LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Szia!

USB-n nem.
Max Ethernet-en, de az sem egyszerű.
Párhuzamos port vagy PCI(E) a járatos.

4a8dg8sxf

A sok-sok eddigisegítségen felül (köszönet Bjam fórumtársunknak)
szükségem lenne még egy kis (nagy) segítségre.
A forgatót hogyan tudom úgy beállítani, hogy egy teljes (360-os) fordulat megtétele esetén a DRO-t nullázza.
Hogy ne kelljen mindíg visszaforgatni üresben.

Köszönöm a segítséget.

ffc2gz5fr

Sziasztok!

Nem tudom valaki próbálkozott e már vele...
Szóval, szerszám magasságmérőt szeretnék konfigurálni a LinuxCnC-be. A "probe" bemenetet már sikerült konfigurálnom, tesztek alapján működik rendesen. Hogyan tudom megoldani, hogy beállítsa a "Z" tengely null pontját automatikusan a rendszer (Mach3 esetében ugye ott az "auto tool zero" gomb és persze egy script beállítás). Remélem jól írtam le mit is szeretnék...

7snm9r7t

Valami hasonló problémám volt régebben az esztergán! a változó hosszúságú előgyártmányra szerettem volna ráállni tapintóval, nem sikerült!

Ha fontos ! mach3-al könnyű!kiabálj!

ffc2gz5fr

Szia Lajos!

Mach3-al sikerült beállítanom mindent, az működik rendesen csak most épp a vezérlőm szenved egy kicsit, ezért szerettem volna kipróbálni a LinuxCnc-vel.  
Azért köszönöm!

bj34emsd7

Erősen gondolkozom, hogy le kellene cserélnem a siemens 810t vezérlésemet az esztergámon valami jobbra, mert ez igen ostoba állat, és roppantul bosszant. Hogyan kellene nekiállnom vajon? Mire kell figyelni? Mi kell hozzá?

4utepsca

Sziasztok!

Tettem fel egy videót a 3D nyomtató/gravírozó tesztről.
https://www.youtube.com/watch?v=IV0GTZQ4ZWk" TARGET=_fnew>Itt lehet megnézni.

Beaglebone Black, saját cape, LinuxCNC 2.6

Aki eljött a P.C.K-ba az élőben látta.

0bn8uxmw

[#taps]Csodálatos! Gratula. Lehet majd kérni egy olyan videót is amikor beleszúrsz egy mérőórát és rohangálsz vele egyet az asztalon[#smile]

4utepsca

Hali!

Lesz majd olyan is, a jövő héten megnézzük mit tud pontosságban és sebességben. Most 12.000mm/min volt a max. sebesség amivel próbáltuk.

n2g2e5sms

Ez a lézeres alkalmazás működik valakinek?
https://github.com/jv4779/2x_laser" TARGET=_fnew>2x laser Tetszik de sok a sötétség, feltettem a gépre de még bújni kell az init meg a hal-t , ráadásul sok mindent nem is értek, főleg alapelveket. Ha jól értem a pwm résszel is lehet ki be kapcsolni magát a lézert, ha nem akkor mivel lehet ezt megoldani megfelelő sebességgel?. Igaz co hoz készítették de raszteres üzemmódban talán a kék csodához is jó lenne.

3vv2btrhv

4utepsca

Sziasztok!

Egy friss videó és leírás, hogyan lehet "huzalozni" 3D nyomtatóval:
http://linuxcnc.hu/nyak-keszites-3d-nyomtatoval/" TARGET=_fnew>3D nyomtatott áramkör

3vv2btrhv

Abszulut naiv kérdés : ha vezetőkepés anyagot lehetne nyomtatni , az lenne a jó megoldás ?

exvm7f6a

Van ilyen. Tintasugaras nyomtatóval nyomtattak áramkört. Van filctoll is ami vezető tintával működik.

Persze ezeknek az ellenállása azért nagyobb mint a réznek.

ipdvnpi3d

Feltétel még, hogy forrasztható legyen, és nem árt, ha a vezetőképessége igen jó.
Persze ez a hivatalos verzió.  
Valójában én is kísérleteztem fura dolgokkal, pl. grafitport összekeverni ragasztóval, és jó eredményt kaptam (pár tíz Ohm/mm). De persze a réz vezetősávnál nincs jobb. (Én SMD alkatrészek felragasztásával kísérleteztem)
Az ezüst alapú megoldások jöhetnek még szóba, de azok nagyon mérgező, nehezen beszerezhető alapanyagok.