LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Van esztergám, Axis a felület, de nem sokat használom. Inkább csak azért van, hogy legyen [#wink].
Nem tudsz meggyőzni ebben a kérdésben, mert amiért neheztelsz, azt egyszer kell megcsinálni az elején, néhány sort beírni ini és hal fájlokba és kalap.  
Idézet a felhasználói leírásból:
"A [DISPLAY] részbe elhelyezett LATHE=1 sorral az AXIS az eszterga módot választja ki."

Igen, helyenként kőbalta, de működik:)

De komolyra fordítva. Azzal nem jutunk előrébb, hogy gondolatfoszlányokat vagdalunk egymáshoz. Egyszer szánd rá az időt, és írd össze tételesen mit hiányolsz, mivel megy el sok időd. Akkor lesz miről vitázni.

3ztiz2p39

Lassan ez a Kola mester olyan lesz, mint az ártány macska, haragszik a kandúrra (mach3) meg a nőstényre (linux) is. [#vigyor2]

x4rhew5r3

[#eljen]Nem baj. Így szeretjük....
De ha egyszer összeírná, akkor lehetne tudni, hogy mik a teljesíthető igények.

3ztiz2p39

Szeretjük az biztos!

4utepsca

Sziasztok!

http://linuxcnc.hu/a-gmoccapy-mar-magyarul-uzen/" TARGET=_fnew>Elkészült a gmoccapy felület magyar fordítása!

Sok örömet a használatához!

2auxr3m7m

Szia KoLa. Neked nincs saját topikod? Mert,szívesen megnézném az esztergádat,ahogy átépítetted.

7snm9r7t

Szia! kicsit félreértettük egymást! ezeket a beállításokat alkalmazom én is! arra akartam utalni hogy ha a LATHE=1 sorral beállítjuk az eszterga módot, akkor miért nincs mögötte korrekt eszterga beállítás!Mert a különbség csak az axis felületén látszik...[#wave]

7snm9r7t

CÖ CÖ CÖ! ez talán valami vicces hozzászólásnak indult!

7snm9r7t

[#eljen]köszönöm!
Ha egyszer összeírnám azt ami egy esztergához kell!...hhja! kérem, kinek van erre ideje?!:)))

7snm9r7t

Szia Viktor!Sok kép van a mappámban valahol!

7snm9r7t

[#eljen]ahogy nézem, ez megint egy másik világ lesz!

008py5n5y

Szia János!

Eddig az Ubuntu-frissítésekkel együtt a linuxcnc is automatikusan frissült.
Most, hogy már nem készítenek frissítést az Ubuntuhoz, hogyan célszerű frissíteni a linuxcnc-t  2.6.9 verzióra?

4utepsca

Szia Lari!

Igen, célszerű frissíteni, ha szeretnéd használni az újabb fejlesztéseket és hibajavításokat.

Az Ubuntu mint oprendszer maradhat a LinuxCNC-t meg frissítheted csomagból.

A további segítséghez szükség van információra, küldd el ezeknek a terminálon kiadott parancsoknak a kimenetét:

cat /etc/issue
uname -a
cat /etc/apt/sources.list
ls /etc/apt/sources.list.d/

Ezek csak elővigyázatosságból kellenek, mert nem tudom milyen változtatások vannak a gépeden az alap telepítésen felül.

Ha ezek az információk megvannak akkor 5 sor a terminálban és már megvan az upgrade.

bj34emsd7

Hét elején megfrissítettem a 10.4 es ubuntumat 12.4re, nem volt vészes, csak soká tartott, kb 6 órán keresztül dolgozott. A gép valami core 2 duo, 2gb rammal.  
Saját frissítője folyamatosan kiakadt, ezért végül parancssorból csináltam:
apt-get update
apt-get upgrade
do-release-upgrade
Ez leszedi a linuxcnct, amit majd a frissítés végén vissza kell rakni

bj34emsd7

Valamint a realtime kernel is lecserélődik simára, azt is vissza kell rakni. De upgrade után működött a régi konfig hiba nélkül, a linuxcnchez nem kellett nyúlni.