Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Talán jobb lenne máshol folytatnotok...

000000000

Ja tényleg. Ez nem a fecsegő. [#falbav]

000000000

Ez így van.
Lényegében DOS-os programokban is használhatóak pl. az egér események, amit fele lehet használni plusz infók átadásában, amit ki lehet kapcsolni, ha már magabiztosan kezeli az ember a programot.

000000000

Már be is fejeztem.

x4rhew5r3

Az emc2 nem az interpreter meg a gui. Ettől még nem lenne említésre méltó, mert ilyenből van sok.
Nem is a nyílt forrást említeném első helyen, bár ilyenből már kevesebb van (lehet hogy csak ez).
Amitől izgalmas lesz a dolog, hogy a HAL (Hardware Abstract Layer) segítségével olyan gépet raksz össze, amilyet akarsz (vagy tudsz:). Na ez így nem teljesen korrekt, mert azért korlátok itt is vannak, mint pl. max. 9 "tengely" lehet, és még néhány dolog, de másokhoz képest elképesztő szabadság van.
Marót, esztergát, robotot, köszörűt, kétmotoros falra rajzolót, 6 lábú birodalmi lépegetőt... és még amit majd később fogsz kitalálni, azt mind meg lehet csinálni legálisan, ingyen.

A lényeg, hogy nem a csicsáról szól a történet, hanem valós műszaki problémák megoldásáról. Mivel nagy a szabadság, más szóval nincs behuzalozva, hogy mit lehet és mit nem, ezért természetesen munkásabb konfigurálni, paraméterezni. De azért nyitottak abba az irányba is a Stepconf és pncconf varázslókkal.

Talán itt le is zárhatjuk ezt a vitát, mert részben nem ide való, részben úgysem fogják meggyőzni egymást a felek:)

KoLa

KoLa

Tibor! egy ilyen teszt van az EMC2-ben is a motor configban, ez az egységugrásteszt? Mérőórával egy perc után is jó volt!
Egyébként igazad volt mindenben! a tegnapi összehasonlítás csak a beállított értékeket mutatja, mert már elfeledkeztem a másfél évvel ezelőtti dolgokról, amikor is azt ajánlottad hogy ha megvan a határ a léptetésben vegyem vissza 60%-ra! akkoriban ez a sebesség is gyors volt nekem!ezért egy kényelmes sebesség és gyorsulás beállítást alkalmaztam ! ez van most is és ez jó az esztergán!
De azért kipróbáltam ma hogy hazajöttem...
Az eredmény Mach3 alatt: X tengely direkt hajtás MSD90 vezérlő 12Nm léptető, velocity 4000mm/min acceleration 1200mm/s2,  ezt, még tudta terhelés nélkül kézi léptetésben,kipróbáltam egy kóddal is ahol egy időben a Z is mozgott, ott már előfordult X+ irányban a lépésvesztés,na de mindegy! ezzel mostanában nem tudok foglalkozni, pár napig!

KoLa

Szegelgetek!
Én esztergálni tudok!Te meg hozzászólni!

000000000

Én csak kiszámoltam Neked egy olyan úthosszt, aminek az egyszeri végrehajtása 0.2 másodperc, ha tényleg az a gyorsulás és max. sebességed a valóságban, amiket "valahonnan" vettél.
Erre van az a pár soros teszt G kód.
Akkor van ugyanis gond, ha nem jön ki összidőnek a 4 másodperc.  
Majd lefuttatod, amikor ráérsz vagy amikor van kedved hozzá.

KoLa

Nem tudom mennyire hihetőek a dolgaim, de ezek szerint kérdőjelesek azok az értékek amiket az EMC2 a stepconfig-ban kiír!
Na most kiküldtél a műhelybe videózni!
Pár perc...

KoLa

Nem tudom mennyire hihetőek a dolgaim, de ezek szerint kérdőjelesek azok az értékek amiket az EMC2 a stepconfig-ban kiír!
Na most kiküldtél a műhelybe videózni!
Pár perc...

x4rhew5r3

EMC2 a gyakorlatban....
Egy 6 tengelyes Walter szerszámköszörű vezérlőpultja lesz. Még címke nélkül....

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Walter/DSC01627.JPG" border=0>
Az meg egy alaplap egy 5i20-as kártyával. Mellette a pult kezelő és I/O elosztó panel, egy ATmega32-vel.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Walter/DSC01630.JPG" border=0>
Kezelőszervek áramkörei, modulárisan, sorosan felfűzve a gombok és a ledek, hogy ne legyen sok madzag.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sneci/Walter/DSC01631.JPG" border=0>

KoLa

Na kicsit szórakoztam még vele!fel vittem a gyorsulást 1200mm/s2-re http://www.youtube.com/watch?v=b_4iMSwUe84" TARGET=_fnew>Egységugrás teszt
Nem is olyan egyszerű ez, itt csak fülre megy a teszt, az idót nem méri csak kiírja alul hogy mennyi a teljes sebesség eléréséhez szükséges idő, és azt hogy, ezalatt milyen távolságot tesz meg...

KoLa

Szépen dolgozol![#eljen]

000000000

Lakatos készítette a dobozt?