LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Szia!
Terminálba írd be.
sudo mc

[#kacsint]

4u88hx8j6

Köszönöm
Sikerült átmásolnom.

fahzgvxn8

Ha valaki kicsit mélyebben beleásta magát a gantrykins működésébe tudna segíteni?

2 problémám van.

1. A tengelyek alaphelyzet felvétele után teleop módban a szofteveres határok nem működnek rendesen. Ha egyszer valamelyik tengely elérte a szoftveres végállást és továbbra is a végállás felé hajtanám kézzel, akkor nem veszi figyelembe. Tehát megy tovább ütközésig.

2. Szintén teleop módban a pl. a Z tengelyre beírt maximális velocity-t figyelmen kívül hagyja és megy a legnagyobb sebességgel.

Hogyan lehet ezeket beállítani vagy van rá gyógymód?

7snm9r7t

Ma szerettem volna kicsit próbálkozni újból Gmoccapy configgal( mivel megnéztem néhány videót a használatáról)  telepítés után még működött!kb 2 hete!
Sajnos most egyetlen szimulációs configot sem tudok elindítani! és a többit sem! csak a saját config működik!
Mi okozhatja ezt?

w987wzmm

Amikor én próbáltam, még nem volt integrálva a telepítőbe. Akkor még nem volt tökéletes.  Lehet, hogy azóta sem működik megfelelően.  
Nincs több információm róla.
Színes G-kódok működnek? Vagy elküldjem a régi beállításokat?  

7snm9r7t

"Amikor én próbáltam, még nem volt integrálva a telepítőbe. Akkor még nem volt tökéletes"
Telepítés után nagyon sokat ki tudtam próbálni! főleg gmoccapy érdekelt! de most nem indul el!
Már ezzel a verzióval dolgozom egy hete, volt egy beakadás is, amikor átváltott képernyőkímélőre!
Egyelőre azt tudtam, hirtelen, hogy a képernyő kímélő várjon 60 percet!
Ezek a problémák mintha már megtörténtek volna az Ubuntu-val anno...
Mint a kiselefánt! nehezen, tanul könnyen  felejt!
Nem lett színes egyelőre a g kód!

7snm9r7t

Lehet hogy félreérthető!
A Linuxcnc,2.6.1 verzióra másolt régi Ubuntus configgal dolgozok egy hete kb!
Mielőtt rámásoltam a régi configot, működtek ezek a példa beállítások, most egy hét elteltével meg már nem tudok betölteni egyet sem![#wave]

w987wzmm

Holnap utána nézek a dolognak.
Ha unatkozol, itt a 2.7-es verzió.

http://www.linuxcnc.org/linuxcnc-2.7-wheezy.iso" TARGET=_fnew>http://www.linuxcnc.org/linuxcnc-2.7-wheezy.iso

7snm9r7t

Szerintem, visszadugom az Ubuntut! mert az évek óta nem tévesztett!Soha!

008py5n5y

Ez teszt verzió vagy már végleges?

4utepsca

A 2.6-os verzió is stabil, megbízhatóan működik. Az Ubuntu-ról Debian-ra váltást technikai okok indokolták, de ez nem érintette a LinuxCNC program stabilitását.  Az egy más dolog, hogy melyik linux disztribúcióban melyik az alapértelmezett szövegszerkesztő és annak mik  a beállítási lehetőségei(gedit, stb)

Szintén az esetek 99%-ában a konfiguráció átmásolása egyik gépről/LinuxCNC verzióról a másikra tökéletesen működik.

4utepsca

A legutóbbi stabil LinuxCNC verzió 2.6.5.
A 2.7 lehet, hogy kijön heteken/hónapokon belül, attól függően, hogy haladnak a fejlesztések.

4utepsca

Szia !

Próbáltad gantrykins mintakonfigurációt? Esetleg azt módosítottad? Tudtommal jól működik, de és magam soha nem próbáltam.

008py5n5y

János!

Régebben ígértél egy leírást a gmocapi használatáról és a  G43.2-ről.
Nem lehetne megsürgetni? [#wave]

fahzgvxn8

Szia bjam28!

Igen, az volt a kiindulási alap.
Közben olvastam, hogy nem csak én küzdök ezzel a hibával.
A softlimit a legrosszabb.  
Igaz, egyszer megáll a sof határon, de ha véletlenül mégegyszer ráindítasz ugyan abban az irányban csak az ütköző fogja meg.
Van még mit csiszolni ezen a konfigon. De a trivkin tökéletesen működik.