LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

p75e6i8vg

Köszi!

Most lebuktam, hogy nem olvasom rendszeresen az oldalt :) De pótolom a hiányosságot!

Egy utsó kérdés: A 7I90HD oldalán szalagkábeles dupla tüskesor van.  
Jár hozzá kábel is amivel összedugom a PC nyomtatóporttal?

akcut53

Szerintem nem. Ugyanaz való hozzá szerintem ami a 7I43-hoz az pedig 15.50$ ha jól látom, de te is megcsinálhatod.

4utepsca

Szia!

Nem jár hozzá kábel, de ha kezedben a 7i90, én küldöm ingyen postával az ingyen kábelt. Meg segítek a kártyát is belőni.

p75e6i8vg

Kösz, rendes vagy :)
A következő géphez mindenképp megfontolom, viszont először a mostanit kéne befejezni és egy picit beletanulni a kezelésébe...

9ji0dz7t

Egy kis segítségre lenne szükségem tegnap újra beüzemeltem a linuxcnc 2.6 al majd neki este a ISOLCPUS dolognak minden szép és jó volt de egy leírásba olvastam a CPU HOG parancsot ami még segíthet a dolgon na szépen be is írtam és le is futott és a második mag a processorba le is állt ezt hogyan lehetn vissza csinálni?  

Sajna eléggé kezdő vagyok linuxba remélem valaki tud segíteni  

itt egy kép mielőtt nem kontárkodtam bele, hogy egész szép eredményeket kaptam :)

9ji0dz7t

upsz a kép lemaradt  

http://www.imgserv.com/images/2014/08/02/Ny7X2.png" border=0>

w987wzmm

Sziasztok!
Megváltozott a LinuxCNC oldalán az ISO fájl. 1,1GB DVD, integrálva a LinuxCNC 2.6
míg a tükör szerveren még a CD-s (693 MB) változat van LinuxCNC 2.5.

http://www.linuxcnc.org/binary.hybrid.iso" TARGET=_fnew>LinuxCNC 2.6 Download the ISO

bj34emsd7

Nemrég megjött a mesa 7i77 es kártyám, s próbálom összelőni a jelenlegi siemens 810t kiváltására. Egyenlőre csak dokumentációból dolgozok, nem merem rákötni a gépre, az encodereket sikerülne is bekötnöm, de a szervo vezérlés nem világos egyenlőre. Létezhet, hogy a 810t differenciális jelet használ a Baümüller hajtás vezérlésére? (Buc20, buc21) Hogyan lehet ezt megoldani a Mesa kártyával?
Másik, szeretném a siemens s5 programot átültetni classicladderre, van valami eljárás erre? Vagy tud valaki erre megoldást? Esetleg valakit aki meg tudja csinálni? Köszi

w987wzmm

Bakker!
Szívatás, ez az új Ubuntu telepítő!
Nem tudom, hogy ki volt az az @lat aki megváltoztatta. Ha van Windows is a gépen, szívás a telepítés!!!

a86ifm7g5

Részleteket hallhatnánk, Servo?

w987wzmm

http://www.gizmojunkee.com/2012/05/ubuntu-12-04-lte-server-on-virtualbox-4-1/" TARGET=_fnew>Itt egy link a telepításröl...
Szinte ilyen a 10.04-es is!
Másként kezeli ha két oprendszert van egy lemezen. Dinamikus lemeznövelést nem találtam. A telepítés végén volt szíves felismerni, hogy más is van a lemezen. Még jó, hogy eszébe jutott.

s7kfptkp

Szerintem pontosításra szorulnak a közléseid (bocs..):
Az LinuxCNC ISO telepítő_kép_fájl nem Ubuntu, hanem Debian alapú disztró(persze az ubuntu lényegében egy debian-ból fejlesztés), a telepítéshez megadott link pedig egy Ubuntu_szerver_telepítésről szól.

w987wzmm

Jézusom! Jobb lett volna, ha tudnál olvasni és megértetted volna a lényegét.
Az új Ubuntu telepítő változott meg! Ugyan úgy néz ki, mint amit linkeltem. De ezek szerint nem is tudod, hogy miről van szó, mert nem is vetted észre a különbséget.

s7kfptkp

Válasz a csevegőben....

w987wzmm

Bocsánat! Nem akartalak megbántani!
A lényeg, hogy most a kezdőknek, sokkal nehezebb lesz feltelepíteni az Ubuntut.
Tudom, hogy a link, nem az Ubuntu 10.04-es, de pont így néz ki.