LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

6x0ud2xg

A bináris kódolást valami miatt elvetetted ?  
00=a,   01=b, 10=c,  11=d   ( a betűk a relék )

6x0ud2xg

Valószínűleg elhamarkodtam hisz te kapcsolgatni akarsz ( és nem kiválasztani )   A reléknek két állapota van ( behúzott és elengedett ) akkor azt hiszem kevés a két kimenet

3ztiz2p39

Egyszer Sneci említette, hogy a soros átvitelnek nincs akadálya az EMC-nél.
Clk és Data a két LPT kimeneten aztán a hardver oldalon meg szinte akármekkora regiszter.  
Azt nem tudom, hogy menniyre lehet/kell biztonságos megoldás.

4im2adcie

Igen ez igaz. ráadásul nekem az kellene amit csak bedugok és megy..valami kész megoldás.

4im2adcie

Ez jónak tűnik, sőőt... de mit és hogyan? Jó lenne valmi készen. Már csak azért is mert ez gondolom visszatérő gond másnak is.
ritka az a kártya amin 2 relénél több van.

znyj7btbe

Ha jól sejtem, erről lenne szó: http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Shift_Register_Port_Expander" TARGET=_fnew>Shift Register Port Expander

4utepsca

Ezt a shift regiszteres megoldást megépítettem, jól működik.
4 láb felhasználásával 24 bemenetet és 24 kimenetet kezel a kártya. Léptető impulzusok, PWM és enkóder jeleken kívül mindenféle be/kimenetre lehet használni: nyomógombok, LED-ek, relék, végálláskapcsolók kezelésére tökéletesen megfelel.

A fehérvári találkozóra viszek pár darabot és bemutatom "élőben" a működését.

4im2adcie

A pár darabból 1 drb-ot megvennék, ha lehetséges.?

4utepsca

Szia Misi!

Lehetséges, félreteszek egyet Neked.

4im2adcie

Kösz szépen!! akkor ez a gondom is megoldódott:))

008py5n5y

Szia János!

Érdeklődnék, hogy állsz a  Gmoccapy fordításával és a G43.2 leírásával? Lesz belőle valami belátható időn belül?

Köszi!

000000000

Üdv Mindenki!
PLS Segítsen aki tud!
Újonnan épített cnc gépemet összekötöttem a PC-vel majd a LinuxCNC beállítások után a program futtatásnál, vagyis tesztnél indításkor ezt írja ki:
"can't run a program when not homed" Mit akar ez jelenteni pontosan és hogy lehetne megoldani? Köszönöm aki válaszol :)

a86ifm7g5

Szia!

Ez azt jelenti, hogy addig nem indítható el a program, amíg a home (referencia) pozíciót nem vetted fel. Ha a stepconf-ban definiálva van home kapcsoló, akkor képernyőn lévő "Home All" gombbal lehet referenciába küldeni a gépet. Ha nincs definiálva home kapcsoló, akkor tetszőleges pozícióba állítva a gépet, a billentyűzeten a "HOME" gomb megnyomásával lehet a tengelyeket egyenként referenciába, vagy CTRL+HOME kombinációval mindhárom tengelyt referencia pozícióba tenni. Ilyenkor a tengelyek mellet megjelenik egy kör alakú, negyedenként váltott színű kis ikon, amely jelzi, hogy megtörtént a tengelyek home pozícióba állítása. Ezek után lehet kezdeni a munkát, el lehet indítani a G-kódot.

000000000

ÁÁ igen megvan, sikerült korrigálni a hibát! Most már elindul és fut is rendesen :) Köszönöm szépen a segítséget!!! 1000hála :)

000000000

Szépnapot!
Meg tudná nekem valaki mondani hogy linuxcnc melyik printerportot használja lézer vagy marófej elindításához? Továbbá esetleg ez egy viszonylag széles körben lkalmazható sztenderd a printerportok bekötése különböző cnc programok esetén? pl linuxcnc vagy mach3 esetén? vagyis a port kivezetéseik, mint tengely mint megmunkáló fej indítása esetén? Válaszokat előre is köszönöm! :)