LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Szia!

Az enkódernek nincs köze a léptető motor lépéseihez.  
Számold ki, hogy hányat kell lépnie a motornak ahhoz, hogy a tengely 1mm-t elmozduljon. Ezt írd be az INI fájlban az adott tengely SCALE értékéhez.

Igen, ha a mikrolépés = 1 akkor  nincs mikrolépés.

Home pozíció nem kell a próbálgatáshoz, de ha valamit dolgozni akarsz, programot futtatni, akkor majd kézzel vegyél fel egy Home pozíciót.

xw705sph

Ez szervo, koszonom.

xw705sph

Az ini fajlt lehet direktben szerkeszteni? http://www.linuxcnc.org/docs/html/config/ini_config.html" TARGET=_fnew>Ezt kell atolvasnom?

99cwyhfhj

Lehet szerkeszteni, sőt kell is, de arra figyelj, hogy amennyiben után a stepconf varázslót ráküldöd, akkor a kézzel módosított részek elvesznek. Mentsd el a kézzel módosított verziót.

99cwyhfhj

Nekem is lenne egy kérdésem. A lézerdiódát PWM-mel szeretném majd vezérelni.

http://www.kephost.com/images/2015/10/25/spindleconfig.jpg" border=0>

Gondoltam, ha Speed1=0, Speed2=100, akkor S-nek gyakorlatilag %-osan adok értéket.
Ehhez PWM1=0 és PWM2=1  lenne.

A PWM=1 érték ugye azt jelenti, hogy a kitöltöttség 1 értéknél 100% és itt már analóg 5V jelenik meg a kimeneten? Végülis az persze nem probléma, csak jól gondolkodom?  

xw705sph

Most talaltam ra csak a linuxcnc.hu-ra. Latom van ini minta fajl leiras. Koszonom.
A cimoldalon emlitett gmoccapy-t este megnezem a gepen. Kicsit atgondoltabbnak, egyszerubbnek tunik, mint a default felulet.

2h0y3p4wh

Felhasználónév és jelszó nélküli (automata) bejelentkezésben tudna valaki segíteni?
Elméletileg itt lehetne beállítani:
/ Alkalmazások/Rendszereszközök/Adminisztráció
De "adminisztráció" opciót nem találok... :(
DEBIAN-ról lenne szó...
A linuxcnc 2.7.1-es gmoccapy felületével próbálok megismerkedni, de tele van a hócipőm a rendszerindításkor kért "bejelentkezéssel"...
Szájbarágósan kellene, mert láma vagyok a linuxhoz...
Előre is köszönöm.

xw705sph

Ha nem gond, hogy en is az vagyok, akkor en megprobalnam ezt:
sudo /usr/lib/i386-linux-gnu/lightdm/lightdm-set-defaults --autologin your_user_name_here
A kovetkezo tippemhez fel kellene rakni egy https://wiki.debian.org/LightDM" TARGET=_fnew>csomagot.

xw705sph

Ebben a formaban az "elozo tippemhez" :) Vagy jo helyre kellett volna beszurni a "sudo"-val kezdodo sort.  
Illetve a linkben is van egy lehetseges megoldas.

4utepsca

A "Felhasználói fiókok" menüpontot kell keresni, a saját felhasználói fiókodat megnyitni ("Feloldás" talán..) és ott beállítani az automatikus beléptetést.

Azért nem tudom pontosabban leírni, mert nekem is más rendszerem van..

w9rn9a2ej

Egybetűs felhasználónév és jelszó is gyorsít a belépésen ...

2h0y3p4wh

Köszönöm a segítséget...
János telefonos segítsége alapján megoldódott a dolog...

Lényegében Remrendes javaslata is ugyan az volt, csak telefonkapcsolat nélkül soha nem találtam volna meg lightdm.conf-ot... :(  (mert mint jeleztem, láma vagyok a terminál parancsokhoz...)

Ide írom a kapott telefonos segítség lényegét, hátha mást is érdekel...:
A lightdm.conf-ban a következő sort aktiváltam:
# autologin-user=
aktiválva:
autologin-user=felhasználó név

Még egyszer köszönöm a segítséget...

2h0y3p4wh

Józsi, ez frappáns megoldás, de a lentebbi megoldás jobban tetszik... :)
Más:
A "látogatás" a jövő hétre tolódott.

w9rn9a2ej

yeyikrs7c

Sziasztok.
Akadt egy kis 'optikai' problémám.
Debian alatt használom a LinuxCNC-t,Axis felületen.
Csináltam egy negyedik tengelyt forgatónak,amit használnék XYZA vagy XYZB konfigurációban.
Első probléma:az általam létrehozott XYZA konfigban nem mutatja az A tengely elmozdulását a kezelőfelületen,csak az XYZ mozgásokat látni.
A sampleknél találtam 4 tengelyes konfigot,ott lehet látni a negyedik tengely mozgását.
Mit és hogyan kellene beállítanom,hogy lássam a 4. tengelyt is.
Második probléma:Csak tippelek:XYZB konfig létrehozásához elég az ini fájlban átírni az XYZA-t 'XYZB'-re hogy az Y tengellyel legyen párhuzamos a forgató tengelye?
Mert a config létrehozásánál nem ajánl az XYZA-n kívül más lehetőséget.
Van valami ötletetek?,előre is köszönöm.
Norbi