LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

99cwyhfhj

Id be = írd be

7snm9r7t

Ugyan az van a mappában mint, amit lejjebb mutat Servo!és mint látszik úgy írtam be ahogyan kell, (3.sor)

99cwyhfhj

-de én ezt javasoltam, hogy így próbáld:

sudo dpkg -i ./*.deb

Van mikor csak a pontos könyvtár megadással hajlandó munkához kezdeni.

7snm9r7t

Na bocsi! tényleg!
Sose lesz belőlem egy, linux zsonglőr!

w987wzmm

Most jó lett?

7snm9r7t

Na! jó lett! köszönöm a segítséget!
Kipróbáltam a zozo féle sort , de ugyanaz a hiba volt!
Gondoltam, ráklikkelek már, még egyszer, a Gedit mappára az Asztalon!Most esett le hogy a megnyitott ablakban ott van a Gedit mappa! vagyis mégegyszer be kell írni a, cd Gedit -et!
Feltelepült, aztán bezártam a terminál ablakot, megnyitottam az ini file-t és átírtam Gedit-re, már itt egyből szinesek voltak a sorok!
Elindítottam a Linuxcnc-t és szerkesztettem  egy programot , de nem szines, ugyan olyan mint mousepad alatt[#nemtudom]

99cwyhfhj

"Most esett le hogy a megnyitott ablakban ott van a Gedit mappa! vagyis mégegyszer be kell írni a, cd Gedit -et!"

[#wink]  látod ezért írtam, hogy az ls paranccsal listázd ki a könyvtárat, valóban benne vannak-e a deb fájlok. Ha szót fogadtál volna, akkor látod, hogy nem vagy jó helyen még.[#wink]

w987wzmm

Gedit-et elindítod, majd felső menüsáv.

Nézet ==> Kiemelési üzemmód ==> Forráskós ==> F#

És kész is. Szép színes lett. Próbáld végig mindet, hogy neked, mi a szimpatikus. [#wink]

w987wzmm

Forráskós = forráskód [#kuss]

w987wzmm

Elvben, már megvan a megoldás az ngc kiterjesztés automatikus színessé tételére. Holnap, ha lesz időm, megcsinálom, aztán publikálom a dolgot.  

7snm9r7t

Szia! próbáltam többfélét de mindíg fekete fehér maradt!
Az Ubuntun még a Gedit is jobb![#wave]

w987wzmm

Tudom, mire gondolsz! De sajnos az Ubuntu már zsákutca. Van amúgy már 2.7-es verzió is. Holnap telepítem egy próbára.

nffab2gnr

Lehet,hogy marhaság a kérdés,de a Mach eszterga beállításoknál van olyan opció,hogy átmérő vagy rádiusz mód. Nyilván az x értéke mást mutat.
A linux eszterga beállításoknál ilyen nincs,vagy csak én nem találom.

7snm9r7t

G7 átmérő G8 rádiusz mód

000000000

Rég foglalkoztam Mach Lathe részével, de úgy emlékszem mintha lenne.