Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Motor tuning, jobb alsó sarok "step pulse widht", vagy valami ilyesmi...
Alatta az irányváltás prechange értéke.

svejk

Nem baj, a hozzáértők úgy is a helyes mértékegységet olvassák ki belőle.

KoLa

Na, nálam ilyen nincs a motor tuningban[#nemtudom]
2.63

KoLa

'aszittem' kijavítod?

svejk

az nem létezik...

svejk

KoLa

Mi van itt! ki tud javítani ha egy fontos dologban elírunk valamit?

svejk

Az "acceleration"-tól eggyel jobbra...

000000000

Te most olyat írtál, amiről itt szerintem nincs szó.
Az nyilvánvaló hogy két különböző típusú, kategóriájú vezérlő más és más gyorsulást tudhat egyazon mechanikára is.
De KoLa azt állítja, hogy ugyanazzal a vezérlővel és mechanikával CSAK program cserével
ért el majdnem 5.5-szeres gyorsulás növekedést.
Ennek más oka kell, hogy legyen, pl. a csilivili és adott esetben a valósághoz semmi közű ostoba, manapság divatos csicsa virtuális, ablakok, grafikák, varázslók műszakilag megtévesztő, hazug mesevilága.
Majd Kola úgyis elfelejt minden más esztergavezérlőt, ha egyszer megtapasztalja az én fapados DOS-osomat is!:)

svejk

Arra az esetre van ember.

000000000

Pl. amit az előbb írtam Svejknek, Te is ennek lehetsz az áldozata!

svejk

Valóban nem írtam le amiről szó lehet, de azt hittem ezt már mindenki tudja a fórumon, aki olvassa a többi topicot is.
Állítólag az EMC2-nek betonstabil, óramű pontosságú a step-jel generátora, ergo nincsenek menetközbeni sebesség illetve gyorsulásingadozások.
Aki kipróbálta már mindenki észrevette, akár füllel kihallható a léptetős rendszereknél.

KoLa

Itt van !
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/ideiglenes%20k%e9pek/Motor%20tuning.jpg" border=0>

000000000

Én egyiket se használom, de KoLa a #334-ben ezt írta:
"Anno a Mach3-l 5 perc alatt belőttem a motorokat és azóta is megy mint az atom! az EMC-vel állandó hiba van lassuláskor , nem értem! gyorsításkor nincs hiba de lassításkor nagyon gyakori lépésvesztés pedig a gyorsítás sokkal lassabbnak hallatszik fülre, mint a Mach-nál..."

Na most akkor mi is igaz?
Mellesleg jó "vas" alatt sokan dicsérik a Mach igenis jó és stabil időzítését.

svejk

Azért azt ne feledd, hogy ez a

"csilivili és adott esetben a valósághoz semmi közű ostoba, manapság divatos csicsa virtuális, ablakok, grafikák, varázslók műszakilag megtévesztő, hazug mesevilága."

- szinte ingyen mindenki számára hozzáférhető, - minimális számítógép kezelési tudással szóra bírható,
-  nagyon sok embernek okozott már rendkívüli örömöket,  
- sokaknak anyagi természetű előnyöket, bevételeket.

a Te "fapados DOS-osaddal" szemben, amit nagyon kevesen ismernek közülünk.

A fentieket is személyeskedés nélkül, legalább olyan száraz tényekként írtam le, ahogy Te szoktad a műszaki érveidet,ezért kérlek ne keress benne ellenségeskedést! [#worship]