LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Hello Adamant!

Igen, ilyenkor SD kártyáról megy a gép.  
Kell valami szintillesztő, mert a BBB 3.3V-os.
A léptetési freki jelen esetben 50kHz, optimális esetben még 4- vagy akár 10-szeresére növelhető.

xit3medzv

Remote X nem hangzik túl biztatóan számomra, mennyire "valós idejű" az elérés így?

4utepsca

Pedig a remote X egy teljesen jól működő megoldás. Annyira valós idejű amennyire egy konzolos az lehet.

xit3medzv

Ki fogom próbálni, köszi, hogy feltetted.

xw705sph

Koszonom! Sajnos egyelore szuksegem van a Mach3-ra mivel az fut Windowson es a motor hangolasaval meg erosen gondban vagyok.

hyuekyh7a

Van valahol egy leírás a linux rendszerről,
még azt sem tudom hol kell megnézni hogy felismert e minden hardvert, pl.hogyan tudok kapcsolódni wifi hálózatra, mindenfele mac címeket kér vagy hogy is van ez?

uig70jjw

Sziasztok.
Zöldfülű kezdőként szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék egy CNC gépet összerakni de mivel kezdő vagyok ebben,  szeretném a tanácsotokat kérni, hogy ha van 3db Md860A típusú vezérlőm és hozzá  MST340B02-es léptető motor, akkor mi kell még hozzájuk, hogy a Mach3 programmal százados pontossággal tudjak majd dolgozni. Gondolok itt az enkóderre. persze nem igazán tudom mi ez, de azt olvasgatom, hogy ezzel lehet a megfelelő pontosságot elérni. Ha valaki tud segíteni abban, hogy mire lenne szükségem az említett eszközökhöz kapcsolva, hogy ezt megtudjam valósítani. Köszi a segítségeteket.

e7c897sd8

" mi kell még hozzájuk, hogy a Mach3 programmal százados pontossággal tudjak majd dolgozni"

Egy precizen megépített, pontos három tengelyes mehanika....

[#integet2]

uig70jjw

Nem kell hozzá még valamilyen encoder?

e7c897sd8

Nézz szét a "készül a gépem" kezdetű topikokban!

xw705sph

xw705sph

Elnezest, rossz topikba valaszoltam :)

7snm9r7t

Feltelepítettem ebből a linkből letöltött 2.6.1 LinuxCnc verziót, egy másik winyóra, hogy az üzembiztos megmaradjon!
Nem működik az edit, a file menüben! nem tudom szerkeszteni a kódokat!
Miért van ez? talán nincs gedit?
A configot a 2.5-ről átmásoltam ide, és működik minden ugyanúgy csak nem lehet szerkesztésre megnyitni a kódot!
Ez debian elég furcsa az ubuntuhoz képest!

000000000

Szia,

A század pontos megmunkálás nem hobby kategória! Nagyon merev és precíz mechanika kell hozzá, a vezérlést tekintve csak zárt hurkú jöhet szóba, nekem ha ilyen gépet kellene építenem nem is forgó hanem lineáris útmérőket, vagy más néven enkódereket használnék.
És akkor még nem is beszéltünk főorsó illetve szerszám ütésről, de század pontosságnál már komolyan bejátszhat hőtágulás és sok egyéb tényező is.
A te vezérlőid nem alkalmasak zárt hurkú vezérlésre. De kezdőként nem javaslom hogy ilyen komoly követelményeket állíts a gépeddel kapcsolatban.
Milyen célra építenéd a gépet?

4a8dg8sxf

Szia!

A szoftverbázisból le kell tölteni a GEDIT nevű szövegszerkesztőt.
Ez nem alaptartozéka az új verziónak.
Én is szívtam vele egy keveset.