LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Kösz KoLa!
Akkor elég csak az első sorba beírnom,hogy G8 de akkor a programban rádiusz értékekkel számoljak,vagy G7 csak akkor annak megfelelően.

nffab2gnr

Igen jól emlékszel, a Mach-ban van átkapcsoló

7snm9r7t

Igen! akármikor átválthatsz egyikről a másikra a kódban, csak ennek megfelelően kell írni! ez Neked nem gond[#wave]

nffab2gnr

Ma indítottam el a linuxot,cibál egy kis ceruzahegyezőt:)..hát mit mondjak- ez a linux nem egy Sinumerik 840D ShopTurn felülettel.

7snm9r7t

Hát nem egy felhasználó barát! de nagyon stabilan működik! Az eszterga itt is egy kicsit mostohagyerek mint a mach-nál!
Viszont itt van g33 és g33.1 ezek a kódok kárpótolnak az apró alig látható dro-kért és a beton felületért!
Bár, mindíg fedez fel az ember valamit! én a napokban jöttem rá, amikor ott matattam az egérrel a gkód ablak felső részén hogy fölfelé nagyítható a gkód ablak, a felület kb feléig!

7snm9r7t

A másik legnagyobb dobása a programnak hogy nem felejti el a bejárt szerszámpályát amit piros színnel jelöl! ha változtatsz a megmunkáláson és újratöltöd  a kódot akkor rögtön látszik az előzőhöz képest a változás mert az újat fehérrel mutatja!
Ez akár annyira kinagyítható a kijelzőn, hogy az egész csak 0.01mm léptékű,és ezt megteheted menetvágás közben is!

nffab2gnr

Ma éppen ezt tapasztaltam meg, MachTurn Win alatt kicsit remegő rángató X tengely.
Ugyan az a vas (PC) linux,tökéletesen simán járó motorokkal.
Rendeletem Mesa kártyát, kíváncsi vagyok milyen lesz.

nffab2gnr

Holnap lesz index jel,aztán mehet a menetvágás.

7snm9r7t

Az kevés lesz! kell még hozzá enkóder is A B jellel!

nffab2gnr

Az enkódert már bekötöttem a szervó meghajtóba  csak az index vezeték hiányzott.Az meg a PC-be megy.

7snm9r7t

kh92ay46j

Egyedi megoldásokat vállalunk elérhető áron
www.wstudio.hu

s2k5ycubj

Lassan nekem is cnc lesz az esztergám. Megtennéd,hogy fényképezel és beszámolsz az eredményekről?

s2k5ycubj

És még egy kérdés:lehet valamilyen kézi kereket használni linux cnc-vel vagy az csak a Mach kiváltsága? És,ha igen hová kell bekötni? Erről semmit sem találok...

p75e6i8vg

Lehet, pont tegnap keresgéltem én is utána.
'linuxcnc mpg' -tkérdezd meg a guglitol ;)