LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4utepsca

Ebben az esetben csinálhatsz egy hibejelzés kimenetet a vezérlőn és a programba visszahurkolva mondjuk letiltja a léptetőimpulzusokat, vagy akár a vészstop bemenetre is küldheted.

43ksw659v

Pontosan erre gondoltam én is.

Így lessz!

99cwyhfhj

Köszi bjam28 és KoLa, de azt elfelejtettem mondani, hogy szerszám offset is kell, azt meg nem nagyon tudják a cam progik a spline mellé.
A dxf2gcode vonalon végigmegy, de ez nekem nem kevés. Most éppen a MeshCAM 15 napos próbaverzióját nézem, kicsit nyűgös, főleg hogy metrikus rendszert csak a munkadarabon lehet állítani, de pl. szerszám, feedrate stb. csak inch lehet.
Arról nem beszélve, hogy a pycam tudná a hidat is kezelni, itt meg szerkesztgethetem egyenként a 15 mdb közé...  :)
No, majd történik valami azért.

99cwyhfhj

"nekem nem kevés" = nekem nem elég

99cwyhfhj

A francba, eddig szenvedtem a meshcam-mal, aztán mikor minden készen volt, kiderült, hogy nem tud .ngc-be menteni, csak .m, .ncd, .nc, .fgc.
Lehet vajon ezeket konvertálni ngc-be?

4utepsca

Szerintem egyszerűen átnevezed .ngc-re azt ami leginkább köze áll a MAch3/LinuxCNC/RS247 féle G kódhoz.

99cwyhfhj

Remélem valamelyik hasonlít rá valamelyest, de ez már holnapi programom lesz, mert most mérgemben otthagytam az egészet.  
Amúgy nagyon sokoldalú ez a meshcam, simple, vagy ART felület van, persze 5 napig élvezhető csak ingyen :)

7snm9r7t

Ez jó módszer! de azért át kell nézi a kódot nincs-e benne valami ütközés a Linuxcnc-vel!
Én anno, úgy jártam az esztergán, hogy, a mach-nak tetsző kódot átvittem a Linux-ra,nagy káosz lett belőle, mert köríveket tartalmazott a kód!g2, g3 a ludas a dologban!
Mert mi esztergályosok, ha megnézünk egy alkatrész rajzot, akkor, azt úgy látjuk mintha fölé hajolnánk!tehát felülnézetben!
A Linuxcnc ezt alulról nézi! tehát pont fordítva kell gondolkozni!
Érdekes logika!Az esztergán ez van!ha minusz x oldalon vagyunk akkor jó a g2 g3 de fölülről nézve!ha x pozitív irányban vagyunk akkor fordítva kell alkalmazni a kör interpolációt és a g41 g42 rádiusz kompenzációt is!

ffibr3g7v

Szia KoLa, képzeletben sem kell befeküdni az
eszterga alá -:), gondold úgy mintha hátsó késtartóval dolgoznál.
Szerintem a programnyelv ferde ágyas CNC esztergához passzol, ez lehet a logika alapja.

7snm9r7t

Szia!és a koordináta rendszer szabályai itt hogyan érvényesülnek?ez valami 'térhajlítás'?!
Gondolj csak bele! x,z koordináta rendszerben hogyan követsz le egy teljes kört, x0 z0 origóval?

ffibr3g7v

Mi van ! nem forgatod a főorsót hogyha gömböt esztergálsz ? -:)  Mert én egy félkörrel is tudok:)
Itt egy kép, szürke szín az eszterga munkaterületehttp://cnctar.hobbycnc.hu/fektiforg/Linux_CNC/Home/eszterga.jpeg" border=0>

8gwpaca0r

Segítene valaki abban, hogy miért írja ki a Linuxcnc a következő hibát.
A program meghaladja a gép minimumát X tengelyen.

w987wzmm

Amikor a konfigurációs varázslót használtad, ott kellet megadni az X és Y kiterjedését.
Írjál be az X-hez pozitív és negatív értéket is. Vagy a G-kódban, ne írj olyan kicsi, vagy nagy értéket.

7snm9r7t

Szia!nem egy malomban őrölünk,nem az a kérdés hogy: hülyeség az esztergán

w987wzmm

Vagy az ini-ben átírod:
MIN_LIMIT = -1000.0
MAX_LIMIT = 1000.0