LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Ezt is elírtam, 16 század:)

akcut53

Értem, akkor szerencsétlen estben 2 home-ra állásban lehetne 16század hiba bár az meg úgysem gyorsjáratban történik.
És mi a frissitési ráta ha közvetlenül az LPT portról hajtom (ez már csak kiváncsiság) hiszen ott csomagokról nem beszélhetünk.

x4rhew5r3

Ha nincs külső hardver, azaz minden szoftverből megy, akkor két szál (thread) működteti a linuxcnc-t. A base_tread nevű gyors szál, és a szervo_thread nevű lassú szál. A gyors tipikusan 25-35 usec periódussal, a lassú 1 msec.
A végállásokat a motmod nevű komponens kezeli, ami mindkét szálat használja. A forrásban meg kellene nézni, de szinte biztos vagyok, hogy a lassú szálon megy a home és végállás kezelés.

A homing egyébként két sebességet használ, a gyors kapcsoló keresés és a lassú pontos ráállás. Ha pl. 40 mm/perc a lassú sebesség, akkor a max. megtett út 1 ms alatt 0,66 mikron. Kapcsoló legyen a talpán, ami tudja ezt az ismétlési pontosságot:)

akcut53

Köszönöm!
Először menézem a parallel porton magát a progit,
aztán ha meg tudom érteni akkor rendelek kártyát,
a 7I76-on meg még gondolkozom hogy kell e, vagy megcsinálom.

w987wzmm

Szia! Van felesleges 7i43-as kártyám. Ha aktuális lesz szólj.

akcut53

Megjegyeztem köszi, bár még mindig az 5I25/6I25 a szimpatikusabb,de ki tudja.

4utepsca

Szia András!

A 7i43-hoz készíteni "leválasztó" kártyát nem egy kategória a 7i76 otthoni elkészítésével. Míg az első feladat ujjgyakorlat egy hozzáértőnek, (gyakorlatilag a 48 lábat "egy-az-egybe" ki lehet vinni), addig a másik azért nagyobb falat.  

De nem akarom megkérdőjelezni senki szakértelmét.

akcut53

Szia János !

Bár még nem néztem át, de hirtelen semmilyen különbséget nem látok a kettő I/O kezelésében.
Szerintem tök ua.

akcut53

Ez alatt azt értem hogy ugyanazt a szintű illesztőkártyát kell elkészíteni mindkettőhöz.

4a8dg8sxf

Szervusztok!
Van egy kis gondom.
Tudom, jó nekem, hogy csak egy kis gondom van.
Szóval:
Próbálkozom, és már sok mindenre rájöttem.
A szánok a Jog billentyűkkel nem abba az irányba mennek, amerre én szeretném.
A programból mindent jól csinál, de a ráállásoknál elég kellemetlen tud lenni,
mikor nem a várt irányba mozdul a szán.
Ha valaki tudja, hogyan tudom rávenni a billentyűket, hogy a szánokat ellentétes irányba mozgassák, kérem segítsen.
Köszönöm.

w987wzmm

Ő... izé...
Trükkösen írtad, vagy én értem félre?

Programból jól megy? De a billentyűk fordítva mennek? Tehát, ha beírod egyedi mondatba, hogy X100 akkor pozitív irányba megy, de a billentyűzettel irányítva a másik irányba meg?
Viccesen a válaszom: Állj a gép másik oldalára és akkor jó lesz.

4a8dg8sxf

A problémámat teljesen jól értetted.
Viccesen válaszolva: a gépnek nincs másik oldala.
Nem portál rendszerű gép.

008py5n5y

Ezt nézd át, itt megtalálod a megoldást.
http://linuxcnc.hu/keychoice-hasznos-program-billentyuk-atdefinialasara/" TARGET=_fnew>Keychoice

megjegyzem, hogy a "kézi gyorsjárat" iránya, továbbra sem fog megváltozni.

4a8dg8sxf

Ezt már kipróbáltam.
Működik a dolog, azzal a kis szépséghibával, hogy a SHIFT megnyomása esetén a szánok ellentétes irányba mozognak.
És az utólag beírt "A" tengelynek nincs gyorsjárata s SHIFT lenyomásakor.

7snm9r7t

Te Miki! hogyan lehet ez!Nem csesztél el valamit az ubuntunál!
Mentsd el az eddigi configot, és kezd előlről!ilyen hiba, nem lehet!