LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Oké! Köszi!

Érdekes gondolatok! Habvágó is érdekes lehet.

Egy kicsit még fokoznám a kedélyeket.
Lehet két szerszámot megjeleníteni a grafikában? Vagy csak egyet lehet?  
Z és W hogy jelenne meg? Elvileg, nem ugyanott vannak, de egymás távolsága egyenlő, ha egy hídon vannak (egy felfogatáson).
Elvileg lehetne egy gépen XYZ és egy UVW páros is. Tehát, lehetne két főorsót is egyszerre használni?

Na nem fokozom tovább...

x4rhew5r3

Itt sajnos majdnem mindenre nem a válasz.  

Csak egy szerszám lehet és ennek a pályája rajzolódik az összes használatban lévő tengely mozgásának eredőjeként.
Talán a Linuxcnc3-ban meg lesz a több koordináta rendszerrel operáló mozgáspálya tervező és a természetesen a mindegyiknek saját szerszáma dolgozik. Ez még a jövő - remélhetőleg nem túl távoli - zenéje.

w987wzmm

Van olyan varázsló a konfigurációs beállításhoz, ami az összes tengelyt lekezeli?
Minta alkalmazások között ott van a 9-tengelyes... de, nem lenne rossz, ha nem a Ctrl+C Ctrl-V kéne használnom.

w987wzmm

Ezt KoLa-nak ajánlom talán ismered:

http://linuxcnc.org/hardy/dapper/media/kunena/attachments/482/moccapy.png" border=0>

7snm9r7t

Köszi! na ez már majdnem eszterga screen!
Ezzel is az a bajom hogy, teleírja a szerszámpályát!
Az aktív g kódok miért is kell? ha nem változik?
A jog rate ritkán használatos, ha van mpg! inkább lenne rákattintható szerszám aktiválás legalább 8db, vagy revolver esetén szerszám behívás nyomógombra!
DTG tök felesleges!
Viszont jól jönne a fordulatonkénti előtolás kijelzése egyszerre a percenkéntivel! a mach nál ez nem probléma!
Ja! és a Béni ikonjai-val kéne megoldani!:)))

3ztiz2p39

No én még sehol sem állok a linux teszteléssel, de engem is bosszant a zagyva képernyő.

Az iparban van a képernyő alatt 4-5 funkciógomb és azzal kiválasztható, hogy mit lássunk a képernyőn. szerszámpályát, koordinátákat G kódot, stb.
Persze vannak almenük is, itt aztán minden megtalálható, kiíratható ami a géppel kapcsolatos, érzékelők bemenetek, setup beálljtások,  de akár a PLC létradiagramja is.

7snm9r7t

Na ez az!ez már nekem magos!
Elég lenne ha alapszinten tudnám uralni!és hozzám igazítani!

4utepsca

Ez itt két kattintással elérhetó abból amit Servo mutatott:
http://linuxcnc.hu/wp-content/uploads/2013/11/gmocca0.png" border=0>

A Hello Kitty-s színvilághoz meg a spéci ikonokhoz kettőnél többet kell kattintani [#crazya]

3ztiz2p39

No majd ennek a tesztelésére is sort kerítek. :)
Feltéva ha megtalálom.

3wc337ax5

"szerszám behívás nyomógombra"  
Ez valóban jó dolog lenne.

w987wzmm

Biztos, hogy lehet gombnyomásra kódot behívni. Akár egy külső alprogramba megírni és behívni. Legfeljebb egy ciklusstartot kell nyomni még. Ngcgui is hasonló...

000000000

Volt egy kis időm, tesztelés céljából telepítettem a 10.04-es ubuntu emc-t.

Konfig:
alaplap: msi pm8m-v  
cpu: 2.8GHz celeron
ram: 768MB ddr1
hdd: ata-133 7.200
vga: geforce 2 mx 64MB

Telepítés után a 10.04-et frissítettem. Nem telepítettem a 12.04-et.  
A latency teszt eredményei:

Servo = 1.689.410ns
Base = 1.703.143ns

A kézikönyv alapján ez ritka sz.r. Ennyire kevés ez a gép, vagy van valami trükk amit nem vettem figyelembe?

000000000

Volt egy kis időm, tesztelés céljából telepítettem a 10.04-es ubuntu emc-t.

Konfig:
alaplap: msi pm8m-v  
cpu: 2.8GHz celeron
ram: 768MB ddr1
hdd: ata-133 7.200
vga: geforce 2 mx 64MB

Telepítés után a 10.04-et frissítettem. Nem telepítettem a 12.04-et.  
A latency teszt eredményei:

Servo = 1.689.410ns
Base = 1.703.143ns

A kézikönyv alapján ez ritka sz.r. Ennyire kevés ez a gép, vagy van valami trükk amit nem vettem figyelembe?

fahzgvxn8

AHCI-t tiltsd le a BIOS-ból, ha lehet.