LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

w987wzmm

Így, már tetszik a LinuxCNC? [#beka3]

w987wzmm

Még, nem tökéletes, de jól néz ki. Már ipari kinézete van. Tapizós monitorhoz is jó.

w9rn9a2ej

[#eljen][#wave]
és gondoltak az esztergásokra is :
"If in the INI File LATHE = 1 is given, the GUI will change its appearance to the special needs for a lathe."

http://wiki.linuxcnc.org/uploads/gmoccapy_lathe_touch_off_mode.png" border=0>

000000000

Konkrétan AHCI nincs is a bios-ban amit lehetne engedélyezni/tiltani. SATA vezérlőt letiltottam, de csak  

servo 692.487
base 726.941

értékekre "javult".  

7snm9r7t

Ez még csak olyan próbálkozás lehet!Tényleg csak gondoltak ránk!Hogy nem kérdeznek már meg egy esztergályost a fejlesztők!?

3ztiz2p39

Ez a világ már csak ilyen. :)
Ezért születnek kezelhetetlen Tv távirányítók, olyan csavarhúzók melyek két perc alatt feltöri az ember tenyerét, vagy gibbonoknak való, mitudoménmi...

Ma már sokszor nem is az anyagminőséget hanem a használhatóságot, ergonómiát kell megfizetni.

7snm9r7t

Akkor ha összeállnánk néhány fejlesztővel, egész jól produkálnánk!

3ztiz2p39

Ilyenkor születnek a sikersztorik.
Csak két "világnak" kell találkoznia, és dülöre jutnia.

7snm9r7t

Meg kéne próbálni ezt is! persze a programozó lenne az, aki dolgozik rajta!csak instrukciókat tudnék adni!

Egy LinuxCnc Screen editor lenne a legjobb! ( mint a mach screen exe)hogy megvalósíthassuk az elképzeléseket! ki-ki a saját kedve szerint! de lehet hogy erre még várni kell, pár évet!

000000000

Téged is már megfertőzött a csicsavilág  meg a virtualitás, a giga-terabájtos divat őrület. Emiatt sajnos már nem lesz az igazi az a kezelő felület, amire vágynál.:)

s7manbs8

Az igazi az milyen lenne, van valami referenciaképed ? Az engem is érdekelne, én is csinálni akarom az esztergámat is .

x4rhew5r3

Hát képernyőt csinálni fórumon keresztül, öngyilkos vállalkozás:)
Egy alternatív kapcsoló a másik topikban kapásból generált 1-2 lapnyi véleményt:) Ehhez képest egy eszterga, vagy marógép felület nem állna meg 500 alatt, mielőtt még egy kapavágás megtörténne.
Legyen olyan, mint egy bármelyik ipari vezérlőpult, mondaná valaki. De sajnos nem ilyen egyszerű. Pillanatnyilag az Axis a legelterjedtebb, de azt csak nagyon korlátozottan lehet módosítani. Alapvetően új arculat gyakorlatilag csak újraírással lenne kivitelezhető. A Gscreen és Gmoccapy fejlesztés alatt, elég sok apró bug jön elő használat közben, így ezekkel még várni kell.

Azért némi vigasz, hogy amit csinál az jó és stabil, még ha nem is olyan gombok vannak a képernyőn, mint amit szeretnénk. Olyan meg sose lesz, mert mindig van, akinken egy kicsit másképp kellene:)

(((holnap hozzák a trafót és küldöm...)))

7snm9r7t

A barátom mondta, hogy a Hurco cnc marógéphez, szervízt kellett hívni a cégüknél! a szervizes srác elárulta hogy Win98 van a háttérben a kezelő panelben! ( vagy ez pont Neked ad igazat! hisz' elromlott!)
Ilyen kényelmes világunk lesz lassan! csak a feladatra kell majd koncentrálni! nem az eszközkészletre!

dxrssed7y

Szerintem ez nyílt titok, a régebbieken DOS van.