LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Tegnap este feltettem a 2.6-ot. Van esetleg hozza valami step-by-step beallitasi segedlet?

bj34emsd7

a menüjében ott van a stepconf wizard, ha léptetőket akarsz rákötni, vagy a másik wizard ha szervó motorokat.

xw705sph

Koszonom. Megnezem. Szervokat vezerelne.

7snm9r7t

Szia!
" Valamint a realtime kernel is lecserélődik simára, azt is vissza kell rakni"
Ez nagyon érdekes! részleteket tudnál adni!

4utepsca

Az Ubuntu mint disztribúció nem valós idejű kernellel jön alapból. Anno a LinuxCNC az Ubuntu10.4-t használta kiindulásnak és rátette a valós idejű kernelt a telepítő CD-re.

Most hogy az Ubuntu frissítve lett, a nem valós idejű kernel is frissült. Ezért kellett visszatenni a valós idejű kernelt. Mondjuk azt is érdemes lenne frissíteni egy újabbra, nem tudom Smalla mit rakott fel ebből.

Egészségesebb felrakni az új Debian Wheezy telepítőről a friss rendszert, azzal az újabb kernel is települ.

A LinuxCNC át/újra-telepítésénél elég ha a "config" mappa (no meg a G kódokat tartalmazó programok) megvannak, azokat visszamásolva az új rendszeren minden úgyan úgy fog működni.

bj34emsd7

Nem vagyok a gép előtt, hogy megnézzem, de úgy emlékszem 3.2.9 a kernel verziója.
apt-get install linux-image-3.2.9-rtai-i686-pae vagy valami hasonló (apt-cache search linux-image rtai sztem kiadja a pontos verziót), én az apzlt kereső opcióját használtam a megfelelő kernel telepítéséhez.

xw705sph

Kicsit elakadtam a pncconf wizard-dal. Nincs STEP/DIR konfiguracios lehetoseg, csak HALL 1-2-3.

xw705sph

Oke. Motortol fuggetlenul nekem valoszinuleg a stepconf wizard kell.
Tesztelni tudom mindharom motort a config menubol. Hogyan tudnam ezt megtenni a programbol? Mondjuk lefuttatni a default G-kodot.

akcut53

Ha jól emlékszem a pncconf inkább akkor kell ha van MESA kártyád.

xw705sph

Igen, a user manualbol nekem is ez derult ki.
"PNCconf is made to help build configurations that utilize specific Mesa Anything I/O products."

bj34emsd7

Igaz, megfeledkeztem arról, hogy szervókat is lehet step/dir rel vezérelni, pedig itt ugye vezérlés oldalról közelítünk :)

000000000

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni MESA 5i25+7i77 kártyák pncconfig beállításában?

bj34emsd7

s mit kell segíteni ?

p75e6i8vg

http://linuxcnc.hu/page/3/" TARGET=_fnew>Itt nézz körül: linuxcnc.hu
Van egy cikk mesa kártya beállításáról.

000000000

Sziaszok!

Hiába állítom be pncconfig-ot mindíg hibauzenetet kapok.

ERROR: COULD NOT INSERT MODULE/USR/REALTIME-3.4-9-RTAI-686-PAE/MODULES/LINUXCNC/HM2_PCI.KO:INVALID PARAMETER
test.hal:9:exit value:1
test.hal:9:insmod failed, returned-1

Az PCi kárttya MESA 5i25
Az interface kártya 7i77

mindkettő csatlakoztatva van.