LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Terveb van egy kezelőpult építése. Nemsokára publikálom a kinézetét. Ha tetszik G-kódban elérhető lesz. Mindenki ki tudja majd marni magának. Modul szerkezetű lesz. Tetszés szerint variálható.

3ztiz2p39

Ej basszus nem a megtervezéssel vagy kivitelezéssel van a gondunk hanem a Linux-hoz való illesztéssel. :)

Erre kellenének a közérthető gyakorlatias minták, a legegyszerűbb nyomógombtól kezdve az MPG-ig.

No de van egy halvány reményem, hogy megértek ebből az egészből valamit... :))

w987wzmm

Oké. Értem. Most még sok a dolgom, de rajta vagyok a témán, mert nagyon érdekel. Már beszereztem ezt-azt. Már csak vezetékezi kell. Igyekszem publikálni mire jutottam. Füst vagy villanás lett-e a vége.

w987wzmm

LPT-n szeretnél rácsatlakozni, ha jól emlékszem? Mesa, nem lenne jobb neked is? Több az I/O port is. Lehet pazarolni.

kuv5p7226

Ha jól vettem észre, nem egy nagy durranás a felület gyártás, Glade-del csinálja és megvannak a kötések (szoftveres értelemben) az adatokhoz.

Glade-del dolgozgatok ~14-15 éve, esetleg tudok segíteni.

w987wzmm

Szia!
Én is VCP-ben gondolkodom és mellé a nyomógomb illesztés.  

http://www.linuxcnc.org/docs/html/gui/images/example-panel-small.png" border=0>

3ztiz2p39

Nincs felesleges pénzem 100-200 euró egy olyan dologra ami még nem is biztos, hogy elnyeri a tetszésem. :(

w987wzmm

Nem lesz annyi. [#wink]

7snm9r7t

Érdekes amit írsz! itt meg mindenki viszolyog a felület szerkesztéstől! próbálj egy fordulatonkénti előtolás dro-t beletenni valahová a bal oldali üres szürke részbe!

7snm9r7t

Ez a nyomógomb illesztés mindíg látszik? esztergához kellene a hosszúkás szerszámpálya kijelző!

kuv5p7226

Az elsőre nehéz lesz, mert én Glade-es vagyok, a LinuxCNC-t csak messziről csodálom.:-)

De ígérem, fel fogom telepíteni és megnézem.

w987wzmm

Ez a nyomógomb illesztés mindig látszik?

Mire gondoltál? Hogy be lehet-e zárni?
Nézd meg, mik vannak a minta alkalmazások között.
Sample Configuration ---> halui_pyvcp ---> halui

Ennél az mintánál, be lehet zárni...  

"hosszúkás szerszámpálya kijelző" Mire gondoltál?

w987wzmm

© sneci   2011. okt. 20. 11:28 | Válasz | #218

7snm9r7t

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/EMC2/LinuxCnc/g2%20g3.jpg" TARGET=_fnew>hosszúkás szerszámpálya persze pont egy rövid alkatrész van rajta!csak ilyen képet találtam hirtelen!

exvm7f6a

Gondolom hogy nem nagy durranás egy felületet összerakni, de nem tudom hogyan kell :)
Nincs valami jó leírás?
A linuxal az a bajom hogy elég szétszórtak az infók.

Pont most jó lenne pedig ha össze tudnék rakni egy felületet saját igényeim szerint mert szereztem egy érintőképernyőt és ott nem túl kényelmesek az univerzális félmegoldások.