LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2auxr3m7m

Szia. Én már frissítettem linuxcnc-re is és ott sem ment,de most ,hogy a dev csomagot felraktam,egyből jó lett.
Kola.
Szia.Annyit kell csak csinálni,hogy megnyitod a terminált,és beírod hogy: sudo apt-get install linuxcnc-dev
És kész is ;)

000000000

Köszönöm, azt gondoltam, ettől azért jobb a valós mechanikád gyorsulása.
Sajnos az ilyen alacsonyabb (Hobby katagóriában sajnos ez van zömmel, azaz a < 1 m/s2) dinamikai képességű hajtásláncok esetében különösen nagy jelentősége lesz azon tényszámoknak, elvi alapoknak, amik a Robsy topikban a különböző tudású, sebességrámpájú CNC mozgásvezérlők G kód végrehajtásával kapcsolatosak. Neked is érdemes lesz figyelned a további eseményeket ott.  
Téged ez azért is érint, mert tudtommal szeretsz szinkron hajtással menetet esztegálni, ott ezek a dinamikai kérdések, tanulságok elsődlegesek.

w987wzmm

Tisztelt Tibor45!
Legyen szíves a Fórumhoz méltó módon viselkedni. Ott a szép Robsy topik. Lehet ott publikálni videókat feltölteni, arról, hogy mik a Ronsy előnyei.
Menetet, tökéletesen készít a LinuxCNC.

000000000

Gratula, újabb ok nélküli sértődött beírásra futotta tőled, aki nem érti, hogy ha egy rendszer vasba öntött dinamikai képessége, az ami, azt utána bármivel "piszkálhatod", messze lesz az optimumtól a működés.
Olyan nagy baj, hogy segítenék abban, hogy jobb legyen akár Linux alatt is egy CNC gép? Gondolkozzál már ember!

w987wzmm

Nem baj, ha segíteni akarsz.  
Te kaptad fel a vizet!
De, ne feledd ez egy Hobby CNC Fórum. Másként kell tálalni a dolgokat, mert nem fogja mindenki megérteni. Ha tényleg segíteni szeretnél, akkor el tudnád mondani másként is a dolgokat. További szép napot!

000000000

"Te kaptad fel a vizet!"
Egy egy hazug mondat. Olvass már vissza, annyi történt csak, hogy megkérdeztem Lajost, mennyi az a-ja, ezt ő megadta, én udvariasan megköszöntem, és leírtam, milyen TÉNYEK következnek ebből.
Te meg elkezdtél kavarni, ferdíteni ....
De nincs időm ilyen idétlen helyretételi dolgokra, és kérlek ne is szemeteljünk itt tovább, talán tisztázódtak a dolgok.

4utepsca

Sziasztok!

Itt a leírás:
http://linuxcnc.hu/eltelt-megmunkalasi-ido-kijelzese-pyvcp-ben/" TARGET=_fnew>Megmunkálási idő kijelzése

Az egész linuxcnc.hu oldal költözés miatt kicsit fapados, de rövidesen megoldódnak a dolgok a folyamatos elérhetőség biztosított lesz, és szebb is lesz az oldal.

2auxr3m7m

Szia.Nem tagadom,én lehetek a béna,de akkor sem müködik a dev nélkül.És ahogy olvasom KoLa sem jutott dülőre vele.Akkor még is csak valami extra kellhet nem?

4utepsca

Szia!

Feltettem a leírást arról amit küldtél:a pyvcp-ből történő paraméterátadásról:

http://linuxcnc.hu/g-kod-parameter-pyvcp-bol/" TARGET=_fnew>Paraméter átadás G kódba

Köszi!

7snm9r7t

Köszönöm!
Ha windows alatt töltöm le, és átnevezem xml-re akkor nem látja a linux a fájlt!:(((
Beírni nem akarom mert lehet belehibázok valami szóközbe!
Tömörített fájlba kellene felrakni és akkor tuti, kicsomagolom őket a config-ba és kész, az iniben átírom amit kell!

n2g2e5sms

Sziasztok!  

Elakadtam, szeretnék egy G71 es zárt nagyoló ciklust tenni az esztergára. 10.04 van fenn (talán a 2.5.4 verzió, de lehet frissítettem 2.6 ra) a lényeg találtam egy diff filet, pontosabban a g71-patch-2-initial-feedback-mod2.diff et, ám nem megy fel bármit csinálok. A linuxcnc-dev létezik, a git létezik, és mikor a diff állományt elindítom nem fut a script, minden linuxcnc-dev ben lévő állományra azt írja patch dodes not apply , így újrafordítás sem megy.  

A g71 jó lenne mert könnyítene a munkán, gyorsítana, azért az eszterga rész ilyen téren nem fejlett. Szóval ha időm engedi kezdem egy szűz telepítéssel. Nem értem minden fenn van mégsem működik. Biztos azért nem tették bele a 71 et mert félreértelmezhető de azért nagy szükség lenne erre a ciklusra.

4utepsca

Szia Sanyi!

Az a G71 patch végül nem került bele a programba, és gyanítom, hogy nem is lehet már beilleszteni. Az a koncepcionális döntés született akkor, hogy másképp kell megoldani a G71 ciklus. Viszont az új kód implementácuója ezeddig nem történt meg. Van helyette NGCGUI-ba illesztett megoldás, ami jól működik.

Elsőre bonyolultabbnak tűnik mint valójában.

http://www.linuxcnc.org/index.php/french/forum/40-subroutines-and-ngcgui/11414-metric-lathe-subroutines-g71-g72-etc-etc" TARGET=_fnew>Itt találsz róla bővebben, az odal alján van a letölthető anyag.

Majd estefelé teszek fel rőlab bővebb információt.

n2g2e5sms

Szia János!  
Köszönöm szépen. Újrahúztam a linuxcnc-t Alaplapi videókártyával (32 megát eszik) vesa driverrel, isolcpus-el a gép nyúzópróbán van. Nem ajánlom senkinek persze az alaplapi videókártyát!!! Most a teszt 2 glxgears 1 rendszermonitort 1 youtube videó és egy letöltés fut. 8918 ns az eredmény, a glxgears képregény. Ha lesz infó az eszterga módról felteszem azt is és talán készen áll a gép munkára.

4utepsca

Szia Sanyi!

Készítettem egy videót a G71 nagyoló ciklusról.
http://linuxcnc.hu/g71-nagyolo-ciklus-ngcgui-bol/" TARGET=_fnew>Itt lehet megnézni.

Csak egy kis ízelítő abból mit is tud a "csomag".

Majd ha lesz időm akkor teszek fel részleteket is az installálásról meg a használatról.

7snm9r7t

Mit jelent pontosan ez a hibaüzenet?
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/LinuxCnc/K%e9perny%f5k%e9p%20-%202015-03-02%20-%2021.43.10.png" border=0>