LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xw705sph

Azt hiszem megtalaltam amit kellhet nekem. Eleg ha az elektromos attetel nevezojet megduplazom?
https://photos-2.dropbox.com/t/2/AADJ6ljuV0sZl2AcchFOjmJcLxoR6in_pxK7q-NVlBzspA/12/345106793/png/32x32/1/_/1/2/07112015.png/ELiGx9kCGHIgBygH/6-r457KKIeo-iQ3TsbZOiWoM8IR7M6qkUobku-hh1NI?size=1024x768&size_mode=2" border=0>

bj34emsd7

Szerintem is inkább frissíts, előbb utóbb úgyis kell majd. A 2.7 upgrade Guide végén van egy troubleshooting rész, ha huanyang vfdt használtál eddig, akkor át kell írni pár sort a konfigurációban, de ez kb 5 perc alatt sikerült nekem. De kellene látni a hibaüzenetet.

xw705sph

Azt hiszem megvan az osszefugges. Inkabb negyedelnem kellene a felbontast.
https://photos-3.dropbox.com/t/2/AAAqYXqyRgDUUz3ZbHO68VeaqpmyaEnAWOCQCGU8jZZHvw/12/345106793/jpeg/32x32/1/_/1/2/08112015.JPG/ELiGx9kCGHMgBygH/5dMH6EVZe936v9zVLCdo8IBfd8wGGJgAcJHJ5Or1uLg?size=1024x768&size_mode=2" border=0>

rcxk9dpbt

250cpr..ezzel már meglessz a sebességed..Lézerhez kell ekkora..?

xw705sph

Nem, maro lesz majd. Szoval majd visszabb kerul a felbontas.  
Egyelore csak a motorokat tesztelgetem es a programot probalom megismerni.

000000000

Sziasztok!
Új vagyok a témában, szeretnék csinálni egy cnc gépet. 3-4 tengelyt vezérelnék. LinuxCNC-re gondoltam, de nem tudom, hogy álljak az egésznek neki...
Tudnátok segíteni benne?  
Még egyenlőre semmit nem vettem, de egy rakás nyomtató mechanikáját terveztem felhasználni.
Köszönöm előre is!

kcj98hg3n

Jó estét ,,, Tartanék egy kis beszámolót :D

Újra telepítettem a gépem,  vissza raktam az Ubuntu 10.04.et  és frissítettem a Linux CNC 2.6.11.re!!!  
Visszaraktam az előző beállítások mentését!!!  

Tényleg erre nincs valami más módszer???????    
Csak az ha a teljes linuxcnc mappát és az idító ikont vissza másolom?????  

Aktiváltam Gmoccapy-t és beállítottam,,,  
Kérdés:  hogyan, vagy hol tudom megadni, hogy a főorsó előre, hátra  bekapcsolása, melyik lábon menjen ki??????? PL:13pin..

És még egy fontos a számomra, nem lehetne-e a tengelyek nullázás gombját, valahová az első oldalra kitenni??? Gondolok én arra, hogy extra gombok létrehozása, valahogy ...  

Előre is köszönöm a segítséget... :D

7snm9r7t

Én sem nagyon értek hozzá,csak használom!

Csak a config mappát kell menteni és az nc file-t
indító ikont nem kell, az majd lesz!
A 13 pin az egy bemenet, a hal file-ban lehet szerkeszteni a pineket, de jobban jársz ha a stepconf-ot elindítod és ott nagyjából egyértelműen tudsz egy alap beállítást csinálni!
A tengelyek nullázása az első oldalon van!touch off itt lenyitod és ott a g54...
Extra gombokat ledeket a felület jobb oldalára lehet csak elhelyezni, vagy gmocca...

kcj98hg3n

Köszönöm.   GmoccPy van mar rajta azon kellene máshová varázsolni a dolgokat.  Elméletileg lehet de nem vagyok nagy Linux mester 😃

xw705sph

Elobb jo sokat olvasni, aztan erdemes barmit is vasarolni. Illetve kitalalni mit is szeretnel vele. Nem mindegy peldaul, hogy lezer vagy maro. [#smile]

000000000

Köszönöm, igazából marásra lenne, és már olvastam utána nem keveset... de pár dolog még nem tiszta. Pl ez a http://www.ebay.com/itm/TB6560-3-5A-CNC-4-Axis-Stepper-Motor-Driver-Board-Controller-/251538495223?hash=item3a90dcd6f7:g:eEUAAMXQuCdTfxJh" TARGET=_fnew>kártya kompatibilis a LinuxCNC-vel? felismeri? Lekezeli?

bj34emsd7

Igen, rá lehet venni, hogy működjön vele, ez egy sime párhuzamos portos kártya, nekem is egy hasonló van.

000000000

Nehéz művelet, vagy egy gyors beállítás után megy is?

xw705sph

Arra azert talan annyira nem alkalmasak a nyomtatokbol bontott dolgok.

rx37h7psb

Természetesen kompatibilis.
Be kell állítani a pineket, és gooo.
Nekem a kék kínai 5 tengelyes van.
Azt egy pcmcia kártya és laptop kombinációval üzemeltetem, és kifogástalanul működik.