LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Elérhető az FPGA huzalozása?
Vagy a gyártótól lehet rendelni felprogramozottat?

xc773ua2s

Ugye az IO egységnek külön táp kell. Ezt be is kötöttem (FIELD POWER), linuxcnc-n láttam a ki/be meneteket. Kimeneteket tudtam vezérelni. Egy relét figyeltem, hogy mikor húz be, a vége a táp +12V végére volt kötve, a másik fele pedig a kártya IN_0 bemenetén.

A könyvében le is van írva, hogy "sinking type" a bemenete, de mikor behúzott a relé felrobbant rajta az egyik csip.

Eddig azt hittem hogy a nyák felülete be van vonva valamiféle lakkal, így egy huzaldarab nem tud rajta rövidzárlatot csinálni. És nem tudom hol hibáztam.

xc773ua2s

Pontosan nem tudom melyik csip robbant fel rajta, lehet megér még egy misét újraéleszteni. Az analóg része még működik.

008py5n5y

Hogyan is lehet a hall fájlban egy jel polaritását megváltoztatni?
Így próbáltam, de hibaüuenet lett belőle.
Eredeti:
net zdir => parport.0.pin-06-out
net zstep => parport.0.pin-07-out
Új:
net zdir => parport.0.pin-06-out-invert 1

008py5n5y

közbe rájöttem
setp parport.0.pin-06-out-invert 1
net zdir => parport.0.pin-06-out

akcut53

Sziasztok !

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy lassan meg kell vegyem a mozgásvezérlőmet (USBCNC) ami ~300Euro szofverrel együt. Vásárlás előtt kíváncsi lennék rá hogy Linux CNC MESA kártya párosítással mennyiből jönne ki. I/O igényem csekély, szerintem durván 2LPT portnyi
és mindenképpen kell kezeljen főorsó encodert.
Mik a lehetőségek ?

Előre is köszi!

000000000

Felajánlok Neked egy olyan lehetőséget is, hogy egyszer egy inyenes teszt kapcsán megmutatom a Robsy vezérlő lehetőségeit. Még az is lehet, megtetszik, megszereted, és utána rá se bírsz nézni másra.:)

akcut53

Köszönöm szépen a lehetőséget, sose lehet tudni.

akcut53

Bocsánat, nem nyomtam a válaszra.

4utepsca

Szia András!

Lásd #3224!

Stepperhez cca. 205EUR, servohoz 250EUR.
Pontos árakhoz nézd meg a legújabb EU disztribútort. Webshop, PayPal, DHL, csupa jóság:  
eusurplus.com

4utepsca

Szia!

Bocs, a 7i77-en nincs FPGA sem. Így még olcsóbb lenne a javítás. Érdemes vele foglalkozni.

akcut53

Köszönöm!
Nézegetem, igazából még nem látom át mi a különbség hogy servo-hoz vagy léptetőhöz ha step/dir-es minkettő fajta. Igazából én azt hittem hogy elég az I/O kártya pl. 5I25 még nem értem azt se hogy minek a 7i76. DE nézegetem tovább.

4utepsca

Majd megcsöröglek holnap ha gondolod, aztán átbeszélhetjük a részleteket.  

Mit értesz az alatt, hogy step/dir-es a szervó?  
(7i77 analóg szervó enkóderekhez)

akcut53

Azt nagyon megköszönném!

Konkrétan azt hogy a szervóim is step/dir-esek.
Sima 5V digitális bemenettel.

4a8dg8sxf

Szervusztok.
Közeledik az idő, mikor használnom kellene az EMC-t.
Amit szeretnék megoldani, egy XZA konfiguráció.
Tehát két lineáris, és egy forgó tengely.
A config lehetőségeknél ilyet nem kínál fel.
Lehetséges úgy megoldani, hogy a felkínált XYZA configból egyszerűen kihagyom az Y tengelyt?
Vagy lehetséges-e A felkínált XZ config mellé még egy A tengelyt konfigurálni.
Ez utóbbi lenne nekem a szimpatikusabb.