LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez a konfig köszönőviszonyban sincsen azzal amivel próbálkoztam. Szerintem a VIA chipset és a cpu teljesítménye ami gátat szab. Mindegy, nem létkérdés számomra az EMC, csak rápillantottam.

3wc337ax5

Akkor rögtön írok egy másik konfigurációt is.(Feltéve, ha sikerül bele életet lehelni, mert valmi döglődik benne...)    

4utepsca

Szia!

Ez már használató, de valószínűleg lehet még jobb is. Próbáld ki azokat a dolgokat amiket itt javasoltam (BIOS-ban tiltások).

3wc337ax5

Sajnos ez nem fog menni. Az idősebb Asus alaplapon valami nagyon hulla...

w987wzmm

Javasolnám ezt az alaplapot 775-ös!
MSI G41M-P33 Combo alaplap
Vagy használt gép...

http://static.scan.co.uk/images/products/1969275-b.jpg" border=0>

w987wzmm

Intel® G41-based motherboard

- Supports FSB 800/1066/1333 MHz
- Supports DDR2 & DDR3 DRAM !!!!!
- 4 SATAII ports and 4 rear USB 2.0 ports
- 5.1 channel audio output

3wc337ax5

Amennyiben véglegesen is ez a PC kerül fel a gépre megteszem, de jelenleg hurcolós a műhely és a szoba között. :( Nem akarom mindig állítgatni a BIOS-t, elég csak a HDD-t cserélni.  
A jelenlegi 2m/min sebesség is bőven sok - inkább a gyorsulásokon kellene még javítani, ami meg nem a PC függvénye. (Még a névleges felénél is kisebb árammal mennek a léptecsek. Picodrive a maximumon...)

7snm9r7t

Szia János ! ezt felejtsd már el! erre semmi szükség egy forgácsológépen!
Olvasom tovább![#nemtudom]

7snm9r7t

7snm9r7t

A Linuxcnc-nek nem azt kéne inkább mérni hogy mit tud! gkódok futtatása közben?
Szerintem nincs itt olyan forgácsoló szakember, aki a működő gépén, meg akarna nézni, közbe egy filmet! erre már jó egy mobil is!
Ez a kérkedés, a cnc program alatti + futtatásokkal, számomra vakvágány!
Győzzél már meg róla! hogy ez kell egy műhelybe!

000000000

Tibor45 hívta fel a figyelmem, hogy varázsoljak bootolható DOS-os pendrive-ot. Nem kell hdd, odd, fdd, csak tudjon usb-ről bootolni.
Gyorsan kiszórtam vga-t, hdd-t, odd-t és már megy is a DOS 6.22 boot, turbocnc. CAD/CAM gépről meg másolhatom a pendrive-ra a programokat.

Köszönöm a segítséget! Így még használható elpukkanásig a masina a szerszámgép vezérlésre.

4utepsca

Szia Lajos!

Almát az almával ...... Ennyit akartam érzékeltetni, de már látom, hogy kár volt hozzászólnom. Majd legközelebb okosabb leszek.

Mivel nem szakmai a vita én kiszálltam.

7snm9r7t

Szia János!
Most, van egy feladat! ne szálljál ki!
Pontosan melyik szakmára gondolsz!
A Linuxcnc-ről még csak jót írtam ezidáig! úgy tudom! de vannak kérdések amiket néha, újból felteszek mert nem kapok rá választ!
Miért nem válaszolod azt hogy, pl: a program fejlesztői nem tudják internet nélkül elképzelni a világot! vagy! nehéz lenne ezt a szisztámát megváltoztatni, vagy valami konkrétumot! esztergályosok! ez nem való nektek!ez relief maró program, ott meg órákon át dolgozik a gravírtű! kell melette valami szórakozás-internet,videó,stb
Ha másképpen van, akkor nyomjad!...

000000000

Igazad van ebben, ha egyszer már dolgozik az a szerencsétlen CNC gép, teljesen felesleges minden más funkció. Ez a jelenlegi téves szemlélet biztos attól is van, mert a programozók nem reszeltek elég kalapácsot a laktosműhelyben.:)

x4rhew5r3

Lajos ne kapd fel a vizet:)

Nem kell az Internet? Így nem is tudunk hatékonyan segíteni.
Igen, net nélkül nem lehet fejleszteni, de gépet sem üzemeltetni. Nem találsz olyan embert (fejlesztőt meg pláne:), aki kocsiba vágja magát és utazik 200 kilométert egy olyan dologért, amit neten otthonról el lehetne intézni. Ennyi idő nincs:)

Mosolygok a dos-os összehasonlításokon, egyáltalán nem nézem le, de az a vonal egyenlő a kollektív tudásból való kizárással. Tény hogy ma is működnek ipari gépek dos rendszerrel, de azok nem mai fejlesztések. Új fejlesztés nem hiszem hogy készül dos alatt.  

Linux alatt meg akár filmet is lehetne közben nézni, és ezt csak példának hozta fel János.

Ma gyakorlatilag nem használunk nyomtatott dokumentációt, minden neten van. És nem a tavaly kimentett példány a pendrive-on, hanem a friss, aktuális a neten. Igen, a fejlesztő nem tudja elképzelni net nélkül a világot. A javítások, frissítések nem személyes levelezéssel mennek. Ki győzné azt? Kiteszi a netre, és onnan frissít mindenki.