LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

mihgnf5bp

Sziasztok!

Van egy http://leafboy77.com/index.php/en/" TARGET=_fnew>AKD250-es vezérlőm, szerintetek ez működik LinuxCNC-vel? (googli nem sokat segített)

fahzgvxn8

Nem! Mivel az USB nem realtime, és a cnclinux az USB-s mozgásvezérlőket nem támogatja.

mihgnf5bp

8gwpaca0r

És el akarod adni?

2jx6cp7v3

Sziasztok.
ddodi

Nem támogatja :)  
deee rá lehet beszélni az usb-re.
Nem kell az rt-kernel, elég  szimulátor módban feltolni a linuxcnc-t.  
Ilyen jellegű működő kisérleteim nekem is voltak. (LinuxCNC- usb- Arduino)
Valahol még megvan a felprogramozott arduino, valamelyik fiók mélyén.És műkdik, de azért lenne még mit hangolni rajta.

Mondjuk érdekes, hogy nem terjedt el.Csak pár működő gépet láttam eddig a neten, dokumentálva meg még kevesebbet sajnos.

Üdv Piq

s7manbs8

Heló, ezekhez van valami példa vagy leírás, amivel lehet ilyeneket könnyen illeszteni , már van sok ilyen USB-s meg hasonló kütyü, így használatba lehet venni ezzel azzal kombinálni, ha ezek megoldhatók.

2jx6cp7v3

Szega

Kérdés hogy  mit szeretnél konkrétan, és mit nevezünk könnyűnek.
Ez a példa amit írtam, ez készen van.(elméletileg a szervó +enkóder+kijelző, talán még a jog is működik a lapon,azt a részét nem teszteltem, és ahoz már kell egy ard.-mega 2560 már csak a ki-bemenetek miatt is)Nekem a motorvezérlők voltak csak bekötve egy uno-val, még a limitek, és az e-stop-ot sem kötöttem be, és soha nem akartam azzal hajtani egy cnc gépet, csak agyaltun rajta, és kipróbáltuk-ezt is tudjuk alapon ennyi.
Ha van kedved belebonyolódni akarod előveszem a hozzávalókat,kikeresem neked melyik programmal ment rendesen, és összeírom mi kell hozzá.
 .Kb 1 éve  foglalkoztam vele, azóta a fene emlékszik pontosan. arduino programozáshoz ott az arduino-ide(szerintem a legegyszerűbb,legalább is nekem linuxon. a python részét meg nem nagy dolog átvariálni pár sort ha esetleg hibát dob. maga a linuxcnc-ben nem nagyon kell bogarászni, a hal-ban kell kikommentezni a lpt-re vonatkozó részeket.
meg esetleg egy +sor kell bele.
A meló nagyobb része  könyvtárakat összehalászása volt a netről. szerintem.

Üdv Piq  
(Zasti)

s7manbs8

Rád ismertem. :) Emiatt azért ne törd most magad, csak megkérdeztem, hogy lehetséges e, akkor valószínű, ezek szerint. :)

2jx6cp7v3

Ha kell dobj egy üzit, Lehet érdemes lenne vele foglalkozni.Talán ha elfogy a telepen az LPT vel szerelt alaplap előveszem :).
Én mostanság idő hiányban szenvedek,eltettem hátha egyszer még jó lesz, de újítani a közel jövőben nem fogok. hetente ha van pár órám amit a garázsban tölthetek már boldog vagyok.
Küldök egy "privi-videó" linket meddig jutottunk. Aztán döntsd el.
Üdv Piq

2auxr3m7m

Szia Zasti. B.U.É.K. És nekem is küldenél egy privi videót? :D
Valóban régen publikáltál :( Minden rendben van veled?

mihgnf5bp

Nem akarom eladni, jelenleg is Mach3-al üzemel. A szoftvernek vannak (számomra) apró nyűgjei ami miatt szeretném kipróbálni mással hogy megy.

mihgnf5bp

Szia!

Köszönöm! :) Így hogy van remény nekilátok kísérletezni. (és kérdezni ;) ) Ha van valamilyen eredmény , beszámolok róla nektek

8gwpaca0r

Nekem is van USB CNC vezérlőm aminek semmi köze a Mach3 hoz, hogy lehet azt rábeszélni, hogy menjen vele.

4u88hx8j6

Mire jó Mesa 7I42Ta?
Leírás alapján 24db bemenet feszültség illesztéssel.
 https://youtu.be/LHypMJXRyug" TARGET=_fnew>Video szerint védelem meg kerülésével lehet kimenetnek is használni.

Vagy jóban járok Bjam28 félé leválasztó kártyával ott nyolcasával lehet állítani kimenet vagy bemenet legyen baj esetén Kb 100Ft IC csere és nem egy drága FPGA megy tökre.

pvkk0fnjh

Szia!
Nem vagyok új a fórumon, csak egy "kicsit" (5-6év) kihagytam idohiány miatt. A régi nick "lorant" nem mukodott, ezért újra regisztráltam.
Egyenlore csak egy utolsó kenésre lenne szukségem: Mach3 vs LinuxCNC (DC-szervohoz).
Nagyon hajlok a linux felé, pedig eddig a Mach3 dolgoztam, de az léptecses. Nem merek csak úgy beleugrani, egy kis támogatás jól jonne.
Kinéztem már a vezérlést: MESA 7i43-U-4, 7i37TA, 7i40, már csak valaki hozzáérto áldása kellene és megy a rendelés USA-ba (csak ott találtam meg mindent)
Ja, nem értek a Linuxhoz, de már rengeteget olvastam róla és próbálgattam a Live-CD-t.  Háááát...... nem egy leányálom.