LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

Az biztos hogy ennek a dolognak nem így kell működnie!
Az amit Te leírtál eddig, az érthető és nem vitatom a helyénvalóságát! Magam írom a kódjaimat sorról sorra, jól működnek, nem használok cam progit, csak néhány Béni által írt sub-ot és a saját kreálmányaimat g91-re alapozva!
Mivel Neked nincs Linuxcnc-s géped, így szerintem nem igazán tudsz ebben a témakörben segíteni! Te is fújod a magadét meg én is!
Nem mondhatjuk sem azt hogy a Linux eszterga hátsó késtartóra van megírva, sem azt hogy kedvezve, a hobbista gépátalakítóknak,első késtartós a nézet...
A Linuxcnc-nek szerintem a legjobb szerszámpálya kijelzője van közel s távol!
Azt tudja amit mindenki elvár egy esztergagép szerszámpálya kijelzőjétől felülnézetből mutatja!
Nem is tudom miféle mérnöki szemlélet az amikor alulról nézzük a lényeget, gondolom az alulnézet! de ez itt nem állja meg a helyét!
Most is arra gondolok hogy a Linuxcnc eszterga módjában hiba van!...
Csak én használok Linuxcnc esztergát?:))) Néhányan még hozzászólhatnátok !  

7snm9r7t

Na ezt elfelejtettem!
"Semmit nem kell állítani, feléd eső kést gondold
hátsónak (pozitív X ) hátsót késtartót pedig elsőnek ( negativ X )"

Ez a gondolkodásmódommal nem működne mert vízuális vagyok!:)))

7snm9r7t

Ha valamit úgy neveznek el hogy, az óra járásával megegyező, vagy ellentétes, azt honnan nézve kell értelmezni? szemből, a számlapot látva, vagy hátúlról a fal felól? pl kakukkos óra esetén pl.[#hehe]

t5jvxzhgc

Ha a vekker elejét nézed,mit látsz? a számlapot,meg a mutatókat!

Ha hátulról nézed,a felhúzók állásából...tudod,hogy hány óra?

De,hogy jön ide a kakukk???
[#vigyor2]

7snm9r7t

[#nevetes1]A kakukk az átjön a fémöntésből ide csipegetni![#taps]

t5jvxzhgc

A jó kakukk,ahol tud...segít!
[#vigyor2]

7snm9r7t

s2k5ycubj

Nincs mese,át kell szerelni a főorsót a túloldalra és akkor egyből jól fog működni...
[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#circling][#integet2][#integet2][#integet2][#taps][#taps][#wave][#wave]

x4rhew5r3

Hátsó késtartó esetén:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?BackToolLathe" TARGET=_fnew>Axis gui hátsó késtartóhoz

Gmoccapy-ban sokkal egyszerűbb:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Gmoccapy" TARGET=_fnew>4.1 fejezet és a 8.-asban mutatja

ffibr3g7v

"Nem mondhatjuk sem azt hogy a Linux eszterga hátsó késtartóra van megírva" Írod, Akkor most jól működött a kódom vagy, nem ?
Én csak segíteni akartam, felejtsd el.
Vizualitás = gondolatok, fogalmak képi megjelenítése.

000000000

A cnc esztergáknak "hátul" van a "késtartójuk".
Pláne, ha ferde ágyas a gép.
Vagy csak én tudom rosszul? [#nevetes1]

000000000

Okszi.
Meggyőztél.

ffibr3g7v

Valóban, vannak első késtartós ferde ágyas gépek.
Példaként felhozott EMCO -t, tegyük hozzá nem
ipari felhasználásra készült gép, célzott terület az oktatás.
Minek a ferde ágy? Fő feladata forgács levezetés a forgács kihordóba, beláthatjuk néha útban van az
első késtartó.

7snm9r7t

Szia Sneci!
Köszi a linkeket!Ezeket én is megtalálhattam volna ha keresem! de csak állandóan a munka van!
Az első linken (Axis .axisrc file settings.) lévő sorokat be kell másolni a hal fájlba?
Látom az orientáció tükröződik az első és a hátsó késtartós beállításnál!ezt mindíg korrekten beállítottam az összes késhez.
A következő probléma az hogy vagy csak első! vagy csak hátsó késtartó létezik?