LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fahzgvxn8

Igen. pomt ezért térek át BBB-re. Elegem van a PC szívásaiból hardver szinten. (gondolok itt az energia kezelésre amit néhány gépen nem lehet teljesen kilőni vagy csak nagyon nehezen)
Tudom, hogy a machinekittel "minden" platform megy, ezért is külön + pont a linuxnak.

fahzgvxn8

Közben kipróbáltam a machinekitből a gantry-t. Jelenség ugyan az. Ez a rész kicsit hibás még...

nffab2gnr

Az orsó kottyanását hol lehet állítani a linuxban. X-ben van 0.03.
Ha valaki elárulná megköszönném.

xe44memnh

.ini backlash

nffab2gnr

....hát akkor köszönöm.[#worship][#nemtudom][#wave]

etc77f5nr

Szép estét!

Szeretném, ha röviden tömören írna nekem valaki a linuxcnc@TB6560 párossal kapcsolatban. Vannak előnyei mach3-al szemben? Azon kívül, hogy a linux stabilabb OS mint a winfos. Tb6560-al kapcsolatban leginkább az érdekelne, hogy működik-e, nyilván linux is kezeli az LPT portot. A gép amin használnám egy 2.8Ghz-es P4 1,5Gb rammal. Virtuális gépen megnéztem, beállítani is sikerült, de mivel ez notebook ezért nincs LPT amin tudnám tesztelni, persze feltolhatnám egyből a mostani gépre, de előtte kérdezek inkább.

4utepsca

Szia!

Sokan használják LinuxCNC alatt a TB6560 alapú vezérlőket. Általánosságban igaz, hogy mindegy milyen programból használod a TB6560-at, annak megvannak a jellemzői, amivel együtt kell élni. Az is igaz, hogy a léptető jeleket precízebben generálja a LinxCNC, mint a "másik" program.  

Azt, hogy az adott alaplap megfelelő-e a LinuxCNC-hez csak a késleltetési teszt tudja eldönteni. Vannak nagyon erős és gyors alaplapok, de alkalmatlanok CNC-re, míg vannak Celeronos gépek amelyek ideálisak szoftveres lépésgenerálásra.

Ha stabil, megbízható gépet akarsz akkor jó felé indulsz el, de néha kicsit többet kell utánajárni mire eljutsz a célba.

etc77f5nr

Köszönöm a hozzászólásod! A gép ugyan az, amit előtte is cnc-re használtam, csinálok egy partíciót és kipróbálom a linuxcnc-t is. Szerintem sokak azért nem állnak át, mert ugyan azon a gépen van a CAD/CAM, mint amin cnc vezérlő és így nem tudnának linux alól rajzolni. Pedig van rá megoldás :) pl: wine, grub2->dualboot, csak az utóbbi időigényesebb, ide oda bootolgatni.

gfvbk036

Linux - > VMWare player -> Win -> rajzolgatós progik ...  :)

etc77f5nr

Van virtual box is, de nekem nem gond ez , mert én nem ugyanazt a gépet használom, tervezésre :)

7snm9r7t

Azt hittem a múltkor, hogy ez fordítva van!
win->VMWare player ->Linux

gfvbk036

Szinte minden elterjedt operációs rendszer lehet az alap, amire telepíted.
Itt egy kis összefoglaló:

http://partnerweb.vmware.com/GOSIG/home.html" TARGET=_fnew>http://partnerweb.vmware.com/GOSIG/home.html

7snm9r7t

Egyszerűbb ha megmondod!mit!mikor!és hová!
Nem leütni a magas labdát!!!

fahzgvxn8

Azt meglehet csinálni, hogy a Pyvcp felületen létrehozok egy változót, amit G04 Pxxx kódban illesztek be? Ha igen, hogyan?
Nem akarom az értéket fixre belőnni, hanem tetszőlegesen lehessen változtatni. Adott esetben, gyorsabb mint a program ugyan azon részét átírni.

4utepsca

Szia!

Ide nézz be, ha jól láttam valami nagyon hasonlót csináltak:
http://linuxcnc.org/index.php/english/forum/22-pyvcp/28826-spinbox-data-to-g-code-variable

A másik módszer az, hogy csinálsz egy NGCGUI rutint és annak adod át ezt az egyetlen paramétert, Create/Finalize és láss csodát. Ebben tudok segíteni. Ez (nekem) egyszerűbb ..