne!kézzel hajtani a g76-ot!Ha rászánod magad és kézzel kitekered jól kell beállítani az első fogás mélységét, mert az nagyban befolyásolja a többi fogást!
Videózni ne felejts el ha erre vállalkozol!
Az 500 rpm az egyik legmegfelelőbb fordulatszám erre a feladatra ha megfelelő géped van hozzá!

n2g2e5sms

Sajnos frekvenciaváltó nincs, lesz encoder a jövő héten (csinálok). 1.5 mm az 750 es előtolás lenne, visítva tud ennyit a gép, többet is. Még építés alatt áll elég erősen. Meg hát mégis csak ceruzahegyező.

7snm9r7t

Mihez kell ez a menet? valami hidraulika csatlakozás?
Pont tegnap készítettem pár db ilyet, egy tápegységhez!

n2g2e5sms

Magasnyomású mosó kapcsoló rész. Műanyagból csinálták és a menet lepergett róla. Nem tudom miért nyúltak hozzá. Talán beragadt a szelep a sok állástól. Már a dxf méretezetlenül mentve is. Azért hajt a vágy hogy vágjak a gépen menetet. De félek a kiemelést nem bírja gyorsan véghezvinni a gép. Az X tengely lomha és pontatlan, betéveszt néha és kottyanás is van. A linuxcnc-t sem ismerem annyira menetvágás terén, valószínű első körben levegőszántást csinálok jó messze mindentől.