LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Ha kiveszed a view-ban a show offset-et akkor be tudod kapcsolni.

Kola-nak

Ott a view menüben a "Large Coordinate Font" szép nagy betüket eredményez  

Amúgy nem néztetek még a más képernyő típusokat a "gyári" gmoccapy elég pofás:(van eszterga változata is)

http://wiki.linuxcnc.org/uploads/gmoccapy_4_axis.png" border=0>

kcj98hg3n

Sziasztok!

Engem is érdekelne a plusz felület esztergára !!  (gyári" gmoccapy  eszterga változata)  

De nem találok szájbarágós segítséget.

ha valaki tudna ebben segíteni az nagyon jó lenne.

7snm9r7t

Köszi az infót! szétnézhettem volna kicsit jobban!
A gmoccapy eszterga változatát már megnéztem én is, amikor feltelepítettem ezt az újabb verziót!
Mostanában nem tudok ezek közül a config-ok közül egyet sem elindítani,kidob egy ablakot, ok' vagy mégse' de egyikkel sem töltődik be!Mi lehet az oka?

0bn8uxmw

[#nemtudom]Így nem tudom, kellene egy képernyőmentés a pontos hibával.

Viszont megnéztem és lehet változtatni a témát egy már meglévő config-nál.
Nekem az asztalon van kint a gyári profil mappája abban az összes beállítással.
Ha megnyitod a mappát van benne egy ini fájl a profilod.ini néven.
Abban kell a display résznél az axis-t kicserélni és berakni egy sort még:

[DISPLAY]
 DISPLAY = gmoccapy  
 PREFERENCE_FILE_PATH = "profilom".pref

Tehát Dispaly után valószínüleg gyárilag az "axis"-van azt kell átírni gmoccapy-ra
és utána bemásolni Preference sort, és a "profilom"-at pedig átírni az ini fájl nevében is szereplő profilra névre.

Azért persze nem árt menteni előtte az egész mappát!

0bn8uxmw

Jah ha sikerül átrakni és a beállítás gomb megnyomásakor kódot kér:

123  

[#vigyor3]

7snm9r7t

Nálam amikor minden ok! akkor is szokott lenni egy-két hibaüzenet! nem hogy így, találgatóra!

7snm9r7t

Jó lett a kijelzőn lévő szöveg mérete! köszi!
Kicsit játszadoztam is vele, ki kapcsoltam a velocity-t, utána meg bekapcsoltam! tettem rá négyzethálót is mindenféle osztással,bekapcsoltam az alpha-blend program lehetőséget, és mintha beszürkült volna kicsit a szerszámpálya , de aztám amikor betöltöttem egy kétbekezdésű menetvágó kódot, rögtön látszott hogy, a két bekezdést megkülönbözteti a fehér és szürke árnyalatával,nagyon jó!

7snm9r7t

Ez a képernyőkép van!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/LinuxCnc/K%e9perny%f5k%e9p%20-%202015-03-05%20-%2018.51.59.png" border=0>

7snm9r7t

A különböző színű menet kezdések!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/LinuxCnc/K%e9perny%f5k%e9p%20-%202015-03-06%20-%2022.02.59.png" border=0>

4im2adcie

Szia János!
Érdeklődnék, van e fejlemény... hogy hozzá lehetne e jutni ahoz a bizonyos ki-be menet bővítőhöz amiről anno beszéltünk. Érdekelne a hw meg persze mit hova írjak, hogy működjön.
Kösz. üdv: Misi

4utepsca

Szia Misi!

Elnézést, ezt teljesen elfelejtettem.
Megvan a kártya, csinálok egy használható leírást és a jövő héten küldöm a dolgokat.

4im2adcie

Köszi a gyors választ.:)) Várom a fejleményeket.

008py5n5y

Megvan, köszönöm! [#wave]

008py5n5y

Szia János!

Tudnál ajánlani olyan Mesa kártyát/kártyákat, amivel megvalósítható egy zárt hurkú DC servo szabályozás?
Ahhoz is szívesen fogadnék iformációt,-esetleg rajzot- hogy ez fizikailag hogyan valósul meg.

Ha esetleg másnak is van ilyen irányú tapasztalata, ne fogja vissza magát... [#wink]

Köszönöm!

0bn8uxmw

Mi lenne ha a bal lenti sarokban kipipálnád a "create desktop shortcut"-ot és akkor kirakná neked a profil indító ikont az asztalra.