LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ffc2gz5fr

Sziasztok!

Mennyire lesz "megbízható" a LinuxCnC működése ha a Linuxot a Win7 mellé telepítem föl?  
Esetleg van már ebben valakinek tapasztalata?

Köszi előre is a segítséget!

w987wzmm

Szia!
Nem okoz gondot, ha nem windows alól indítod a telepiét. Tehát az Ubuntu CD-ről bootoljon a gép, és onnan telepítsd.
Telepítésnél figyelj oda, nehogy letöröld a wint. Egymás mellé telepítést válaszd majd.

w987wzmm

Egy jó kis program!
http://www.youtube.com/watch?v=uUgf84bdYvg" TARGET=_fnew>http://www.youtube.com/watch?v=uUgf84bdYvg
Majd elfelejtettem. Ha kinyitnád valamiért a Linuxot, könnyedén el is távolíthatod.  

w987wzmm

kinyitnád=kinyirnád

ffc2gz5fr

Szuper, köszönöm szépen!

000000000

köszi a segitséget    bácsi zoltán

000000000

nagyon sokat segitettél   köszike

ffc2gz5fr

Nem kell megsértődni. Ha megfogalmazod mit akarsz akkor kapsz is rá választ... Amit leírtál érthetetlen!

000000000

A mobilnet csodái. :P

a86ifm7g5

"sziaztok segitséget szeretnék kérni linuxcnc szertnék mijen vezélö meg tép meg stb a motor nyomtatobol való "

Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtál, aztán értelmezd a mondatot. Egyszerűen érthetetlen, összefüggéstelen amit írsz.

Ha majd lesznek írásjelek, valamint összefüggő, kerek, érthető mondatokba foglalod azt amit szeretnél, akkor nagyon szívesen segítek, segítünk.

000000000

Szeretnék építeni egy hobby cnc-ét. Ehhez tanácsot szeretné kérni,hogy pl.(Nyomtatóból való léptető motor jó vagy nem.)
Milyen vezérlő kell,a linuxcnc programot szeretném hozzá. Így már érthető.
 Előre is köszönöm.

3ztiz2p39

4utepsca

Szia Matyi!

Úgy gondolom, először a gépépítés célját és hogyanját kell tisztázni. Mit akarsz a CNC gépeddel csinálni, mekkora munkaterület, mit munkálsz meg, milyen elemekből, milyen költségvetésből? Erről kéne bővebben írnod, és szerintem ez a kezdő vagyok topicba illik.

Ha ez megvan akkor beszélhetünk a szoftverről.  
Ha követni fogod a gépépítési tanácsokat, a LinuxCNC meg fogja hajtani a gépedet, legyen az miniatűr vagy óriási, vagy bármilyen extrém..

9hpa53xy

Helló Urak/Hölgyek!

Kellene nekem nagy nagy nagy segítség linuxcnc-vel kapcsolatban.  

a69ayyat5

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy LinuxCNC-t össze lehet-e hozni olyan laptoppal amin csak USB van? És ha igen, hogyan.