LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

a86ifm7g5

Oh. Bocsánat. Linuxos topikban valószínű, hogy linuxcnc-t használsz. Ha igen, akkor nem tudom a probléma okát. Én csak a Mach3-nál tapasztaltam ilyet.  

Aztán kipróbáltam a linuxcnc-t, és minden tökéletesen működött.

w987wzmm

7snm9r7t

Ma nyugodtabb körülmények között meg tudtam ismételni a hibát!Az esztergán!
Egy bonyolult homlokesztergálás volt napirenden!
A kódban két helyen is m0 kód szerepel, az első, szerszámcsere és forgács eltávolítás miatt,a második pedig az első szerszám z0.00 állására!
Ez egy hobbi kód! bonyolult homlokfelületi kontúr, ismételve, kézi g54 z0 eltolással!
A t1 helyett a t31 szerszámra mértem a g54-t, a hozzárendelt szerszám csak 1db,t32, mivel két szerszámot használtam a munkadarabhoz!
Ekkor jött egy sürgősebb munka!Pfff... pont most lőttem be két kést proffilesztergálásra,az egyik g54-n áll! hogy megóvjam magam az újabb szerszámbemérésektől, elküldtem a g54-s kést x0-ra, aztán átváltottam a kijelzőt g53-ra és felírtam az x-kooordinátát a majdani visszatéréshez!

Közben beraktam a t1 szerszámot és bemértem, ekkor jöttek a problémák! mivel kiderült hogy nem léptem még ki az előző programból, mivel az még a második m0-nál várta a beavatkozásomat!ettől vesztette el a linuxcnc a fonalat! de örökre, vagy legalábbbis áramtalanítás utáni felépülésig!

[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

7snm9r7t

Én nem prógálgatok ki semmit se, amit csak úgy találsz a neten!
Próbáld ki! és ha jó esztergára? esetleg egy év múlva, én is kipróbálom![#hehe]

7snm9r7t

Ezt a hibaüzenetet kapom:

Debug

5522
 pid tty stat time command
5579
 pid tty stat time command

Kicsit szerkesztgettem az xml fájlt és a hozzátartozó halt is! nem indult el a linuxcnc azóta!visszatöltöttem a néhány nappal ezelőtti config mentést, ugyan ez!
betöltöttem egy két hónappal ezelőttit, azzal meg elindult! mi lehet a kínja?

7snm9r7t

Holnap visszatérek inkább az Ubuntura! ott nem volt hiba, sohasem!
Majd beszámolok az eredményekről, ha érdekel valakit!
[#hehe]

7snm9r7t

Újratelepítettem format után,a debian-t, adtam neki még egy esélyt!a Linuxcnc 2.6.1-el!
Csak aznap délután volt jó!
Aztán kezdődnek a bajok! megérintem az anyag végét az esztergán az 1-s késsel g54,z0.0  enter, erre 3.36-ot írbe akárhányszor próbálom ugyanez! nézem a tool table beírásait x0 z0 , próbálom mégegyszer , beírom a nullát touch off, megint 3.36  
kikapcsolás-áramtalanítás-cigiszünet-bekapcs-touch off z0 na most elfogadta!!!
Aztán egy másik szerszám bemérés tool table eltolásra a főorsó forog m4, megérintem az anyagot, nézem a szerszámpályán az eltérést korrigálok , touch off tool table x ... enter, erre beírta az értéket csak a főorsó elkezdett másik irányba forogni közbe! na mi van? mégegyszer próbálom, megint irányváltás! ki látott már ilyet...
Ezt nem értem az ssd-t is ki kell cserélni másikra?
Az Ubuntu-s nagyon jó volt! ezt meg nem értem miért kavarog össze vissza, rosszabb mint a mach! teljesen megbízhatatlan!!!
Hol van most a legstabilabb Linuxcnc? tudja valaki?
Nagyon sok hibát csinál ez a debian ne telepítsétek!

a86ifm7g5

Szia Kola!

Szerintem is maradj meg az ubuntunál. Az tényleg stabil. Nálam is ubuntu van, csak a linuxcnc van frissítve 2.6-ra. (2.5-ös alap, úgy ahogy az ubuntuban meg lett teremtve, majd a synaptic-on kersztül frissítettem 2.6-ra.)

Eddig teljesen hibátlan.

4im2adcie

de miért váltottál Debiánra. Nekem is a Ubuntu 10.04  LinuxCNC 2.5  a stabil. még a 2.6-ot sem próbáltam mert örülök, ha valami beállt és tudja azt ami nekem kell.

7snm9r7t

Nálam az esztergán! úgy látszik minden vezérlő program kiadja a hibáit!
Ez a Debián! olyan mintha a linuxcnc minden rezdülésére figyelne, és aztán lehet hogy következtetéseket von le az eseményekből és megjegyzi! még újraszületésekor is kiássa a 'föld mélyéről' a régi tanulmányait, ez tuti!
Nem érti a szubrutinok alatti mellék műveleteket!szerszám korrekció, m0,hiába állítjuk le a program futását és töltjük be újra, szerszám korrekciózáskor,meghülyül! az m0 az még veszélyesebb ha megállítottuk ott véglegesen a program futását! nem segít semmi csak az áramtalanítás!
Persze ment hibátlanul egy félévig! ezidőalatt megtanítottam' pár dologra!
Ezeken a dolgokon aztán annyit gondolkozott hogy nem tudott időben dönteni egyszerű kérdésekre, hogy úgy mondjam összezavarodott! csak a menetet vágta precízen egyfolytában!
Nem segített rajta az újratelepítés sem! a formattálás után is megtalálta magának a begyűjtött előző hüleségeit!

7snm9r7t

Azért váltottam a debiánra mert azt hittem, ha valami jó, az a javításoktól még jobb lesz!
És ugye azt írták az Ubuntu az zsákutca a Linuxcnc számára, és az újabb verzió ezzel az oprendszerrel lesz jó![#nemtudom]

000000000

" úgy látszik minden vezérlő program kiadja a hibáit! "
Még a megbízható "igáslovat", a DOS verziót nem próbáltad ki!:) Na abban nem fogsz csalódni, ha a szakmai lényeg a fontos a neked.

7snm9r7t

Na ne bízd el magad! én bármit lefagyasztok!
Egyszer már mintha lett volna erről szó hogy kipróbáljuk!

000000000

Tengelyenként 20000-ért ?  
Ami minek a supportja ki tudja meddig él még?
USB-s mozgásvezérlő és adatátvitel nem megoldható, soroljam még az előnyöket ?   [#hehe]

7snm9r7t

A szakmai lényeg nem eléggé időtálló, néha át, vagy meg kell hágni, a szakmai lényeget,hogy teljesüljön amit akarunk![#nevetes1]
Persze a képletek azok állandóak, de ha sok a változó?! be kell tudni állítani a paramétereket változókkal!
Menne ez a Robsy vezérlővel?