LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

akcut53

Szia !

Amit írtál az nem tudom mi lenne, de a helyes paraméter:
"# 15mm/s sebességgel keresi a ref. kapcsolót az adott irányban  
HOME_SEARCH_VEL = -15.0
"
idézet bjam28-tól.

A #3493 nak mi lenne az értelme, ez nem kötekedés  csak kíváncsi vagyok mire használnád?

7snm9r7t

Ez érdekes! hol van ez a hozzászólása Bjam28-nak?

"idézet bjam28-tól.

A #3493 nak mi lenne az értelme, ez nem kötekedés csak kíváncsi vagyok mire használnád? "

Mivel a sorszámok szerint nem létezik!

a86ifm7g5

Sajna nem nyert.

A 15-ös érték csak akkor érvényes, ha már egyszer ráfut a ref kapcsolóra. Onnantól érvényes csak a 15-ös sebesség. De amíg keresi a ref kapcsolót, addig a max sebességgel megy. Nekem 100 van állítva. Másodjára már tényleg 100, de az első keresés alkalmával max (G0)

akcut53

Itt sehol, csak nekem írt egy magyarázatot és abból idéztem, csak azért írtam oda hogy más tollával ne ékeskedjem, ennyi.

"Mivel a sorszámok szerint nem létezik!"
ezt nem értem.

7snm9r7t

Ha ez a max sebesség a jog sebességre vonatkozik akkor egyszerű a megoldás az ini fájlban!

7snm9r7t

Ezzel nincs semmi gond, akkor referál amikor lassan jön le a kapcsolóról a többi mozgás lehet g0!

7snm9r7t

Egy privát hozzászólást idéztél úgy, mintha ide írta volna Bjam28, a #3493-ba,de mint látjuk az Bácsi Zoltán kérdése![#hehe]

a86ifm7g5

Körül-belül megvan a csavar. A Home Search Velocity mm/s!! A többi beállítás viszont mm/min! Szóval egy nagyságrenddel kisebb számot írtam, és máris lassabban keresi a kapcsolót.

Köszönöm bundyand. A válaszod világított rá a megoldásra, amiből rájöttem a hibára.

Kola:

Köszönöm a segítséget Tőled is. Meg kéne hogy látogassalak valamikor, szomszéd! :)

akcut53

Szerintem nem. Az időző jelek közti mondat után írtam hogy idézet bjam28-tól.  

Utána egy hozzászólás száma és az ahhoz tartozó kérdésem.

akcut53

Rendben, örülök!  
Biztos voltam benne hogy ott van valami mert ezeket mostanában konfiguráltam.
A jog, meg g0 sebessége független ettől.

7snm9r7t

Elég hülyén jött ki az idézőjel!
Ha valakitől idézek, azt előtte beírom, és:  nem utána szólok! idézet volt! ettől, attól...
Vagy nem?

7snm9r7t

Közben dolgozott a gép most végzett a munkadarabbal, Megnéztem az ini fájl beállításait!
Már fejből nem vágom annyira hogy, annó mit is állítottam be,ez egy hátránya a LinuxCNC-nek!( Ha jól megy, nem szerkesztgetjük!)
Lehet hogy van 2éve hogy ezt a részt nézegettem utoljára!

Tengelyenként van a beállítás!
Nálam ez van az esztergán:
Átírva, Linux-ról, Win-re:)

axis0 ( eszterga x tengelye )  
home search vel= -15
home latch vel=-0.5

axis2 ( eszterga z tengelye )
home search vel= -15
home latch vel=-5

a86ifm7g5

Értem, köszönöm KoLa!

Nekem a marógéphez lévő linuxcnc-nél csak a "home search vel" van. -5 +5 beállítássokkal egészen lassan is forog a motor.

akcut53

Felkerült a legújabb doksi a 2.6.4-hez,
gmoccapy kiegészítéssel.

http://www.linuxcnc.org/docs/2.6/pdf/LinuxCNC_User_Manual.pdf" TARGET=_fnew>LINK

a86ifm7g5

Sziasztok kedves fórumtársak!

Linuxcnc-hez szeretnék használni autolevellert. Kérem, aki jártas a témában segítsen nekem! Nem sík, domborű, vagy egyenetlen felületbe szeretnék gravírozást készíteni.

Köszönöm szépen!